Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

"ΓΙΑΤΗ ΑΣΧΟΛΗΣΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑ 
ΑΦΟΥ ΔΕ ΤΗ ΨΙΦΗΖΕΤΑΙ..."


     Η προηγούμενη ανάρτησή μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: "ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!" "τερμάτισε" στις 8.902 (!) αναγνώσεις και "έφερε" στην ηλεκτρονική μας γραμματοθυρίδα αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα αλλά και ένα "επικριτικό", ή μάλλον ...εξορκιστικό, το οποίο γράφει επί λέξει και ορθογραφία (...): "Γιατή ασχολήσται με τη ΧΑ αφου δε τη ψιφήζεται και δε τη γουστάρετε".

     Το κλασικό χρυσαυγίτικο "επιχείρημα" που λέει "αν δε γουστάρετε Χρυσή Αυγή μην ασχολείστε μαζί της" εκφράζει την αφόρητη αδυναμία των χρυσαυγιτών να αντιμετωπίσουν κάθε κριτική, αλλά και την ανικανότητά τους να συμπεριφερθούν ως δημόσια πρόσωπα τα οποία κρίνονται!

     Κατ΄ αρχήν, με αυτή τη φράση «passepartout» προσπαθούν να διώξουν μακριά τους κάθε κριτή  διότι δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε τα επιχειρήματα να τον καθίσουν απέναντί τους και να τον μεταπείσουν! Είναι σα να λένε «φύγε γιατί, μη έχοντας επιχειρήματα δε μπορώ να αρθρώσω αντίλογο» και εύχονται να απαλλαγούν από τη ‘σκιά’ σου όσο πιο γρήγορα γίνεται για να λυτρωθούν από την αδιάσειστη επίκριση όπως ακριβώς και η στρουθοκάμηλος από τους εχθρούς της.

     Με την ίδια ικεσία του να μην ασχολείται κανείς κριτικά μαζί τους οι χρυσαυγίτες ομολογούν την ανωριμότητα τους να καταλάβουν ότι όλα τα δημόσια πρόσωπα και οι ιδέες υπόκεινται σε κριτική, έχοντας κολλήσει στη «λάσπη» του … «πίστευε και μη ερεύνα»!

     Επίσης, προδίδουν και το ότι είναι καταδικασμένοι να μη προοδεύσουν ποτέ, διότι όταν δε δέχεσαι και δεν εκτιμάς τη κριτική που σου ασκείται δεν είσαι σε θέση να διορθώσεις τα λάθη σου και να βελτιωθείς.

     Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κλισαρισμένη τους φράση είναι και το τεκμήριο του ότι παραμένουν σε ένα πνευματικό ναδίρ που απαρτίζεται από άγνοια λόγου ύπαρξης, από αδυναμία αυτογνωσίας και από υπαρξιακό "βάλτωμα".

     Οι χρυσαυγίτες βολεύονται με τη στραβωμάρα τους και, ίσως δε θα μπορούσαν να δουν την πραγματικότητα έξω από αυτή. Κάπου στο βάθος της παραπαίουσας συνείδησής τους υπάρχει το είδωλό τους ως 'βιολογικών κακοτεχνιών' και σε καμία περίπτωση δε θα άντεχαν να το δουν κατάματα... Αν, όμως κατάφερναν να αξιοποιήσουν την κριτική η οποία τους ασκείται, ίσως κατάφερναν αυτό το δύσμορφο είδωλο να το βελτίωναν. ...Ίσως!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.