Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

III REICH & ...ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


     Η Χρυσή Αυγή υπήρξε το "βούτυρο" στο "ψωμί" των των ντόπιων και ξένων αντιφασιστών,, τροφοδοτώντας την αντιφασιστική ρητορική που θα γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω κάθε προοπτική εξόδου από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο τη χώρα. Ποιος όμως έχει τη ψυχραιμία να συγκρίνει το υψηλό επίπεδο στελεχών του III Reich του οποίου όλα τα μέλη, από το κορυφαίο έως το χαμηλότερο επίπεδο μαθήτευσαν σε πανεπιστημιακά έδρανα, σε Ακαδημίες αλλά ακόμη και σε αυτό το Wewelsburg για να γίνουν αποδεκτά σε ένα λαϊκό κίνημα με ιδεολογική συνέπεια;  


     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, στελεχώνεται από αγράμματους κοινοβουλευτικούς αγροίκους κατά πολύ χειρότερους των πεζοδρομιακών υποκειμένων της νύχτας που ακυρώνουν με τη παρουσία τους κάθε προσδοκία βελτίωσης της πολιτικής.



     Το III Reich ανέδειξε κατά τον καλύτερο τρόπο το "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" διατηρώντας την Άθληση ως βασική παράμετρο εθνικής υγείας. 


     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, άσχετη ούσα με τη φυσιολογία του Ανθρώπου, γελοιοποίησε κάθε έννοια Αθλήσεως επιτρέποντας στους οπαδούς της να μιμούνται μεν τις "εικόνες" του III Reich υποβιβάζοντάς τις, όμως, σε επίπεδα γκροτέσκου θεάτρου!


     Το III Reich άφησε πίσω του πρόσωπα ευτυχή, χαμογελαστά και περήφανα για την ιστορική "διαδρομή" τους.


     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, αφήνει πίσω της πρόσωπα ταπεινωμένα και αξιοθρήνητα για τη πολιτική παρουσία τους!



Το III Reich επέδειξε έναν παροιμιώδη δυναμισμό στα πεδία των μαχών αλλά και οπουδήποτε άφησε το ιστορικό του "αποτύπωμα" για το οποίο όλοι είμαστε υπερήφανοι.


     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, εγκαταλείπει πίσω της έναν εφιάλτη τραγικών περιθωριακών χαρακτήρων ανάλογων "ταβέρνας" Βάρναλη!



    Το III Reich "συνέταξε" και οργάνωσε την Κοινωνία της μεσοπολεμικής Γερμανίας προσδίδοντάς της την άλκιμη εικόνα που της άξιζε.


     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, διέλυσε και την όποια συνοχή υπήρχε μέχρι τη κοινοβουλευτική ένταξή της εξευτελίζοντας κάθε έννοια κοινωνικής και εθνικής αλκής και προβάλλοντας το πρότυπο του καπηλειού εκεί όπου το "συντεταγμένο" δεν υπήρξε απλώς αναμενόμενο αλλά επιβεβλημένο!


     Το III Reich αντιμετώπισε τη Γυναίκα ως ένα πλάσμα αξιοσέβαστο και αξιότιμο, όπως ακριβώς η Φύση την προορίζει για την διαιώνιση της ζωής.


     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, εξευτέλισε ΚΑΙ την Γυναίκα προσδίδοντάς της την ιδιότητα του μπαρόβιου παρελκόμενου.


     Το III Reich ανέδειξε την αρμονία στην εθνική καθημερινότητα ως συνισταμένη ανέλιξης.



     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, "σέρβιρε" τη δυσαρμονία και τη κακαισθησία ως κανόνα εθνικής υπέλιξης!




     Το III Reich ανέδειξε έναν Ηγέτη δυνατό, περήφανο και στρατιώτη του Πολιτισμού!



     Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, μας παρουσιάζει έναν αρχηγό υποκλινόμενο στη κόρη ενός εθνικού ολετήρα, ένα υποκείμενο που κάμπτει τη ράχη του στο συστημικότερο παράγοντα της σύγχρονης ελλαδικής παρακμής!


     Βέβαια, η ιστορική ειμαρμένη θα πετάξει στη χωματερή τους φασουλήδες χρυσαύγουλους με τίμημα μεν τη τροφοδότηση των αντιφασιστών με εύλογα επιχειρήματα στα οποία όμως δε θα περιλαμβάνεται και εκείνο της έντιμης σύγκρισης των δύο διαμετρικά αντίθετων περιπτώσεων, ενώ η αποκατάσταση της αλήθειας, δε,  θα προκύψει ακριβώς από αυτή τη κακοπιστία της αντίπαλης κριτικής και γι αυτό καμιά αμφιβολία! Το δράμα είναι με όσους καλόπιστους εξακολουθούν να μη κατανοούν τα στοιχειώδη που αφορούν σ'  αυτή τη σύγκριση και επιμένουν να συμπεριφέρονται συγχυσμένα, κλείνοντας το μάτι στο αντιφασιστικό κοινοβουλευτικό μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.