Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

     Με αφορμή τις τελευταίες θετικές τοποθετήσεις της Oriana Fallaci για την πάντοτε νόμιμη μετανάστευση των Ελλήνων και σε επίρρωση αυτών, από την αρχειοθήκη του "Ε.Ε.Κ.Κ." ανασύρουμε κάποια σχετικά ντοκουμέντα για να δούμε ότι πριν από έναν και πλέον αιώνα, η μετανάστευση των Ελλήνων απασχόλησε σοβαρότατα το τότε Ελληνικό Βασίλειο το οποίο φρόντισε να μελετήσει σε βάθος το φαινόμενο και να εφοδιάσει όσους ήθελαν να μεταναστεύσουν την εποχή εκείνη, όχι απλώς με νομιμότητα αλλά και με προϋποθέσεις εξασφάλισης της αξιοπρέπειάς τους και σεβασμού από τις χώρες που προορίζονταν.


     Ποτέ οι Έλληνες δε λαθρομετανάστευσαν για τον οποιονδήποτε λόγο και καμία σύγκρισή τους δε συγχωρείται με τους σύγχρονους λαθρομετανάστες που παραβιάζουν τα Ελληνικά σύνορα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις.


     Το προ εκατονταετίας Ελληνικό κράτος, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό τους Πολίτες του φρόντιζε ακόμη και να τους εκπαιδεύει για το μεταναστευτικό τους εγχείρημα.


     Τότε, το Ελληνικό κράτος το οποίο δεν είχε υποστεί την αποσύνθεση της "μεταπολίτευσης" κατοχύρωνε τους Έλληνες μετανάστες ακόμα και με έντυπες οδηγίες ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανέναν δυσάρεστο 'αιφνιδιασμό" στις χώρες του προορισμού τους. 


     Προ εκατονταετίας η τότε κεντρική κρατική εξουσία μοχθούσε ώστε όλες οι παράμετροι της μετανάστευσης των Ελλήνων Πολιτών να είναι νομότυπες ήδη από τη χώρα αναχώρησης.


     Οι Έλληνες μετανάστες, δε παραβίαζαν τα σύνορα μιας ξένης χώρας μεταφέροντας, απλώς ebola και HIV, αλλά πέραν των νόμιμων ταξιδιωτικών τους εγγράφων "μετέφεραν" και μία σοβαρή κρατική σχεδίαση της μετακίνησής τους που ήταν προϊόν μόχθου ειδημόνων. 


     Και οι Έλληνες μετανάστες, ακόμη και προ εκατονταετίας δεν εγκαταλείπονταν στη μοίρα τους στις χώρες που έφταναν αλλά το τότε Ελληνικό Βασίλειο συνέχιζε να τους παρακολουθεί και να τους συνδράμει όταν και όπου χρειάζονταν τη βοήθειά του.


     Και, εκτός από τους Έλληνες μετανάστες, το Ελληνικό Βασίλειο μεριμνούσε και επέβλεπε ακόμα και τους ξένους υπηκόους που μετανάστευαν από την Ελλάδα με προορισμό ξένη χώρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν ανά πάσα στιγμή ποιος και γιατί διέρχεται τα Ελληνικά σύνορα. Γιατί, τότε, εκατό και πλέον χρόνια, η Ελλάδα ήταν ένα σεβαστό κράτος και διέθετε ασφαλή σύνορα εν αντιθέσει με το σημερινό μεταπολιτευτικό "ξέφραγο αμπέλι" το οποίο "δέχεται" ετσιθελικά εκατοντάδες λαθρομετανάστες καθημερινά ανίκανο να κλείσει τις "τρύπες" του!


     Η ταύτιση της ελλαδικής αριστεράς με την λαθρομετανάστευση "τσάκισε" τη σχέση της με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Και το συγκεκριμένο σημείο υπήρξε ένας από τους τάφους της αριστεράς η οποία, αργά ή γρήγορα, θα το πληρώσει. Η "προοδευτική" Oriana Fallaci διαθέτοντας "στερνό νου" προς αποκατάσταση των ..."πρώτων", απλώς δίνει ένα "στίγμα" αποκατάστασης των παρελθόντων αμαρτημένων στη ντόπια αριστερά, όμως είναι πια πολύ αργά! 

     Και δυστυχώς, και όσοι εκ ...δεξιών θα έπρεπε να είχαν απασχοληθεί σοβαρά με τη μεταναστευτική πολιτική και τη ριζική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αρκούνται στο να δέρνουν κάποιον μεμονωμένο λαθρομετανάστη σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι, όταν τον πετύχουν...



Η Οriana Fallaci



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.