Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ …


Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής - Δικηγόρο.

     Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατά σύντμηση ΣΑΝΕΛ, κατά το ΚΟΚΟ-ΣΑΝΕΛ  διαδέχθηκε την θλιβερή προηγούμενη ,των Σαμαροβενιζέλων , για να διαπραγματευθεί ισότιμα περήφανα με τους αιμοσταγείς (έτσι τους έλεγαν) δανειστές μας, την διαχείριση του αέναου χρέους και την σύναψη νέας συμφωνίας χωρίς όμως νέο μνημόνιο και νέους επαχθείς όρους.

     Από το «σκίζουμε τα μνημόνια» και τις αμετροεπείς κορώνες «συριζαϊκού»  λεονταρισμού, ολίγον κατ’ ολίγον οι κυβερνώντες προσγειώθηκαν στην προκρούστεια κλίνη των αδίστακτων Ευρωπαϊκών τοκογλύφων, με το «ξήλωνε- ράβε» στην πρώτη γραμμή των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων.

     Ακόμη και η εκτυφλωτική λάμψη του σύγχρονου πολιτικού «αστέρα» κατά τα πρότυπα των αστέρων του θεάματος και της τέχνης, υπουργού Οικονομικών, άρχισε να ξεθωριάζει ολίγον κατ’ ολίγον, αφού δεν επαρκούσαν πλέον ούτε οι πρωτοποριακές για τους μανδαρίνους των Βρυξελλών οικονομικές θεωρίες του «περί παιγνίων» και «δημιουργικής ασάφειας», ιδιαίτερα όταν το σύγχρονο Βαμπίρ του «Ευρωπαϊκού Αμοραλισμού» Ντάϊσελμπλουμ μετά το πρώτο αιφνιδιασμό του (λογικό άλλωστε όταν γίνεται η πρώτη επίθεση) αντιλήφθηκε πως οι κυβερνήτες μας κρύβονται πίσω από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»!

     Οι αιτήσεις των αναγκαστικών παρατάσεων για την επίτευξη της συμφωνίας όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα καλοστημένο δόκανο των δανειστών, μέσα στο οποίο θα πιανόταν όπως και πιάστηκε ο αφελής ποντικός στην φάκα, προσδοκώντας πως θα φάει το «τυρί» χωρίς συνέπειες!.

     Οι μήνες πέρασαν, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού , διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, τα ρευστά διαθέσιμα άρχισαν να τελειώνουν, η κυβέρνηση όμως ποτέ δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια στον λαό παρά τις καλόπιστες παραινέσεις του γράφοντος σε ομώνυμο άρθρο του (βλ Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος , πείτε την αλήθεια επί τέλους στον λαό, Ελεύθερη Θράκη 12-3-2015 σελ. 7, MAXIMUM FM 9-3-2015, Ελεύθερη ώρα 10-3-2015, ιστότοπος GREEK ACTIVITY 8-3-2015, ιστότοπος ΠΑΛΑΪΘΕΛ 8-3-2015)

     Ο γράφων είχε τότε επισημάνει αλλά δυστυχώς κανείς δεν τον άκουγε από τους επαΐοντες, ότι δεν αντιτάσσονταν (οι κυβερνήτες) στην δρομολογημένη οικονομική ασφυξία που μας οδηγούσαν (ακόμη τότε) οι ευρωτοκογλύφοι εταίροι μας, προκειμένου να παραδοθούμε άνευ όρων σε ένα νέο αδυσώπητο μνημόνιο. Ο γράφων πρότεινε τότε «Γι’ αυτό προετοιμάστε τον λαό, να εγκαταλείψει το ευρώ και να επανέλθει στην δραχμή. Θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα ξέρουμε τι μας γίνεται. Θα πατήσουμε στα πόδια μας! Και το κυριότερο αν φτάσουμε στην έξοδο, η τελευταία θα τους συμπαρασύρει».

     Γιατί η έξοδο μας από το ευρώ θα τους δημιουργούσε  βαθύ ρήγμα στο τρισάθλιο οικοδόμημα τους. Παράλληλα πρότεινα τότε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να κινηθεί και σε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Η Κίνα και Ρωσία είναι χώρες με πολλά υποσχόμενες αγορές… Όπως αποδεικνύεται όμως παρά τις επισημάνσεις οι κυβερνητικοί αριστερίζουσας κοπής φωστήρες, οδήγησαν την χώρα στο αδιέξοδο. Γιατί όπως είχε επισημάνει και πάλι παλαιότερα ο γράφων σε ομώνυμο άρθρο του ,ο μαέστρος προσπαθούσε αλλά η ορχήστρα του ήταν παράφωνη (βλ Ηλίας Ηλιακόπουλος Ο Μαέστρος προσπαθεί αλλά η ορχήστρα είναι παράφωνη , Ελεύθερη Θράκη 30-4-2015, Ελεύθερη Ώρα 2-5-2015, ιστότοπος GREEK ACTIVITY 28-4-2015).

     Και πως μπορούσε όμως να ήταν διαφορετικά, αφού η κυβέρνηση στην πλειοψηφία της κουβαλάει αμαρτίες του παρελθόντος, αγκυλωμένη σε ιδεοληψίες μεταξύ αρπαχτής, αραχτής και φαιδράς πορτοκαλέας . Δυστυχώς αλλά πολλοί από δαύτους ενεργούν και δραστηριοποιούνται στην βαριά σκιά της γενιάς του Πολυτεχνείου (βλ. ομώνυμο άρθρο μου, Στην Βαριά σκιά της γενιάς του Πολυτεχνείου, Ελεύθερη Θράκη 12-2-2015, Ελεύθερη ώρα 12-2-2015, MAXIMUM FM 9-2-2015, ιστότοπος GREEK ACTIVITY  7-3-2015).

     Δυσάρεστη ήταν η γεύση στο στόμα του Ελληνικού Λαού, όταν ο Πρωθυπουργός του περασμένα μεσάνυχτα Παρασκευής, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, ότι η κυβέρνηση προχωρά σε διαδικασία δημοψηφίσματος (προβλέπεται στο άρθρο 44 παρ 2 του Συντάγματος) με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου προς την Βουλή που αποφασίζει με απόλυτη πλειοψηφία και στην συνέχεια με διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (αλήθεια ποιος είναι ο ρόλος του;)προκηρύχτηκε  δημοψήφισμα  να αποφανθεί ο δύσμοιρος, ταλαίπωρος αλλά σε πολλά άξιος της μοίρας του λαός στο θολό και επίπλαστο ερώτημα αν θέλει ή όχι τα μέτρα που επιβάλλει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, με την Ευρωπαϊκή Τοκογλυφική; Κεντρική Τράπεζα και τον αμερικανικό γύπα ΔΝΤ, που οι «προοδευτικοί αριστεριστές» βάφτισαν «θεσμούς» αντί για «Τρόικα» !

     Φυσικά οι πράξεις αναδεικνύουν τους ηγέτες όταν καλούνται από τις περιστάσεις να τοποθετηθούν σε καίρια προβλήματα αυτού του τόπου. Γιατί σίγουρα δεν μπορεί ούτε καν να συγκριθεί ο θλιβερός «Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς», που τον αποκαλεί το ονειροπόλο πλήθος Πρωθυπουργό, με τον ηγέτη της σύγχρονης Νεοελληνικής Ιστορίας Ιωάννη Μεταξά, όταν ο τελευταίος αγουροξυπνημένος από την άκομψη και αποκρουστική επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη το σωτήριο έτος 1940, στην λιτή κατοικία του, απάντησε στο εμετικό τελεσίγραφο του ξιπασμένου αλαζόνα Μουσολίνι «Mais allors c’ est la guerre NON» Μα λοιπόν αυτό σημαίνει πόλεμο, ΟΧΙ λοιπόν».
 
     Γιατί αποδεικνύεται από τις περιστάσεις πως ο ανεπαρκής πρωθυπουργός μας και το σινάφι του ήταν μόνον βερμπαλισμούς και φληναφήματα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς εναλλακτική λύση (κι ας λένε άλλα οι του Σύριζα που δήθεν τα κρατούν κρυφά!) χωρίς πραγματικές και ουσιαστικές συμμαχίες.

     Έτσι την δύσκολη αυτή ώρα δεν μπορούσε ούτε καν να έχει στόφα Ιωάννη Μεταξά- Κι ας τον κατηγορούν τον προαναφερόμενο οι προοδευτικοί τρωγλοδύτες ως δικτάτορα- για να πάρει το βάρος και την ευθύνη να οδηγηθεί στην ρήξη μόνος του! και όχι να μετακυλήσει το ψευτοδίλημμα του ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις πλάτες ενός άφρονος και παραζαλισμένου λαού!

     Δεν γνωρίζουν άραγε οι ερασιτέχνες της πολιτικής πως μ’ αυτό που επιχειρούν, διχάζουν μετά βεβαιότητας τον Ελληνικό Λαό; Γιατί όσοι θέλουν ΝΑΙ ευαγγελίζονται Ευρώπη- ποια όμως αυτή των τοκογλύφων; Που θα τους βάλει ακόμη πιο σφιχτά την θηλειά στο λαιμό;! Ενώ όσοι θέλουν ΟΧΙ παραβλέπουν τις τριτοκοσμικές συνέπειες που θα επέλθουν!

     Την πρώτη γεύση την πήραν οι φοβισμένοι και ανασφαλείς Νεοέλληνες με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των τραπεζών μέχρι τις 8 Ιουλίου , που όπως φαίνεται μπορεί να έχει συνέχεια με αλυσιδωτές δυσμενείς επιπτώσεις στην όποια οικονομία ακόμη υπάρχει (αλήθεια τον σκέφτηκε τον τουρισμό ο μικρόπνοος του δεκαπενταμελούς; ίσως μοναδική σοβαρή εσόδων αυτήν την περίοδο;!!) στην κοινωνική συνοχή (αλήθεια θα έχουν σε λίγο χρήματα για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις;) αλλά και στην επαπειλούμενη ανεπάρκεια αγαθών (αφού χωρίς χρήματα μέσω τραπεζών ενδεχομένως να μην μπορούν να γίνονται προμήθειες αγαθών ακόμη και πρώτης ανάγκης;).

     Απέδειξαν οι κυβερνώντες πως βάδιζαν χωρίς σχέδιο αλλά και χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ ψηφίσει ο Ελληνικός λαός, το αδιέξοδο θα είναι το ίδιο! Γιατί αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δρουν και ενεργούν εντός ενός πολιτικού συστήματος που οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο (βλ Η. Ηλιακόπουλος ΤΟ πολιτικό μας σύστημα σε αδιέξοδο, MAXIMUM FM 19-6-2015, GREEK ACTIVITY 17-6-2015, Ελεύθερη ώρα από 22-6-2015 έως 24-6-2015) Γιατί μα την αλήθεια είναι αγκάθια που τους τρυπούν, αλλά δεν μπορούν να απαντήσουν οι ολιγόψυχοι κυβερνήτες μας όχι μόνον τούτοι αλλά και οι προηγούμενοι.

     Γιατί δεν φορολογούν τουλάχιστον τους αετονύχηδες των λιστών της ντροπής; (Λαγκάρντ- Φαλτσιάνι- Νικολούδη) Μήπως γιατί πολλοί απ’ αυτούς είναι και οι ίδιοι μέσα; Γιατί αποδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο πως αυτή την χώρα την θεωρούν PROVISORIUM (κάτι το προσωρινό) και τους κατοίκους τους «υποτελείς ινδιάνους»;! Δηλαδή βγάζουν τις μίζες τους και το βρώμικο χρήμα τους έξω για να επιζήσουν οι εμετικοί γαλαζοαίματοι γόνοι τους, όταν εδώ θα έχει ξεκινήσει ο Αρμαγεδών;! Γιατί δεν ανακηρύσσουν ανεξάρτητες οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) πανάκεια για την φθίνουσα έως και πεθαμένη Ελληνική Οικονομία; Μήπως γιατί οι περισσότεροι από τους πολιτικάντηδες είναι εξαρτώμενοι μέχρι μυελού οστών από τα μεγάλα αφεντικά με μίζες και λαδώματα;

     Συνακόλουθα ας μη περιμένει κανείς μας πως το δημοψήφισμα, που γίνεται σε ακατάλληλο χρόνο με ασαφές ερώτημα και με αντισυνταγματική διαδικασία (Γιατί άραγε κύριοι της συγκυβέρνησης μόνον ένα ψηφοδέλτιο και με πρώτο το ΟΧΙ; Αυτές είναι οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες;)  θα δώσει επωφελείς λύσεις.  Μάλλον την όρεξη των Ευρωτοκογλύφων θα ανοίξει περισσότερο, για νέα μνημόνια και νέα μέτρα. Μέτρα που θα έλθουν γιατί αυτή η ολιγόπνοη Κυβέρνηση πιάστηκε στην φάκα, ως ο λιγδιάρης ποντικός που αναζητά το τυρί χωρίς προφυλάξεις. Να μας αδειάσουν την γωνιά και τούτοι. Ας μην ονειρεύονται όμως οι προηγούμενοι. Γιατί ήταν και είναι κι αυτοί ανεπαρκείς αλλά και επικίνδυνοι.

     Και τότε τι; Η μεγάλη πρόκληση. Το πολιτικό μας σύστημα είναι άρρωστο καις την εντατική. Ο λαός ας προετοιμαστεί και ας ψάξει την κοινωνία των αρίστων! Υπάρχουν αλλά δεν τους ήθελαν. Υπάρχουν αλλά τους κρατούν στο περιθώριο. Ο Λαός λοιπόν θα ήταν καλύτερα να αξιώσει δημοψήφισμα με το ερώτημα «ποιο πολίτευμα μας πρέπει;» Η ιστορία κάνει τον κύκλο της. Η μεταπολιτευτική ψευτοδημοκρατία ψυχορραγεί. Αμέσως μετά τις εκλογές διατυπώναμε τις αντιρρήσεις μας με το προφητικό άρθρο « Κατώτερες των περιστάσεων» Ελεύθερη Θράκη 29-1-2015, Ελεύθερη Ώρα 2-2-2015, MAXIMUM FM 26-1-2015, ΠΑΛΑΪΘΕΛ 26-1-2015).

     Στο άρθρο αυτό επισημάναμε την ανεπάρκεια όλων των κομμάτων με αναφορά στην παρακαταθήκη του Πλάτωνος. Ο σπουδαίος αυτός φιλόσοφος- ίσως ο κορυφαίος στον κόσμο- θεωρούσε ως αντεθνικό ο,τιδήποτε διαιρεί μια κοινωνία (κόμματα) , όπως σήμερα κάνει δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των θλιβερών αυτών κομμάτων- μορφωμάτων στην χώρα μας!

     Γράφαμε τότε «θλιβερή διαπίστωση αλλά οι πολιτικές δυνάμεις στο σύνολο τους αποδεικνύονται η καθεμιά με τρόπο της κατώτερη των περιστάσεων, μονοδρομώντας συνεχώς εκλογικές απάτες…».

     Ο κύκλος κλείνει. Οι τότε αντιρρήσεις μας στην φρενίτιδα των εκλογών του Ιανουαρίου, μας δικαιώνει τώρα, όχι γιατί υποστηρίζαμε τους προηγούμενους τσαρλατάνους. Κάθε άλλο! Γιατί διαβλέπαμε με την λογική ότι θα οδηγηθούμε σε χειρότερο αδιέξοδο! Και να το μπροστά μας. Έλληνα δεσμώτη σπάσε τα δεσμά του σπηλαίου σου. Μην αλυσοδένεσαι στις ιδεοληψίες μιας στείρας ψευτοδημοκρατίας! Μην τρομάξεις στις σκιές από το λίγο φως που επίτηδες μόνον σου δίνουν. Βρες τον δρόμο σου, αναβαπτιζόμενος μέσα από την σοφία των προγόνων σου.


     Κι αν χρειαστεί να πεις το «Ελευθερία ή θάνατος» όπως εκείνοι οι φτωχοί μα γενναίοι αγωνιστές του 21, μη δειλιάζεις να το πεις, μακριά από τους κοινοβουλευτικούς εθνοπροδότες. Γιατί τότε μόνον μπορεί να μείνεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…! Μπορείς άραγε να κάνεις την υπέρβαση; Ο καιρός γαρ εγγύς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.