Πέμπτη 23 Απριλίου 2015


ΕΝΑΣ ΑΔΟΚΗΤΟΣ 
(και όχι απλώς…) 
ΘΑΝΑΤΟΣ

Λεωνίδας Σταθόπουλος

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 
ΣΕ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Χ.Α 
ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 
ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ,Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΣΕ Ι.Χ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


     Σε ένα άκρως ύποπτο τροχαίο και υπό εξαιρετικά περίεργες και αδιευκρίνιστες-μέχρι στιγμής συνθήκες- ανασύρθηκε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου, ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, μάρκας Αudi A4. Πρόκειται για τον ασφαλιστή Λεωνίδα Σταθόπουλο, ηλικίας 47 ετών, γνωστός από την συμμετοχή του στην Χρυσή Αυγή, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο πλάι όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα αλβανικής καταγωγής που υπέστησαν μικροτραυματισμούς. Η κυκλοφορία σταμάτησε για λίγα λεπτά και η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών ήταν μεγάλη.


     Με αυτό τον τίτλο, το κείμενο και την φωτογραφία, το φιλοχρυσαυγίτικο ειδησεογραφικό portal "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" παρουσίασε (19/10/2014, ώρα 00:53) την είδηση του βίαιου θανάτου ενός βασικού στελέχους της Χρυσής Αυγής και προσωπικού φίλου του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Λεωνίδα Σταθόπουλου, γνωστής  προσωπικότητας του εθνικιστικού χώρου και μέλους και στελέχους εθνικιστικών ιδεολογικών κινήσεων, πολιτικών και κομματικών σχηματισμών.  


     Αντλώντας στοιχεία από την "Metapedia":

     "Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1967 στο Αγρίνιο και σκοτώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014 σε τροχαίο ατύχημα, τις πρώτες βραδυνές ώρες, μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας, στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Μεσολογγίου. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 17:00 από τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο και ενταφιάστηκε στον οικογενειακό τάφο στο Νεκροταφείο Αγρινίου. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Ζαπαντιώτη με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, τη Μαλένα.

     Κατάγονταν από αστική οικογένεια της Αιτωλοακαρνανίας, με σημαντική ιστορική διαδρομή αλλά και πολύπλευρη προσφορά στην τοπική κοινωνία. Παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ήταν ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, επιχειρηματίας στα είδη ενδύσεως, ιδρυτής και κύριος μέτοχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και από την πλευρά της μητέρας του ο Παναγιώτης Ζαφαράνας, γνωστός δάσκαλος στο Αγρίνιο, με συνεισφορά στο Φιλεκπαιδευτικό έργο των νυκτερινών σχολών του Παναιτωλικού. Πατέρας του ήταν ο επιχειρηματίας Γεώργιος Σταθόπουλος και μητέρα του η Λαμπρινή Ζαφαράνα και είχε μια μικρότερη αδελφή τη Γενοβέφα [Έφη] Σταθοπούλου. Ήταν ανιψιός, από αδελφό, του γνωστού εθνικιστή Σπύρου Σταθόπουλου, του ιδρυτή και επικεφαλής στην Εθνικιστική Φοιτητική οργάνωση «Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας», [LEGA Ε.Σ.Ε.Σ.Ι], που αργότερα διευρύνθηκε με το χαρακτηρισμό και «Νέων Επιστημόνων Δυτικής Ευρώπης». Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Δημοτικό σχολείο ενώ φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο στα Παπαστράτεια» εκπαιδευτήρια Αγρινίου και αποφοίτησε το 1985. Η έντονη δράση και η ενεργή παρουσία του στο χώρο του Εθνικισμού, του στοίχισε την εισαγωγή του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, [Σ.Σ.Ε.], καθώς, αν και πέρασε με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις και τα αγωνίσματα στίβου, τελικά απορρίφθηκε λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων αφού, κατά τη φρασεολογία της εποχής, χαρακτηρίστηκε «σταγονίδιο» από τους εξουσιαστές.

     Πολιτική δράση: ΕΝ.Ε.Κ. / Ε.Π.ΕΝ. / ΛΑ.Ο.Σ.

     Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρόνων στις 27 Ιουλίου 1982, έγινε μέλος στο Οργανωτικό Στοιχείο της πολιτικής κινήσεως «Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα», [ΕΝ.Ε.Κ.»], μετά την υπογραφή σχετικής αιτήσεως [2] και μαζί με τριάντα ακόμη νέους, δημιούργησαν την νεώτερη Τοπική Οργάνωση του Κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά την αναστολή της ενεργού δράσεως του «ΕΝ.Ε.Κ.» συνέχισε την παρουσία και την ενεργό δράση στον εθνικιστικό αγώνα, ως ανένταχτος και στη συνέχεια μέσα από τις τάξεις της Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως, [Ε.Π.ΕΝ.], της οποίας υπήρξε μέλος της νεολαίας, όπου παρέμεινε έως την αποχώρηση του Νίκου Μιχαλολιάκου και το 1987 συμμετείχε στη δημιουργία του κινήματος «Χρυσή Αυγή».

     Το 2007, εντάχθηκε περιστασιακά και για λίγο χρονικό διάστημα στον κομματικό σχηματισμό «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός», [«ΛΑ.Ο.Σ.»], του Γιώργου Καρατζαφέρη και από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στήριξε την υποψηφιότητα του θείου και ιδεολογικού του μέντορα Σπύρου Σταθόπουλου. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, μέλη αναρχικών ομάδων του Αγρινίου με τη βοήθεια ατόμων από το χώρο της Κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, επιτέθηκαν και κατέστρεψαν προεκλογικό υλικό του κόμματος στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, έγραψαν συνθήματα με υβριστικό περιεχόμενο στα σπίτια στελεχών του Εθνικιστικού χώρου και κάλυψαν με αναρχικά αυτοκόλλητα και αφίσες το εκλογικό υλικό του κόμματος, ενώ προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε μεσήλικες οπαδούς που προσπάθησαν να τους παρεμποδίσουν. Ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη στην οποία πήραν μέρος Εθνικιστές νεολαίοι προσέτρεξαν και έτρεψαν σε φυγή τα άτομα του περιθωριακού χώρου.

     Χρυσή Αυγή

     Ήταν στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού του εθνικιστικού κινήματος «Χρυσή Αυγή». Πρωταγωνίστησε στη λειτουργία των οργανώσεων του Κινήματος στη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, ενώ διατηρούσε προσωπικές φιλικές σχέσεις με τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδος του Κινήματος. Ασκούσε μεγάλη επιρροή στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και γενικότερα στην ιεραρχία της οργανώσεως, ενώ διατέλεσε εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, γραμματέας της Τοπικής Αγρινίου αλλά και της Οργανώσεως Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012 στις οποίες συγκέντρωσε 2.790 σταυρούς προτιμήσεως και αναδείχθηκε πρώτος αναπληρωματικός του εκλεγέντος βουλευτή στο νομό, καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, με το εθνικιστικό κίνημα. Με την εθνικιστική του δράση αποτέλεσε στόχο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αναρχικών και δέχθηκε επιθέσεις και απειλές για τη ζωή του από κουκουλοφόρους, ενώ μία από τις επιθέσεις του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό.

     Το Σεπτέμβριο του 2014 με επιστολή την οποία έστειλε στα όργανα του Κινήματος «Χρυσή Αυγή» καθώς και στο Νίκο Μιχαλολιάκο, η οποία ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα, υπέβαλλε την παραίτηση του από τα κομματικά όργανα και τα αξιώματα και όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το έπραξε «...για να χτυπήσει καμπάνα που θα ακουστεί μέχρι τον Κορυδαλλό....{...}...Σταγόνα σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Το κίνημα που χτίσαμε λίγοι άνθρωποι άρχισε να αλλάζει πορεία μετά τις προφυλακίσεις...{...}...Συναγωνιστές μου με έχουν απογοητεύσει και περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους τους, ειδικά μετά τις διώξεις. Έχω σοβαρές ενστάσεις για την πορεία της Χρυσής Αυγής...{...}...Δεν στρέφομαι κατά της Χρυσής Αυγής. Έχω δυσαρεστηθεί από συγκεκριμένα πράγματα που έχουν συμβεί στο εσωτερικό του κινήματος και αισθάνθηκα ότι η περαιτέρω παρουσία σ' αυτό θα λειτουργούσε ως κάλυψη ή έγκριση σ' αυτά τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού....». Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε στο Νίκο Μιχαλολιάκο, με την οποία του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε. Σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος οι λόγοι ήταν καθαρά ιδεολογικοί, αφού ως το τέλος της ζωής του δήλωνε εθνικιστής και Χρυσαυγίτης και ήταν το πρώτο μέλος ή στέλεχος του Κινήματος που παραιτήθηκε και δεν διαγράφηκε, κάτι που τόνισε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Φώτη Μπερίκο, του ραδιοφωνικού σταθμού «Antenna-star 105.8» στο Αγρίνιο.

     Το τέλος του


     Εργαζόταν για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά ως ασφαλιστικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως επιχειρηματίας καθαρισμού και αποστειρώσεως ειδών οικιακής χρήσεως. Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στις 19:25 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου 2014, μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Μεσολογγίου, κοντά και πριν από το μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας, ενώ ήταν καθ΄οδόν από το Αγρίνιο προκειμένου να συναντήσει συναγωνιστές του στο Αιτωλικό και στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας. Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 15:30 της Κυριακής 19 Οκτωβρίου 2014, με πρωτοβουλία φίλων και συναγωνιστών του, που έγινε με σκοπό «...να Τιμήσουμε τον Συναγωνιστή και φίλο...», όπως ανέφεραν. Η νεκρώσιμη ακολουθία του, η οποία αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 16:30 άρχισε μία ώρα αργότερα, έγινε παρουσία του Γεώργιου Παπαναστασίου, Δημάρχου της πόλεως του Αγρινίου και σ' αυτήν συνέρρευσαν χιλιάδες συμπολιτών του καθώς και εκατοντάδες ανώνυμοι συναγωνιστές του από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ δεν υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση του κινήματος «Χρυσή Αυγή», πλην της ιδιωτικής παρουσίας του Χρήστου Ρήγα, εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου."
     

     Aπό το περιεχόμενο των πληροφοριών της έγκυρης "Metapedia" γίνεται σαφής ένας χαρακτήρας ανήσυχος αλλά και ανικανοποίητος ενός ιδεολόγου ο οποίος κινήθηκε σε ένα ευρύτατο φάσμα του ελληνικού εθνικιστικού χώρου με μόνη πρόθεση τη "προσφορά" σε μία ιδέα στην οποία πίστευε. Άλλωστε η παρουσία του Σπύρου Σταθόπουλου στη ζωή του ήταν ακόμα μια εγγύηση της ανιδιοτελούς καθαρότητας των προθέσεών του. Και υπ΄ αυτές τις συνθήκες ένα βράδυ χάνει βίαια τη ζωή του, όντας άριστος οδηγός και οδηγώντας ένα ασφαλέστατο αυτοκίνητο, έχοντας ήδη τη γνώση αλλά και τη συχνή εμπειρία της απειλής της ζωής του...!


     Η συνωμοσιολογία κάθε άλλο παρά είναι αποδεκτή από τους συντάκτες αυτού του Ιστολογίου και πρόθεσή μας είναι ο σεβασμός στην αποδεικτικότητα. Όμως, οι  π α ρ ά μ ε τ ρ ο ι  αυτού του ατυχήματος είναι λίαν περίεργες! Ο άριστος και έμπειρος οδηγός που οδηγεί ένα ασφαλέστατο ιδιωτικό όχημα και έχει επίγνωση των επανειλημμένων απειλών κατά της ζωής του, να χάνει τη ζωή του δεχόμενος  ...ε μ β ο λ ι σ μ ό, όπως και να το κάνουμε δεν "χωνεύεται" και πολύ εύκολα! Όλα αυτά με το επιπρόσθετο στοιχείο της  π ρ ό σ φ α τ η ς  π α ρ α ί τ η σ ή ς  του από τη Χρυσή Αυγή στην οποία φανατικά αφιερώθηκε και η οποία Χρυσή Αυγή δεν απέστειλε, ούτε καν τύποις, εκπροσώπηση στη κηδεία του, ούτε ένα ...σ τ ε φ ά ν ι, ε! όλα τούτα κάτι σημαίνουν.

     Λίγοι το γνωρίζουν αλλά ο Λεωνίδας Σταθόπουλος με δική του πρωτοβουλία (25 Σεπτεμβρίου 2014) λίγες μέρες πριν χάσει τη ζωή του ήρθε σε γραπτή επικοινωνία μέσω μηνύματος του λογαριασμού του στο Facebook με τον Αριστοτέλη Καλέντζη στον οποίο ανέφερε τη πικρία του για την εξέλιξη της σχέσης του με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή (αντίγραφο της επικοινωνίας τηρείται) διατυπώνοντας και τις ανησυχίες του για τις συμπεριφορές του κόμματος αυτού ως προς τον ελληνικό εθνικισμό. Ο Αριστοτέλης Καλέντζης, μέ απαντητικό του μήνυμα, του ζήτησε να τον ενημερώσει για τα ακριβή αίτια που τον οδήγησαν εκτός Χρυσής Αυγής και ο Λεωνίδας Σταθόπουλος του είπε ότι όλα τα αναφέρει σε  π ρ ο σ ω π ι κ ή  επιστολή που απηύθυνε προς τον αρχηγό της και φίλο του Νίκο Μιχαλολιάκο αποφεύγοντας επιμελώς να κάνει την οποιανδήποτε αναφορά πάνω σε αυτά. Τότε ο Αριστοτέλης Καλέντζης προκάλεσε τον Λεωνίδα Σταθόπουλο σε μία συνέντευξη στο διαδικτυακό "Axis Radio" και ο τελευταίος δέχθηκε. Ήταν Τετάρτη 15η Οκτωβρίου 2014 και ο Αριστοτέλης Καλέντζης ζήτησε από τον υπεύθυνο του "Axis Radio" Μιχάλη Γεωργιλά μία ώρα από το πρόγραμμα του σταθμού της Δευτέρας 20ής Οκτωβρίου 2014 ώστε να προγραμματισθεί η συνέντευξη με τον Λεωνίδα Σταθόπουλο μέσω τηλεφωνικής ζεύξης αλλά ο Μιχάλης Γεωργιλάς φοβούμενος εκδικητικές συμπεριφορές χρυσαυγιτών δεν φάνηκε αμέσως πρόθυμος. Το πρωί του Σαββάτου 18ης Οκτωβρίου 2014 ο Μιχάλης Γεωργιλάς συμφώνησε, τελικά, για τη ραδιοφωνική συνέντευξη αλλά το ίδιο βράδυ ο Λεωνίδας Σταθόπουλος έχασε τόσο βίαια τη ζωή του!

     Για τον Αριστοτέλη Καλέντζη η εμπειρία αυτή υπήρξε ανάλογη μιας άλλης παρόμοιας, όταν ο ένας από τους δύο δολοφονημένους, στο Ν. Ηράκλειο, χρυσαυγίτες του είχε ζητήσει να συναντηθούν στη συγκέντρωση των Ιμίων ανεπιτυχώς αφού στη συγκέντρωση εκείνη (2013) ο Αριστοτέλης Καλέντζης δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση ομάδος χρυσαυγιτών υπό τον ... και απεχώρησε! Λίγους μήνες μετά εκείνος που του είχε ζητήσει να συναντηθούν σε αυτή την εκδήλωση έπεφτε δολοφονημένος από σφαίρες "αγνώστων"! 

     Από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και μέχρι σήμερα αρκετά πτώματα αναζητούν τον υπαίτιο. Κοινός συνδετικός τους κρίκος η σχέση τους με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Άλλος πνίγηκε σε βάθος είκοσι πόντων νερού στη παραλία, άλλος αυτοκτόνησε χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, άλλος..., άλλος...,

     Μακράν ημών κάθε εικοτολογία και, κυρίως, κάθε συνωμοσιολογία! Τα συμπεράσματα είναι συμπεράσματα, η Νέμεση αναπόφευκτη και η διατύπωση του παρόντος κειμένου πολύ προσεκτική και, πάντως, μεστή στοιχείων...!


ΓΑΙΑΝ ΕΧΟΙΣ ΕΛΑΦΡΑΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΕ!


Μηνύματα που λάβαμε:

23/4/2015, 15:41 
"Όσοι προσπεράσαμε το γεγονός σαν ένα τροχαίο όπως τόσα άλλα μετά το κείμενο αυτό θα το ξανασκεφτούμε και πολύ περισσότερο γιατί ο εκλιπών ήταν συναγωνιστής και αδελφός. Όχι τόσο για την αναφορά στα περιστατικά του δυστυχήματος αλλά για τις παράπλευρες συμπτώσεις." Ν.Γ.

23/4/2015, 17:13
Μήπως έγινε γνωστό κάτι για τον αλβανό που τον χτύπησε; Χρ. Γαλάνης
Aπ.: Ίσως γνωρίζει κάτι σχετικό ο κ. Ρομπέρτο Χαίντις λόγω εντοπιότητας. Εκ της Σ.Ο.

24/4/2015, 08:35 
Γιατί τόσες ανακρίβειες? efi stathopoulou
Απ.: Όπως...; Εκ της Σ.Ο.

25/4/2015, 10:18
Oπως το ότι αναφέρετε ότι στο άλλο αυτοκίνητο επέβαιναν 3 αλβανοί. Γιατί ξεχνάτε να πείτε ότι οι 3 αλβανοί ήταν μία οικογένεια, εκ των οποίων το ένα άτομο ήταν παιδί? Και μόνο με αυτή την πληροφορία καταρίπτεται το ενδεχόμενο δόλου. Κανεις δεν βάζει την οικογένειά του μέσα για να πάει να προκαλέσει αυτοκινητιστικό. efi stathopoulou

25/4/2015, 10:21
Οπως το ότι πράγματι ο Λεωνίδας επικοινώνησε με τον κ. Καλέτζη, αλλά αυτό έγινε αφου προηγουμένως ο κ. Καλέτζης είχε κάνει ανάρτηση σε δημοσίευση περί παραίτησης, ρωτώντας τον για ποιο λόγο κάνει αυτού του είδους την κριτική. Δεν επικοινώνησε με τον κ. Καλέτζη για κανέναν άλλο λόγο. Τέλος για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν τα αίτια του δυστυχήματος μπορουν πολύ απλά να επικοινωνήσους με την οικογένεια και να τα μάθουν. Κάτι που ούτως ή άλλως έγραψα επωνύμως μετά από ανάλογη ανάρτηση του κ. Καλέτζη. Μέχρι στιγμής ουδείς επικοινώνησε μαζί μας. Οπότε το "ενδιαφέρον" δεν αποδεικνύεται από μέρος σας. Το μόνο που κάνετε είναι να αφήνετε υπονοούμενα. efi stathopoulou

25/4/2015, 10:26
Τέλος για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν τα αίτια του δυστυχήματος μπορουν πολύ απλά να επικοινωνήσους με την οικογένεια και να τα μάθουν. Κάτι που ούτως ή άλλως έγραψα επωνύμως μετά από ανάλογη ανάρτηση του κ. Καλέτζη. Μέχρι στιγμής ουδείς επικοινώνησε μαζί μας. Οπότε το "ενδιαφέρον" δεν αποδεικνύεται από μέρος σας. Το μόνο που κάνετε είναι να αφήνετε υπονοούμενα.

Απάντηση προς την κ. efi stathopoulou: Αρχικώς ο κ. Καλέντζης δεν είναι ο αποκλειστικός συντάκτης των αναρτήσεων αυτού του Ιστολογίου και ειδικώς στη παραπάνω ανάρτηση δεν είχε και καμία συμμετοχή. Η παρέμβασή σας δεν ανατρέπει ούτε κατά κεραία το περιεχόμενο της ανάρτησής μας και δε μας υπογραμμίζετε καμία "ανακρίβεια" όπως στο παραπάνω, αρχικό, μήνυμά σας [24/4/201508:35 ] κακώς μας εγκαλέσατε και σας ζητήσαμε να είστε προσδιοριστική χωρίς, όμως, να το κάνετε. Τα περιεχόμενα των δύο επιπλέον μηνυμάτων σας περιέχουν νέα στοιχεία, το εξής ένα, ότι ο Αλβανός που φέρεται να εμβόλισε το όχημα του Λεωνίδα Σταθόπουλου επειδή είχε στο αυτοκίνητό του συγγενείς του δε θα μπορούσε να έχει δόλο κάτι που αμέσως το δημοσιοποιούμε ως επιπρόσθετο στοιχείο της αναρτήσεως αυτής. Bέβαια, για να είμαστε και εμείς αλλά και εσείς ειλικρινής, εάν ο Αλβανός είχε πράγματι δόλο δε θα το έκανε "σημαία" αλλά, αντιθέτως, θα φρόντιζε να έχει αδιάσειστο άλλοθι περί μη δόλου, έτσι δεν είναι; Συνεπώς, κ. efi stathopoulou διατηρώντας την περιωπή μιας σοβαρής δημοσιογραφίας, παραθέτουμε επακριβώς τα στοιχεία που μας θέτετε υπ΄ όψη ώστε να διευκολύνουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Θα ήταν λοιπόν καλύτερο, αντί κακώς να μας εγκαλείτε να μας ενημερώνατε επακριβώς για ο,τιδήποτε θα θέλατε. Κάποτε στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουν πολλοί εκ των κατοίκων της να επικοινωνούν ευγενώς και όχι εριστικώς! Tέλος, κ. efi stathopoulou, εάν επιθυμείτε ειλικρινά την επικοινωνία προς διαλεύκανση υποψιών τρίτων (όχι δικών μας!) παρακαλούμε ενημερώστε τους επιθυμούντες και για τον τρόπο (τηλέφωνο, e-mail κλπ) διότι, αορίστως, η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται. Σας ευχαριστούμε. Εκ της Σ.Ο.

27/4/2015, 01:04
Ο Λεωνίδας δεν ήταν ούτε χρυσαυγίτης ούτε εθνικοσοσιαλιστής αλλά ένας καλοκάγαθος άνθρωπος που ήθελε να πολιτευθεί και η φιλική σχέση του με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής τον έφερε στο κόμμα που το υπηρέτησε με όλη του τη ψυχή μέχρι το θάνατο του και αφού είχε τυπικά παραιτηθεί. Ο λόγος που παραιτήθηκε τυπικά είχε να κάνει με την απαίτηση του για καλύτερη θέση μέσα στο κόμμα κάτι που κοντράριζε ο Μπαρμπαρούσης. Έτσι έγινε κόντρα και όταν ο Λεωνίδας ζήτησε τη παρέμβαση του Μιχαλολιάκου αυτός έκανε το κινέζο. Τότε τη βάρεσε στο Λεωνίδα και δήλωσε ότι αποχωρεί αλλά στη πραγματικότητα περίμενε από τον αρχηγό να τον παρακαλέσει να παραμείνει. Ενώ η κατάσταση ήταν σε εκκρεμότητα έγινε το τροχαίο και σχεδόν αμέσως πολλοί βρεθήκαμε να αναρωτιόμαστε το τι έγινε αλλά ενώ ακόμα ο Λεωνίδας δεν είχε ταφεί από την οικογένειά του διαδόθηκε ότι ήταν ξεκαθαρισμένα τροχαίο και τίποτα παραπάνω. Είπαμε να περιμένουμε το πόρισμα αλλά η γυναίκα του πίεζε όλους να δεχτούμε το τροχαίο. Της λέγαμε λίγο να περιμένουμε να δούμε μια επίσημη ανακοίνωση αλλά και πάλι εκείνη επέμενε για το τροχαίο και ζήτησε αυτό να λέμε. Όλα δείχνουν τροχαίο αλλά οι πολύ κοντινοί του ξέρουμε πόσο προσεχτικός οδηγός ήταν και πόσο περίμενε το ξαφνικό. Βλάκας σίγουρα δεν ήταν. Αν η κυρία Έφη νομίζει ή έχει λόγους να πιστεύει για τροχαίο εμείς δεν είμαστε ειδική κι εκείνη υποτίθεται πως ξέρει περισσότερα. Όμως ακούσαμε και το ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να έκανε ότι δεν άκουσε για το θάνατο του Λεωνίδα αλλά μετά της έστειλε άνθρωπο για να συνενοηθεί μαζί της . Δε ξέρουμε τι απέγινε και δε θέλουμε και να ξέρουμε όταν οι δικοί του είναι αποφασισμένοι για κάτι εμάς δε μας πέφτει λόγος. Και εμένα στο τηλέφωνο μου είπε πως θα μίλαγε σε σταθμό για την αποχώρηση του από το κόμμα και του είπα να μη το κάνει γιατί κανείς δε ξέρει τι μπορεί να κάνει το κόμμα αλλά και πάλι η κυρία Έφη ξέρει. Γ.14/88

27/4/2015, 11:47
το χειρότερο από ένα ψέμα είναι οι μισές αλήθειες. επαναλαμβάνω, οποιος ενδιαφέρεται παίρνει τηλέφωνο και μαθαίνει. και μια και θα πάρει ας με ενημερώσει με ποιον άνθρωπο απο την ΧΑ μίλησα και τι ακριβώς συνεννοήθηκα. Τελος αν για εσάς ένας θάνατος είναι αφορμή για κουβεντούλες, να σας θυμίσω ότι ως οικογένεια χάσαμε τον ποιο αγαπημένο άνθρωπο της ζωής μας. Επίσης ως γνήσιοι "Σταθόπουλοι" δεν μπήκαμε ποτέ και δεν θα μπούμε ποτέ σε διαδικασίες συναλλαγής με οποιονδήποτε, ειδικά όταν αφορά το πιο δραματικό γεγονός που θα μπορούσε να μας τύχει. efi stathopoulou

Aγαπητή κ. efi stathopoulou,
Η αοριστολογία της τελευταίας απαντήσεώς σας την οποία θα έπρεπε να απευθύνετε επωνύμως στον τελευταίο επιστολογράφο [Γ.14/88] και όχι αορίστως με κίνδυνο να «αγγίζει» και εμάς, μας υποχρεώνει να σας τονίσουμε τα παρακάτω:
1. Η κυρίως ανάρτησή μας περί του Λεωνίδα Σταθόπουλου είναι ακριβέστατη κατά κεραία και παρά την ανυπόστατη, αρχική, ένστασή σας περί «ανακριβειών», όταν σας καλέσαμε να μας υποδείξετε τις ανακρίβειές μας εσείς επανήλθατε χωρίς όμως να μας υποδείξετε ούτε μία! Συνεπώς κι εσείς παραδέχεστε την ακρίβεια του περιεχομένου της κυρίως αναρτήσεώς μας μη επικαλούμενη την οιανδήποτε ανακρίβεια.
2. Ως δεν οφείλουμε, με ιδιαίτερη επιμέλεια φροντίζουμε να μεταφέρουμε αμέσως στα σχόλια κάθε αναρτήσεως, κάθε σχετικό γραπτό μήνυμα το οποίο εντοπίζουμε, είτε στον λογαριασμό Google του παρόντος (όπως όλα τα δικά σας!)  είτε στην ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» το οποίο λειτουργεί επί δεκαετίες. Και τηρώντας στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, με ευαισθητοποιημένη συνείδηση μεταφέρουμε με «αντιγραφή/επικόλληση» τα  π ά ν τ α, ώστε να αποδίδεται επακριβώς όχι μόνον το πνεύμα αλλά και το γράμμα των επιστολογράφων μας. Μόνη εξαίρεση η λογοκρισία την οποία ασκούμε προκειμένου τα περιεχόμενα αυτού του Ιστολογίου να ευθυγραμμίζονται με το οίκοθεν νοούμενο Ήθος και Νόμο. Εν προκειμένω, τα σχόλιά σας μεταφέρθηκαν επακριβέστατα αλλά διαπιστώνουμε ότι, αν και χωρίς επιχείρημα, διακατέχεσθε εναντίον μας όχι λόγω, τυχόν, ουσιαστικών ενστάσεων ή τεκμηριωμένων στοιχείων διαφωνίας τα οποία ευχαρίστως θα συζητούσαμε, αλλά από μία ακαθόριστη και δυσερμήνευτη «ενόχληση» η οποία δεν μας φαίνεται διόλου κατανοητή για την εκπρόσωπο μιας οικογενείας η οποία έχασε αιφνιδιαστικά και βίαια έναν αγαπημένο της άνθρωπο.
3. Επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας μαζί σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατανοούμε πλήρως τα όποια συναισθήματά σας για τον αιφνιδιαστικό και βίαιο θάνατο του Λεωνίδα Σταθόπουλου, όμως κι εσείς θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα δημόσια πρόσωπα, όπως κι Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, ως μη ανήκοντα αποκλειστικώς στις οικογένειές τους υπόκεινται στο δημόσιο ενδιαφέρον και, εν προκειμένω, θα πρέπει και σεις να σεβασθείτε αυτό το δημόσιο ενδιαφέρον για τις συνθήκες θανάτου του Λεωνίδα Σταθόπουλου, αν όχι και να το προκαλέσετε…
4. Θεωρώντας  ως λήξαντα τον παρόντα διάλογο, θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τους δια του ιστολογίου μας ενδιαφερομένους για τον τρόπο μιας άμεσης επικοινωνίας μαζί σας ώστε να αποδεσμευθούμε από την όποια περαιτέρω μακρυγορία στο συγκεκριμένο «νήμα». Ευχαριστούμε! Εκ της Σ.Ο.


14/5/2015, 07:19
Πάνω από δεκαπέντε μέρες πέρασαν από τότε που η κ. efi stathopoulou υποσχέθηκε ότι είναι πρόθυμη να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει την αλήθεια για το θάνατο του Λεωνίδα και εσείς της ζητήσατε να δώσει ένα τρόπο επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε μαζί της αλλά ακόμα μέχρι σήμερα η κ. efi stathopoulou δεν ανταποκρίθηκε. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πολλά αλλά χωρίς να έχω τρόπο επικοινωνίας μαζί της φεύγω σε λίγες ώρες για το εξωτερικό παίρνοντας μαζί μου και τις απορίες μου. Καλή παραμονή στη πατρίδα και να είστε όλοι καλά.  Ι. Καραπαναγιώτης (Caras).

25/5/2015, 18:15
Στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτυώσεως ένας αναγνώστης, προφανώς, του Ιστολογίου μας αναδημοσίευσε την ανάρτησή μας για τη φυγή του Χρήστου Ρήγα από τη Χρυσή Αυγή. Αυτόκλητη και απολογήτρια της Χρυσής Αυγής η, γνωστή, κ Efi Stathopoulou , έσπευσε να υπερασπισθεί τη Χρυσή Αυγή (κατά της οποίας στρέφεται η παραπάνω ανάρτηση) κατηγορώντας τον κ. Αριστοτέλη Καλέντζη για …εμμονές! Η κ. Efi Stathopoulou  γνωρίζει πολύ καλά ότι η Σ.Ο. αυτού του Ιστολογίου είναι τετραμελής, παρά ταύτα και την Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται και κατά του κ. Αριστοτέλη Καλέντζη επιτίθεται ακριβώς όπως και η …Χρυσή Αυγή!

Ο εκ των ως άνω συνομιλητών Γ.14/88, 27/4/2015, 01:04 σημειώνει για τη κ. Efi Stathopoulou: «…ακούσαμε και το ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να έκανε ότι δεν άκουσε για το θάνατο του Λεωνίδα αλλά μετά της έστειλε άνθρωπο για να συνενοηθεί μαζί της»

Η κ. Efi Stathopoulou  27/4/2015, 11:47 διαρρηγνύει τα …ιμάτιά της και του απαντά:  «…ως γνήσιοι "Σταθόπουλοι" δεν μπήκαμε ποτέ και δεν θα μπούμε ποτέ σε διαδικασίες συναλλαγής με οποιονδήποτε…»

Σήμερα η κ. Efi Stathopoulou  μας έπεισε για το ακριβώς αντίθετο και με την ενόχλησή της για το αντιχρυσαυγίτικο δημοσίευμά μας και με την εναντίωσή της προς ένα πρόσωπο το οποίο η Χρυσή Αυγή το θεωρεί κορυφαίο εχθρό της και με το «ύφος» της γραφής της. Παρακάτω μεταφέρουμε ακέραιους τους τελευταίους «μαργαρίτες» της κ.  . Efi Stathopoulou:  

Ο Κωνσταντίνος Κατσαβός κοινοποίησε ένα σύνδεσμο
. https://www.facebook.com/kwstasaitwliko/posts/459512720889362


Efi Stathopoulou
Αυτο παντως κατανταει εμμονη πειτε του κυριου καλετζη...

Αριστοτέλης Καλέντζης
Μάλλον δική σας η εμμονή κ.Efi Stathopoulou με το πρόσωπό μου που δεν μας εξηγείτε πως με συνδέετε. Με βλέπετε στον ύπνο σας όπως και κάποιοι άλλοι?

Efi Stathopoulou
σε πόσους πρέπει να το εξηγήσω? είστε πολλοί?

Αριστοτέλης Καλέντζης
Eξαρτάται κ. Efi Stathopoulou από την κατανάλωση που κάνετε.

Efi Stathopoulou
μαλλον εξαρτάται από την ιδέα που έχετε για εσάς, τον εαυτό σας και την αρχοντιά σας

Αριστοτέλης Καλέντζης
Είθισται κ, Efi Stathopoulou οι κυρίες να επιδεικνύουν μεγαλύτερο αυτοσεβασμό, ειδικώς, απευθυνόμενες δημοσία! Φαίνεται τα βασικά δεν τα διδαχθήκατε και εγώ δε θα ήθελα να αναλάβω διδάσκαλός σας. Επιστρέψετε στα βασικά!

Efi Stathopoulou
δεν περιμένω κάτι πιο έξυπνο από κάποιον που μόνο που δεν έκανε πάρτυ μπροστά σε ένα θάνατο γιατί έτσι του δινόταν με αυτό τον τρόπο η αυτοπροβολή του, και η υποτιθέμενη εμπλοκή του σε κάτι άσχετο με αυτόν. η οικογένεια του αντ-1 σας περιμένει ως συνεχιστή του Φώσκολου. και ακριβως εδώ σταματώ γιατί ήρθα και βαρέθηκα

Αριστοτέλης Καλέντζης
Κ.. Efi Stathopoulou εξετέθητε και αλλού και εκτίθεσθε και εδώ μη απαντώντας στο ερώτημα που σας ετέθη, παραπάνω. Δικαίωμά σας να εκτίθεσθε ως φερέφωνο συγκεκριμένων κύκλων κάτι που προσπαθήσατε αλλού να ...διαψεύσετε. Σπεύσατε να δικαιολογήσετε πολλά αδικαιολόγητα ...επιβεβαιώνοντάς τα. Δε σας φτάνουν όλα τούτα αλλά επικαλείσθε και τα ...πρωϊνάδικα;

Efi Stathopoulou
βαρεθηκα λεμε

Αριστοτέλης Καλέντζης
Αυτόκλητος υποστηρικτής συγκεκριμένων κύκλων, λοιπόν, κ Efi Stathopoulou και, μάλιστα, εκείνων με τους οποίους βεβαιώσατε ότι δεν ...συνδέεστε! Ο.Ε.Δ. και χωρίς δυσκολία! Σας ευχαριστώ!

Efi Stathopoulou
κύριος ήρθατε, κύριος φεύγετε. στο καλό και να μας γράφετε!

Αριστοτέλης Καλέντζης
Ασφαλώς και θα σας γράψω διότι το παρόν ολίσθημά σας υπήρξε λίαν αποκαλυπτικό! Και πάλι ευγνώμων!


Kαι μία τελευταία σημείωση: το επώνυμο του κ. Αριστοτέλη Καλέντζη γράφεται με «ντζ» και όχι απλώς με «τζ» όπως συνηθίζει να το γράφει η κ. Efi Stathopoulou. Άλλωστε το ιστορικό αυτό επώνυμο όπως και τα εξ αυτού τοπωνύμια είναι γνωστό σε όλους (πλην της κ. Efi Stathopoulou …) πως γράφεται. Όλως συμπτωματικώς, συχνά εμφανίζονται ανώνυμα υβριστικά κείμενα κατά του κ. Αριστοτέλη Καλέντζη στα οποία το επώνυμο γράφεται με «τζ» όπως ακριβώς συνηθίζει η κ  Efi Stathopoulou! Ένα μειδίαμα για τους ανώνυμους εργολάβους υβριστές  και πολλές ευχές για «άξιο το μισθό τους!» από εκείνους με τους οποίους διαβεβαιώνουν ότι δεν …εξαρτώνται!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.