Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

     Η κυβέρνηση αληθώς εμμένει στις κόκκινες γραμμές. Και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε ως εθνικώς αξιοπρεπής και λαϊκή στάση.  Κάτι που κάθε πατριώτης με λαϊκή συνείδηση οφείλει να υποστηρίζει. Η κατάληξη τελικώς ίσως να μην είναι η επιθυμητή αλλά πάντοτε στις μάχες υπάρχει η νίκη ή η ήττα Μεγάλη ή μικρή. Και αυτό δεν είναι ζήτημα απώλειας πολύτιμου χρόνου, ζωτικών καθυστερήσεων κλπ όπως συνεχώς διαλαλούν οι ψευτοπατριώτες δημοκόποι συντηρητικοί και αλητο - σοσιαλιστές¨ του ΠΑΣΟΚ. Τώρα τους έπιασε η κωλο - πιλάλα για τη πατρίδα και το λαό; Ας μην ξεχνάμε τις αρχές και τις προθέσεις τους: Η εμμονή και το πάθος για εξουσία και υλική επιβράβευση μόνον συναλλαγή μπορεί να επιλέγει. Στο... όνομα της υπηρεσίας προς την πατρίδα βεβαίως βεβαίως! Άλλωστε ο φόβος τους περί ολοκληρωτικού ξηλώματος της διαπλοκής και των πόρων στήριξης, χρηματοδότησης και επιρροής είναι ο συγκαλυμμένος λόγος τους πίσω από όποια ¨λογικά¨ δήθεν επιχειρήματα της πολιτικής αυτής πλέμπας. Και που πάντα θα βρίσκεται στην προτεραιότητα της απόκρυφης σκέψης τους ανεξαρτήτως της ρητορικής τους.

     Η υπομονή και επιμονή μέχρις εμμονής στη συνεχή διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι η διαχρονική στάση της όποιας κυβέρνησης. Ακόμη και αν η μάχη χάνεται στο επίπεδο της αμέσου πλήξεως των οικονομικά ασθενεστέρων στρωμάτων, αντισταθμιστικά οφέλη θα μπορούν να υπάρξουν στις σχέσεις μας με τη νομοθεσία της Ε.Ε. Όπως π.χ σε δασμούς, ή σε κρατική επιχορήγηση εγχώριων βιομηχανικών μονάδων, μεταναστευτικό (όχι αναλογική απορρόφηση και ποσόστωση για μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή κρίση και ύφεση).

     Αντίθετα το δημοψήφισμα είναι λάθος τακτική. Αν αυτό είναι ή προβάλλεται ως δημοκρατική συνείδηση, τότε είναι η επικίνδυνο ¨κόλλημα¨ ή επιτήδειο ψέμα.

     Άν λοιπόν δε είναι απλά πολιτικό άλλοθι για την αποδοχή επαχθών μέτρων τότε: Η Ε.Ε. σε αρνητικό αποτέλεσμα μόνον την οργή της  και περαιτέρω προβλήματα για τη Χώρα θα επιφέρει. Στον ΣΥΡΙΖΑ σε διεθνή απομόνωση.

     Αν το αποτέλεσμα είναι αποδοχή των μέτρων, αφού ο λαός καλείται έτσι να πάρει ευθέως και άμεσα  την ευθύνη και όχι μέσω κυβέρνησης, τότε η διάσπαση ή η δημοσκοπική ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα.

     Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να μην ανοίξει τέτοιες πληγές. Γι΄ αυτήν και για όλους. Και η αριστερή ¨πλατφόρμα¨ είναι σίγουρο ότι, στο βάθος,  προτιμά τη καρέκλα από την αντιπολίτευση ή τη διάσπαση. Σιγά μη σκιαχτούμε από τέτοιους επαναστάτες!

     Οι εκλογές δε, μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και για την οικονομία και συνεπώς ακόμη πιο επαχθείς προτάσεις από την Ε.Ε. Εκτός και αν επιδιώκει ο Τσίπρας δια των εκλογών να παραδώσει την εξουσία ή να συμπλεύσει με μνημονιακούς.

     Και η Χρυσή Αυγή, με τον στεγνό παληκαρισμό της αντιμνημονιακής της χοντροκομμένης ρητορείας, καλά θα κάνει να κοιτάξει μόνο πως θα τη γλυτώσει ο Αρχηγός της. Κάτι άλλωστε που φαίνεται ότι αποκλειστικά τον ενδιαφέρει (εκτός του βολέματος σωγάμπρων, θυγατέρας και συζύγου στο φέουδό του). Διότι στην ουσία μόνον γι΄ αυτό μιλά. Μ΄ αυτό λοιπόν να ασχοληθεί και να αποδείξει, στο δικαστήριο,  ότι δεν είναι βλαμμένοι. Πράγμα δύσκολο αφού επέλεξε ¨λουλούδια¨ για να αντιπροσωπεύσουν τον εθνικοσοσιαλισμό συγγνώμη τον εθνικισμό.  Με παράτες, μπράτσα και άρβυλα μιμούμενοι άλλες εποχές με εξεγέρσεις νωπούς πολέμους και εθνικές ήττες. Τέτοια ικανότητα αφομοίωσης, κατανόησης και δημιουργικής εξελικτικής πρακτικής της Ιδέας είχαν. Κακέκτυπη αναπαραγωγή και μίμηση ανεπίκαιρης συμπεριφοράς. Kακοφόρμισε η ιδέα μέσα στο στενό και άδειο κρανίο τους.

     Ένα παράδειγμα ο κ. Παππάς- με τα άψογα κοστούμια και τα ακριβά κινητά- με όσα είπε στη βουλή περί Παιδείας. Μαζί με τα  κοινότυπα ήρθαν και τα ευτράπελα: Όχι στα μαθηματικά ναι στα οικοκυρικά τη μουσική και τη γυμναστική!

     Και πως θα στηρίξεις τη πρωτογενή παραγωγή χωρίς έρευνα, τεχνολογία -γεωργικά μηχανήματα,γεωπονία,περιβαλοντική τεχνολογία, βιολογία, μικροβιολογία, κτηνιατρική, και χημεία φωστήρα μου;

     Μαζεύτε τον / τους.

     Αχ κακότυχε εθνικισμέ τι σου ΄μελε να πάθεις  μ΄ αυτούς που ασελγούν πάνω στην ιδέα σου!


Γεώργιος Ροϊδοδήμος



17/5/2015 , 23:04

Κατάλαβα καλά ότι το κείμενο αυτό συντάχθηκε από τον παλιό συναγωνιστή;  

Ι. Ρακιντζής

Απ.: Πολύ καλά καταλάβατε. Εκ της Σ.Ο.
_________________________________________________________

18/5/2015 , 14:52

Κι εγώ να σας ρωτήσω όλους εσάς που επιτρέψατε στο Μιχαλολιάκο να καπηλευτεί και να ξεφτιλίσει τον Εθνικοσοσιαλισμό το μεγάλο γιατί;


Ι. Ρακιντζής

Απ.: H ερώτηση αποτελεί δικαίωμά σας και θα απαντηθεί. Εκ της Σ.Ο.
_________________________________________________________

19/5/2015 , 16:23

Δε βλέπω κάτι γιατί;

Ι. Ρακιντζής

Απ.: Κάθε δημοσίευση στον παρόντα ιστότοπο προϋποθέτει τη συναίνεση όλων των Μελών της Σ.Ο. οπότε δώστε μας λίγο χρόνο και θα απαντήσουμε. Εκ της Σ.Ο.

_________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.