Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΚΗ Ξ. ΞΑΝΘΟΥΛΗ : 
"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"


     Χωρίς ιδιαίτερες υποταγές σε σιωνιστικά "κλισαρίσματα" και διατυπώσεις αντιφασιστικής ρητορικής, με την κοινή ευχή να μην ξαναϋπάρξει τέτοιος πόλεμος στην εισαγωγή του, το δίτομο έργο "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ" του ειδικευμένου συγγραφέως Άλκη Ξ. Ξανθούλη αποτελεί μιαν υποδειγματική, καλοτυπωμένη, έκδοση για ένα θέμα λίγο έως πολύ άγνωστο: τον Γερμανό πολεμικό ανταποκριτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

     Με αξιοπρόσεκτη συγγραφική οργανωτικότητα και ταξινόμηση, ο συγγραφέας "χαρτογραφεί" ...ψύχραιμα, τόσο "ψύχραιμα που μας κάνει εντύπωση..., μιαν "ανέγγιχτη" πτυχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επιβεβαιώνοντας ότι μπορεί μια φωτογραφία να μην αλλάζει τον Κόσμο αλλά μπορεί να μας δείξει πεντακάθαρα τη στιγμή που ο Κόσμος αλλάζει, κάτι που το έχουμε ανάγκη όχι μόνον για την επίγνωση της υστεροφημίας των πεπραγμένων μας αλλά και για τον πιο ενάρετο σχεδιασμό του μέλλοντός μας. 

     Εξαιρετικό και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο, από τα πολύ σπάνια του είδους και δη της ελληνικής βιβλιογραφίας! Το μελετήσαμε και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για όσους πραγματικά θέλουν να μορφώσουν μια πληρέστερη εικόνα των Γερμανών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και όχι μόνον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.