Πέμπτη 23 Απριλίου 2015


ΕΝΑΣ ΑΔΟΚΗΤΟΣ 
(και όχι απλώς…) 
ΘΑΝΑΤΟΣ

Λεωνίδας Σταθόπουλος

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 
ΣΕ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Χ.Α 
ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 
ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ,Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΣΕ Ι.Χ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


     Σε ένα άκρως ύποπτο τροχαίο και υπό εξαιρετικά περίεργες και αδιευκρίνιστες-μέχρι στιγμής συνθήκες- ανασύρθηκε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου, ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, μάρκας Αudi A4. Πρόκειται για τον ασφαλιστή Λεωνίδα Σταθόπουλο, ηλικίας 47 ετών, γνωστός από την συμμετοχή του στην Χρυσή Αυγή, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο πλάι όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα αλβανικής καταγωγής που υπέστησαν μικροτραυματισμούς. Η κυκλοφορία σταμάτησε για λίγα λεπτά και η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών ήταν μεγάλη.


     Με αυτό τον τίτλο, το κείμενο και την φωτογραφία, το φιλοχρυσαυγίτικο ειδησεογραφικό portal "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" παρουσίασε (19/10/2014, ώρα 00:53) την είδηση του βίαιου θανάτου ενός βασικού στελέχους της Χρυσής Αυγής και προσωπικού φίλου του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Λεωνίδα Σταθόπουλου, γνωστής  προσωπικότητας του εθνικιστικού χώρου και μέλους και στελέχους εθνικιστικών ιδεολογικών κινήσεων, πολιτικών και κομματικών σχηματισμών.  


     Αντλώντας στοιχεία από την "Metapedia":

     "Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1967 στο Αγρίνιο και σκοτώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014 σε τροχαίο ατύχημα, τις πρώτες βραδυνές ώρες, μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας, στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Μεσολογγίου. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 17:00 από τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο και ενταφιάστηκε στον οικογενειακό τάφο στο Νεκροταφείο Αγρινίου. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Ζαπαντιώτη με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, τη Μαλένα.

     Κατάγονταν από αστική οικογένεια της Αιτωλοακαρνανίας, με σημαντική ιστορική διαδρομή αλλά και πολύπλευρη προσφορά στην τοπική κοινωνία. Παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ήταν ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, επιχειρηματίας στα είδη ενδύσεως, ιδρυτής και κύριος μέτοχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και από την πλευρά της μητέρας του ο Παναγιώτης Ζαφαράνας, γνωστός δάσκαλος στο Αγρίνιο, με συνεισφορά στο Φιλεκπαιδευτικό έργο των νυκτερινών σχολών του Παναιτωλικού. Πατέρας του ήταν ο επιχειρηματίας Γεώργιος Σταθόπουλος και μητέρα του η Λαμπρινή Ζαφαράνα και είχε μια μικρότερη αδελφή τη Γενοβέφα [Έφη] Σταθοπούλου. Ήταν ανιψιός, από αδελφό, του γνωστού εθνικιστή Σπύρου Σταθόπουλου, του ιδρυτή και επικεφαλής στην Εθνικιστική Φοιτητική οργάνωση «Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας», [LEGA Ε.Σ.Ε.Σ.Ι], που αργότερα διευρύνθηκε με το χαρακτηρισμό και «Νέων Επιστημόνων Δυτικής Ευρώπης». Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Δημοτικό σχολείο ενώ φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο στα Παπαστράτεια» εκπαιδευτήρια Αγρινίου και αποφοίτησε το 1985. Η έντονη δράση και η ενεργή παρουσία του στο χώρο του Εθνικισμού, του στοίχισε την εισαγωγή του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, [Σ.Σ.Ε.], καθώς, αν και πέρασε με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις και τα αγωνίσματα στίβου, τελικά απορρίφθηκε λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων αφού, κατά τη φρασεολογία της εποχής, χαρακτηρίστηκε «σταγονίδιο» από τους εξουσιαστές.

     Πολιτική δράση: ΕΝ.Ε.Κ. / Ε.Π.ΕΝ. / ΛΑ.Ο.Σ.

     Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρόνων στις 27 Ιουλίου 1982, έγινε μέλος στο Οργανωτικό Στοιχείο της πολιτικής κινήσεως «Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα», [ΕΝ.Ε.Κ.»], μετά την υπογραφή σχετικής αιτήσεως [2] και μαζί με τριάντα ακόμη νέους, δημιούργησαν την νεώτερη Τοπική Οργάνωση του Κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά την αναστολή της ενεργού δράσεως του «ΕΝ.Ε.Κ.» συνέχισε την παρουσία και την ενεργό δράση στον εθνικιστικό αγώνα, ως ανένταχτος και στη συνέχεια μέσα από τις τάξεις της Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως, [Ε.Π.ΕΝ.], της οποίας υπήρξε μέλος της νεολαίας, όπου παρέμεινε έως την αποχώρηση του Νίκου Μιχαλολιάκου και το 1987 συμμετείχε στη δημιουργία του κινήματος «Χρυσή Αυγή».

     Το 2007, εντάχθηκε περιστασιακά και για λίγο χρονικό διάστημα στον κομματικό σχηματισμό «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός», [«ΛΑ.Ο.Σ.»], του Γιώργου Καρατζαφέρη και από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στήριξε την υποψηφιότητα του θείου και ιδεολογικού του μέντορα Σπύρου Σταθόπουλου. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, μέλη αναρχικών ομάδων του Αγρινίου με τη βοήθεια ατόμων από το χώρο της Κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, επιτέθηκαν και κατέστρεψαν προεκλογικό υλικό του κόμματος στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, έγραψαν συνθήματα με υβριστικό περιεχόμενο στα σπίτια στελεχών του Εθνικιστικού χώρου και κάλυψαν με αναρχικά αυτοκόλλητα και αφίσες το εκλογικό υλικό του κόμματος, ενώ προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε μεσήλικες οπαδούς που προσπάθησαν να τους παρεμποδίσουν. Ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη στην οποία πήραν μέρος Εθνικιστές νεολαίοι προσέτρεξαν και έτρεψαν σε φυγή τα άτομα του περιθωριακού χώρου.

     Χρυσή Αυγή

     Ήταν στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού του εθνικιστικού κινήματος «Χρυσή Αυγή». Πρωταγωνίστησε στη λειτουργία των οργανώσεων του Κινήματος στη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, ενώ διατηρούσε προσωπικές φιλικές σχέσεις με τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδος του Κινήματος. Ασκούσε μεγάλη επιρροή στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και γενικότερα στην ιεραρχία της οργανώσεως, ενώ διατέλεσε εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, γραμματέας της Τοπικής Αγρινίου αλλά και της Οργανώσεως Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012 στις οποίες συγκέντρωσε 2.790 σταυρούς προτιμήσεως και αναδείχθηκε πρώτος αναπληρωματικός του εκλεγέντος βουλευτή στο νομό, καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, με το εθνικιστικό κίνημα. Με την εθνικιστική του δράση αποτέλεσε στόχο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αναρχικών και δέχθηκε επιθέσεις και απειλές για τη ζωή του από κουκουλοφόρους, ενώ μία από τις επιθέσεις του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό.

     Το Σεπτέμβριο του 2014 με επιστολή την οποία έστειλε στα όργανα του Κινήματος «Χρυσή Αυγή» καθώς και στο Νίκο Μιχαλολιάκο, η οποία ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα, υπέβαλλε την παραίτηση του από τα κομματικά όργανα και τα αξιώματα και όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το έπραξε «...για να χτυπήσει καμπάνα που θα ακουστεί μέχρι τον Κορυδαλλό....{...}...Σταγόνα σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Το κίνημα που χτίσαμε λίγοι άνθρωποι άρχισε να αλλάζει πορεία μετά τις προφυλακίσεις...{...}...Συναγωνιστές μου με έχουν απογοητεύσει και περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους τους, ειδικά μετά τις διώξεις. Έχω σοβαρές ενστάσεις για την πορεία της Χρυσής Αυγής...{...}...Δεν στρέφομαι κατά της Χρυσής Αυγής. Έχω δυσαρεστηθεί από συγκεκριμένα πράγματα που έχουν συμβεί στο εσωτερικό του κινήματος και αισθάνθηκα ότι η περαιτέρω παρουσία σ' αυτό θα λειτουργούσε ως κάλυψη ή έγκριση σ' αυτά τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού....». Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε στο Νίκο Μιχαλολιάκο, με την οποία του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε. Σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος οι λόγοι ήταν καθαρά ιδεολογικοί, αφού ως το τέλος της ζωής του δήλωνε εθνικιστής και Χρυσαυγίτης και ήταν το πρώτο μέλος ή στέλεχος του Κινήματος που παραιτήθηκε και δεν διαγράφηκε, κάτι που τόνισε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Φώτη Μπερίκο, του ραδιοφωνικού σταθμού «Antenna-star 105.8» στο Αγρίνιο.

     Το τέλος του


     Εργαζόταν για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά ως ασφαλιστικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως επιχειρηματίας καθαρισμού και αποστειρώσεως ειδών οικιακής χρήσεως. Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στις 19:25 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου 2014, μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Μεσολογγίου, κοντά και πριν από το μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας, ενώ ήταν καθ΄οδόν από το Αγρίνιο προκειμένου να συναντήσει συναγωνιστές του στο Αιτωλικό και στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας. Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 15:30 της Κυριακής 19 Οκτωβρίου 2014, με πρωτοβουλία φίλων και συναγωνιστών του, που έγινε με σκοπό «...να Τιμήσουμε τον Συναγωνιστή και φίλο...», όπως ανέφεραν. Η νεκρώσιμη ακολουθία του, η οποία αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 16:30 άρχισε μία ώρα αργότερα, έγινε παρουσία του Γεώργιου Παπαναστασίου, Δημάρχου της πόλεως του Αγρινίου και σ' αυτήν συνέρρευσαν χιλιάδες συμπολιτών του καθώς και εκατοντάδες ανώνυμοι συναγωνιστές του από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ δεν υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση του κινήματος «Χρυσή Αυγή», πλην της ιδιωτικής παρουσίας του Χρήστου Ρήγα, εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου."
     

     Aπό το περιεχόμενο των πληροφοριών της έγκυρης "Metapedia" γίνεται σαφής ένας χαρακτήρας ανήσυχος αλλά και ανικανοποίητος ενός ιδεολόγου ο οποίος κινήθηκε σε ένα ευρύτατο φάσμα του ελληνικού εθνικιστικού χώρου με μόνη πρόθεση τη "προσφορά" σε μία ιδέα στην οποία πίστευε. Άλλωστε η παρουσία του Σπύρου Σταθόπουλου στη ζωή του ήταν ακόμα μια εγγύηση της ανιδιοτελούς καθαρότητας των προθέσεών του. Και υπ΄ αυτές τις συνθήκες ένα βράδυ χάνει βίαια τη ζωή του, όντας άριστος οδηγός και οδηγώντας ένα ασφαλέστατο αυτοκίνητο, έχοντας ήδη τη γνώση αλλά και τη συχνή εμπειρία της απειλής της ζωής του...!


     Η συνωμοσιολογία κάθε άλλο παρά είναι αποδεκτή από τους συντάκτες αυτού του Ιστολογίου και πρόθεσή μας είναι ο σεβασμός στην αποδεικτικότητα. Όμως, οι  π α ρ ά μ ε τ ρ ο ι  αυτού του ατυχήματος είναι λίαν περίεργες! Ο άριστος και έμπειρος οδηγός που οδηγεί ένα ασφαλέστατο ιδιωτικό όχημα και έχει επίγνωση των επανειλημμένων απειλών κατά της ζωής του, να χάνει τη ζωή του δεχόμενος  ...ε μ β ο λ ι σ μ ό, όπως και να το κάνουμε δεν "χωνεύεται" και πολύ εύκολα! Όλα αυτά με το επιπρόσθετο στοιχείο της  π ρ ό σ φ α τ η ς  π α ρ α ί τ η σ ή ς  του από τη Χρυσή Αυγή στην οποία φανατικά αφιερώθηκε και η οποία Χρυσή Αυγή δεν απέστειλε, ούτε καν τύποις, εκπροσώπηση στη κηδεία του, ούτε ένα ...σ τ ε φ ά ν ι, ε! όλα τούτα κάτι σημαίνουν.

     Λίγοι το γνωρίζουν αλλά ο Λεωνίδας Σταθόπουλος με δική του πρωτοβουλία (25 Σεπτεμβρίου 2014) λίγες μέρες πριν χάσει τη ζωή του ήρθε σε γραπτή επικοινωνία μέσω μηνύματος του λογαριασμού του στο Facebook με τον Αριστοτέλη Καλέντζη στον οποίο ανέφερε τη πικρία του για την εξέλιξη της σχέσης του με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή (αντίγραφο της επικοινωνίας τηρείται) διατυπώνοντας και τις ανησυχίες του για τις συμπεριφορές του κόμματος αυτού ως προς τον ελληνικό εθνικισμό. Ο Αριστοτέλης Καλέντζης, μέ απαντητικό του μήνυμα, του ζήτησε να τον ενημερώσει για τα ακριβή αίτια που τον οδήγησαν εκτός Χρυσής Αυγής και ο Λεωνίδας Σταθόπουλος του είπε ότι όλα τα αναφέρει σε  π ρ ο σ ω π ι κ ή  επιστολή που απηύθυνε προς τον αρχηγό της και φίλο του Νίκο Μιχαλολιάκο αποφεύγοντας επιμελώς να κάνει την οποιανδήποτε αναφορά πάνω σε αυτά. Τότε ο Αριστοτέλης Καλέντζης προκάλεσε τον Λεωνίδα Σταθόπουλο σε μία συνέντευξη στο διαδικτυακό "Axis Radio" και ο τελευταίος δέχθηκε. Ήταν Τετάρτη 15η Οκτωβρίου 2014 και ο Αριστοτέλης Καλέντζης ζήτησε από τον υπεύθυνο του "Axis Radio" Μιχάλη Γεωργιλά μία ώρα από το πρόγραμμα του σταθμού της Δευτέρας 20ής Οκτωβρίου 2014 ώστε να προγραμματισθεί η συνέντευξη με τον Λεωνίδα Σταθόπουλο μέσω τηλεφωνικής ζεύξης αλλά ο Μιχάλης Γεωργιλάς φοβούμενος εκδικητικές συμπεριφορές χρυσαυγιτών δεν φάνηκε αμέσως πρόθυμος. Το πρωί του Σαββάτου 18ης Οκτωβρίου 2014 ο Μιχάλης Γεωργιλάς συμφώνησε, τελικά, για τη ραδιοφωνική συνέντευξη αλλά το ίδιο βράδυ ο Λεωνίδας Σταθόπουλος έχασε τόσο βίαια τη ζωή του!

     Για τον Αριστοτέλη Καλέντζη η εμπειρία αυτή υπήρξε ανάλογη μιας άλλης παρόμοιας, όταν ο ένας από τους δύο δολοφονημένους, στο Ν. Ηράκλειο, χρυσαυγίτες του είχε ζητήσει να συναντηθούν στη συγκέντρωση των Ιμίων ανεπιτυχώς αφού στη συγκέντρωση εκείνη (2013) ο Αριστοτέλης Καλέντζης δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση ομάδος χρυσαυγιτών υπό τον ... και απεχώρησε! Λίγους μήνες μετά εκείνος που του είχε ζητήσει να συναντηθούν σε αυτή την εκδήλωση έπεφτε δολοφονημένος από σφαίρες "αγνώστων"! 

     Από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και μέχρι σήμερα αρκετά πτώματα αναζητούν τον υπαίτιο. Κοινός συνδετικός τους κρίκος η σχέση τους με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Άλλος πνίγηκε σε βάθος είκοσι πόντων νερού στη παραλία, άλλος αυτοκτόνησε χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, άλλος..., άλλος...,

     Μακράν ημών κάθε εικοτολογία και, κυρίως, κάθε συνωμοσιολογία! Τα συμπεράσματα είναι συμπεράσματα, η Νέμεση αναπόφευκτη και η διατύπωση του παρόντος κειμένου πολύ προσεκτική και, πάντως, μεστή στοιχείων...!


ΓΑΙΑΝ ΕΧΟΙΣ ΕΛΑΦΡΑΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΕ!


Μηνύματα που λάβαμε:

23/4/2015, 15:41 
"Όσοι προσπεράσαμε το γεγονός σαν ένα τροχαίο όπως τόσα άλλα μετά το κείμενο αυτό θα το ξανασκεφτούμε και πολύ περισσότερο γιατί ο εκλιπών ήταν συναγωνιστής και αδελφός. Όχι τόσο για την αναφορά στα περιστατικά του δυστυχήματος αλλά για τις παράπλευρες συμπτώσεις." Ν.Γ.

23/4/2015, 17:13
Μήπως έγινε γνωστό κάτι για τον αλβανό που τον χτύπησε; Χρ. Γαλάνης
Aπ.: Ίσως γνωρίζει κάτι σχετικό ο κ. Ρομπέρτο Χαίντις λόγω εντοπιότητας. Εκ της Σ.Ο.

24/4/2015, 08:35 
Γιατί τόσες ανακρίβειες? efi stathopoulou
Απ.: Όπως...; Εκ της Σ.Ο.

25/4/2015, 10:18
Oπως το ότι αναφέρετε ότι στο άλλο αυτοκίνητο επέβαιναν 3 αλβανοί. Γιατί ξεχνάτε να πείτε ότι οι 3 αλβανοί ήταν μία οικογένεια, εκ των οποίων το ένα άτομο ήταν παιδί? Και μόνο με αυτή την πληροφορία καταρίπτεται το ενδεχόμενο δόλου. Κανεις δεν βάζει την οικογένειά του μέσα για να πάει να προκαλέσει αυτοκινητιστικό. efi stathopoulou

25/4/2015, 10:21
Οπως το ότι πράγματι ο Λεωνίδας επικοινώνησε με τον κ. Καλέτζη, αλλά αυτό έγινε αφου προηγουμένως ο κ. Καλέτζης είχε κάνει ανάρτηση σε δημοσίευση περί παραίτησης, ρωτώντας τον για ποιο λόγο κάνει αυτού του είδους την κριτική. Δεν επικοινώνησε με τον κ. Καλέτζη για κανέναν άλλο λόγο. Τέλος για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν τα αίτια του δυστυχήματος μπορουν πολύ απλά να επικοινωνήσους με την οικογένεια και να τα μάθουν. Κάτι που ούτως ή άλλως έγραψα επωνύμως μετά από ανάλογη ανάρτηση του κ. Καλέτζη. Μέχρι στιγμής ουδείς επικοινώνησε μαζί μας. Οπότε το "ενδιαφέρον" δεν αποδεικνύεται από μέρος σας. Το μόνο που κάνετε είναι να αφήνετε υπονοούμενα. efi stathopoulou

25/4/2015, 10:26
Τέλος για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν τα αίτια του δυστυχήματος μπορουν πολύ απλά να επικοινωνήσους με την οικογένεια και να τα μάθουν. Κάτι που ούτως ή άλλως έγραψα επωνύμως μετά από ανάλογη ανάρτηση του κ. Καλέτζη. Μέχρι στιγμής ουδείς επικοινώνησε μαζί μας. Οπότε το "ενδιαφέρον" δεν αποδεικνύεται από μέρος σας. Το μόνο που κάνετε είναι να αφήνετε υπονοούμενα.

Απάντηση προς την κ. efi stathopoulou: Αρχικώς ο κ. Καλέντζης δεν είναι ο αποκλειστικός συντάκτης των αναρτήσεων αυτού του Ιστολογίου και ειδικώς στη παραπάνω ανάρτηση δεν είχε και καμία συμμετοχή. Η παρέμβασή σας δεν ανατρέπει ούτε κατά κεραία το περιεχόμενο της ανάρτησής μας και δε μας υπογραμμίζετε καμία "ανακρίβεια" όπως στο παραπάνω, αρχικό, μήνυμά σας [24/4/201508:35 ] κακώς μας εγκαλέσατε και σας ζητήσαμε να είστε προσδιοριστική χωρίς, όμως, να το κάνετε. Τα περιεχόμενα των δύο επιπλέον μηνυμάτων σας περιέχουν νέα στοιχεία, το εξής ένα, ότι ο Αλβανός που φέρεται να εμβόλισε το όχημα του Λεωνίδα Σταθόπουλου επειδή είχε στο αυτοκίνητό του συγγενείς του δε θα μπορούσε να έχει δόλο κάτι που αμέσως το δημοσιοποιούμε ως επιπρόσθετο στοιχείο της αναρτήσεως αυτής. Bέβαια, για να είμαστε και εμείς αλλά και εσείς ειλικρινής, εάν ο Αλβανός είχε πράγματι δόλο δε θα το έκανε "σημαία" αλλά, αντιθέτως, θα φρόντιζε να έχει αδιάσειστο άλλοθι περί μη δόλου, έτσι δεν είναι; Συνεπώς, κ. efi stathopoulou διατηρώντας την περιωπή μιας σοβαρής δημοσιογραφίας, παραθέτουμε επακριβώς τα στοιχεία που μας θέτετε υπ΄ όψη ώστε να διευκολύνουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Θα ήταν λοιπόν καλύτερο, αντί κακώς να μας εγκαλείτε να μας ενημερώνατε επακριβώς για ο,τιδήποτε θα θέλατε. Κάποτε στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουν πολλοί εκ των κατοίκων της να επικοινωνούν ευγενώς και όχι εριστικώς! Tέλος, κ. efi stathopoulou, εάν επιθυμείτε ειλικρινά την επικοινωνία προς διαλεύκανση υποψιών τρίτων (όχι δικών μας!) παρακαλούμε ενημερώστε τους επιθυμούντες και για τον τρόπο (τηλέφωνο, e-mail κλπ) διότι, αορίστως, η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται. Σας ευχαριστούμε. Εκ της Σ.Ο.

27/4/2015, 01:04
Ο Λεωνίδας δεν ήταν ούτε χρυσαυγίτης ούτε εθνικοσοσιαλιστής αλλά ένας καλοκάγαθος άνθρωπος που ήθελε να πολιτευθεί και η φιλική σχέση του με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής τον έφερε στο κόμμα που το υπηρέτησε με όλη του τη ψυχή μέχρι το θάνατο του και αφού είχε τυπικά παραιτηθεί. Ο λόγος που παραιτήθηκε τυπικά είχε να κάνει με την απαίτηση του για καλύτερη θέση μέσα στο κόμμα κάτι που κοντράριζε ο Μπαρμπαρούσης. Έτσι έγινε κόντρα και όταν ο Λεωνίδας ζήτησε τη παρέμβαση του Μιχαλολιάκου αυτός έκανε το κινέζο. Τότε τη βάρεσε στο Λεωνίδα και δήλωσε ότι αποχωρεί αλλά στη πραγματικότητα περίμενε από τον αρχηγό να τον παρακαλέσει να παραμείνει. Ενώ η κατάσταση ήταν σε εκκρεμότητα έγινε το τροχαίο και σχεδόν αμέσως πολλοί βρεθήκαμε να αναρωτιόμαστε το τι έγινε αλλά ενώ ακόμα ο Λεωνίδας δεν είχε ταφεί από την οικογένειά του διαδόθηκε ότι ήταν ξεκαθαρισμένα τροχαίο και τίποτα παραπάνω. Είπαμε να περιμένουμε το πόρισμα αλλά η γυναίκα του πίεζε όλους να δεχτούμε το τροχαίο. Της λέγαμε λίγο να περιμένουμε να δούμε μια επίσημη ανακοίνωση αλλά και πάλι εκείνη επέμενε για το τροχαίο και ζήτησε αυτό να λέμε. Όλα δείχνουν τροχαίο αλλά οι πολύ κοντινοί του ξέρουμε πόσο προσεχτικός οδηγός ήταν και πόσο περίμενε το ξαφνικό. Βλάκας σίγουρα δεν ήταν. Αν η κυρία Έφη νομίζει ή έχει λόγους να πιστεύει για τροχαίο εμείς δεν είμαστε ειδική κι εκείνη υποτίθεται πως ξέρει περισσότερα. Όμως ακούσαμε και το ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να έκανε ότι δεν άκουσε για το θάνατο του Λεωνίδα αλλά μετά της έστειλε άνθρωπο για να συνενοηθεί μαζί της . Δε ξέρουμε τι απέγινε και δε θέλουμε και να ξέρουμε όταν οι δικοί του είναι αποφασισμένοι για κάτι εμάς δε μας πέφτει λόγος. Και εμένα στο τηλέφωνο μου είπε πως θα μίλαγε σε σταθμό για την αποχώρηση του από το κόμμα και του είπα να μη το κάνει γιατί κανείς δε ξέρει τι μπορεί να κάνει το κόμμα αλλά και πάλι η κυρία Έφη ξέρει. Γ.14/88

27/4/2015, 11:47
το χειρότερο από ένα ψέμα είναι οι μισές αλήθειες. επαναλαμβάνω, οποιος ενδιαφέρεται παίρνει τηλέφωνο και μαθαίνει. και μια και θα πάρει ας με ενημερώσει με ποιον άνθρωπο απο την ΧΑ μίλησα και τι ακριβώς συνεννοήθηκα. Τελος αν για εσάς ένας θάνατος είναι αφορμή για κουβεντούλες, να σας θυμίσω ότι ως οικογένεια χάσαμε τον ποιο αγαπημένο άνθρωπο της ζωής μας. Επίσης ως γνήσιοι "Σταθόπουλοι" δεν μπήκαμε ποτέ και δεν θα μπούμε ποτέ σε διαδικασίες συναλλαγής με οποιονδήποτε, ειδικά όταν αφορά το πιο δραματικό γεγονός που θα μπορούσε να μας τύχει. efi stathopoulou

Aγαπητή κ. efi stathopoulou,
Η αοριστολογία της τελευταίας απαντήσεώς σας την οποία θα έπρεπε να απευθύνετε επωνύμως στον τελευταίο επιστολογράφο [Γ.14/88] και όχι αορίστως με κίνδυνο να «αγγίζει» και εμάς, μας υποχρεώνει να σας τονίσουμε τα παρακάτω:
1. Η κυρίως ανάρτησή μας περί του Λεωνίδα Σταθόπουλου είναι ακριβέστατη κατά κεραία και παρά την ανυπόστατη, αρχική, ένστασή σας περί «ανακριβειών», όταν σας καλέσαμε να μας υποδείξετε τις ανακρίβειές μας εσείς επανήλθατε χωρίς όμως να μας υποδείξετε ούτε μία! Συνεπώς κι εσείς παραδέχεστε την ακρίβεια του περιεχομένου της κυρίως αναρτήσεώς μας μη επικαλούμενη την οιανδήποτε ανακρίβεια.
2. Ως δεν οφείλουμε, με ιδιαίτερη επιμέλεια φροντίζουμε να μεταφέρουμε αμέσως στα σχόλια κάθε αναρτήσεως, κάθε σχετικό γραπτό μήνυμα το οποίο εντοπίζουμε, είτε στον λογαριασμό Google του παρόντος (όπως όλα τα δικά σας!)  είτε στην ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» το οποίο λειτουργεί επί δεκαετίες. Και τηρώντας στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, με ευαισθητοποιημένη συνείδηση μεταφέρουμε με «αντιγραφή/επικόλληση» τα  π ά ν τ α, ώστε να αποδίδεται επακριβώς όχι μόνον το πνεύμα αλλά και το γράμμα των επιστολογράφων μας. Μόνη εξαίρεση η λογοκρισία την οποία ασκούμε προκειμένου τα περιεχόμενα αυτού του Ιστολογίου να ευθυγραμμίζονται με το οίκοθεν νοούμενο Ήθος και Νόμο. Εν προκειμένω, τα σχόλιά σας μεταφέρθηκαν επακριβέστατα αλλά διαπιστώνουμε ότι, αν και χωρίς επιχείρημα, διακατέχεσθε εναντίον μας όχι λόγω, τυχόν, ουσιαστικών ενστάσεων ή τεκμηριωμένων στοιχείων διαφωνίας τα οποία ευχαρίστως θα συζητούσαμε, αλλά από μία ακαθόριστη και δυσερμήνευτη «ενόχληση» η οποία δεν μας φαίνεται διόλου κατανοητή για την εκπρόσωπο μιας οικογενείας η οποία έχασε αιφνιδιαστικά και βίαια έναν αγαπημένο της άνθρωπο.
3. Επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας μαζί σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατανοούμε πλήρως τα όποια συναισθήματά σας για τον αιφνιδιαστικό και βίαιο θάνατο του Λεωνίδα Σταθόπουλου, όμως κι εσείς θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα δημόσια πρόσωπα, όπως κι Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, ως μη ανήκοντα αποκλειστικώς στις οικογένειές τους υπόκεινται στο δημόσιο ενδιαφέρον και, εν προκειμένω, θα πρέπει και σεις να σεβασθείτε αυτό το δημόσιο ενδιαφέρον για τις συνθήκες θανάτου του Λεωνίδα Σταθόπουλου, αν όχι και να το προκαλέσετε…
4. Θεωρώντας  ως λήξαντα τον παρόντα διάλογο, θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τους δια του ιστολογίου μας ενδιαφερομένους για τον τρόπο μιας άμεσης επικοινωνίας μαζί σας ώστε να αποδεσμευθούμε από την όποια περαιτέρω μακρυγορία στο συγκεκριμένο «νήμα». Ευχαριστούμε! Εκ της Σ.Ο.


14/5/2015, 07:19
Πάνω από δεκαπέντε μέρες πέρασαν από τότε που η κ. efi stathopoulou υποσχέθηκε ότι είναι πρόθυμη να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει την αλήθεια για το θάνατο του Λεωνίδα και εσείς της ζητήσατε να δώσει ένα τρόπο επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε μαζί της αλλά ακόμα μέχρι σήμερα η κ. efi stathopoulou δεν ανταποκρίθηκε. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πολλά αλλά χωρίς να έχω τρόπο επικοινωνίας μαζί της φεύγω σε λίγες ώρες για το εξωτερικό παίρνοντας μαζί μου και τις απορίες μου. Καλή παραμονή στη πατρίδα και να είστε όλοι καλά.  Ι. Καραπαναγιώτης (Caras).

25/5/2015, 18:15
Στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτυώσεως ένας αναγνώστης, προφανώς, του Ιστολογίου μας αναδημοσίευσε την ανάρτησή μας για τη φυγή του Χρήστου Ρήγα από τη Χρυσή Αυγή. Αυτόκλητη και απολογήτρια της Χρυσής Αυγής η, γνωστή, κ Efi Stathopoulou , έσπευσε να υπερασπισθεί τη Χρυσή Αυγή (κατά της οποίας στρέφεται η παραπάνω ανάρτηση) κατηγορώντας τον κ. Αριστοτέλη Καλέντζη για …εμμονές! Η κ. Efi Stathopoulou  γνωρίζει πολύ καλά ότι η Σ.Ο. αυτού του Ιστολογίου είναι τετραμελής, παρά ταύτα και την Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται και κατά του κ. Αριστοτέλη Καλέντζη επιτίθεται ακριβώς όπως και η …Χρυσή Αυγή!

Ο εκ των ως άνω συνομιλητών Γ.14/88, 27/4/2015, 01:04 σημειώνει για τη κ. Efi Stathopoulou: «…ακούσαμε και το ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να έκανε ότι δεν άκουσε για το θάνατο του Λεωνίδα αλλά μετά της έστειλε άνθρωπο για να συνενοηθεί μαζί της»

Η κ. Efi Stathopoulou  27/4/2015, 11:47 διαρρηγνύει τα …ιμάτιά της και του απαντά:  «…ως γνήσιοι "Σταθόπουλοι" δεν μπήκαμε ποτέ και δεν θα μπούμε ποτέ σε διαδικασίες συναλλαγής με οποιονδήποτε…»

Σήμερα η κ. Efi Stathopoulou  μας έπεισε για το ακριβώς αντίθετο και με την ενόχλησή της για το αντιχρυσαυγίτικο δημοσίευμά μας και με την εναντίωσή της προς ένα πρόσωπο το οποίο η Χρυσή Αυγή το θεωρεί κορυφαίο εχθρό της και με το «ύφος» της γραφής της. Παρακάτω μεταφέρουμε ακέραιους τους τελευταίους «μαργαρίτες» της κ.  . Efi Stathopoulou:  

Ο Κωνσταντίνος Κατσαβός κοινοποίησε ένα σύνδεσμο
. https://www.facebook.com/kwstasaitwliko/posts/459512720889362


Efi Stathopoulou
Αυτο παντως κατανταει εμμονη πειτε του κυριου καλετζη...

Αριστοτέλης Καλέντζης
Μάλλον δική σας η εμμονή κ.Efi Stathopoulou με το πρόσωπό μου που δεν μας εξηγείτε πως με συνδέετε. Με βλέπετε στον ύπνο σας όπως και κάποιοι άλλοι?

Efi Stathopoulou
σε πόσους πρέπει να το εξηγήσω? είστε πολλοί?

Αριστοτέλης Καλέντζης
Eξαρτάται κ. Efi Stathopoulou από την κατανάλωση που κάνετε.

Efi Stathopoulou
μαλλον εξαρτάται από την ιδέα που έχετε για εσάς, τον εαυτό σας και την αρχοντιά σας

Αριστοτέλης Καλέντζης
Είθισται κ, Efi Stathopoulou οι κυρίες να επιδεικνύουν μεγαλύτερο αυτοσεβασμό, ειδικώς, απευθυνόμενες δημοσία! Φαίνεται τα βασικά δεν τα διδαχθήκατε και εγώ δε θα ήθελα να αναλάβω διδάσκαλός σας. Επιστρέψετε στα βασικά!

Efi Stathopoulou
δεν περιμένω κάτι πιο έξυπνο από κάποιον που μόνο που δεν έκανε πάρτυ μπροστά σε ένα θάνατο γιατί έτσι του δινόταν με αυτό τον τρόπο η αυτοπροβολή του, και η υποτιθέμενη εμπλοκή του σε κάτι άσχετο με αυτόν. η οικογένεια του αντ-1 σας περιμένει ως συνεχιστή του Φώσκολου. και ακριβως εδώ σταματώ γιατί ήρθα και βαρέθηκα

Αριστοτέλης Καλέντζης
Κ.. Efi Stathopoulou εξετέθητε και αλλού και εκτίθεσθε και εδώ μη απαντώντας στο ερώτημα που σας ετέθη, παραπάνω. Δικαίωμά σας να εκτίθεσθε ως φερέφωνο συγκεκριμένων κύκλων κάτι που προσπαθήσατε αλλού να ...διαψεύσετε. Σπεύσατε να δικαιολογήσετε πολλά αδικαιολόγητα ...επιβεβαιώνοντάς τα. Δε σας φτάνουν όλα τούτα αλλά επικαλείσθε και τα ...πρωϊνάδικα;

Efi Stathopoulou
βαρεθηκα λεμε

Αριστοτέλης Καλέντζης
Αυτόκλητος υποστηρικτής συγκεκριμένων κύκλων, λοιπόν, κ Efi Stathopoulou και, μάλιστα, εκείνων με τους οποίους βεβαιώσατε ότι δεν ...συνδέεστε! Ο.Ε.Δ. και χωρίς δυσκολία! Σας ευχαριστώ!

Efi Stathopoulou
κύριος ήρθατε, κύριος φεύγετε. στο καλό και να μας γράφετε!

Αριστοτέλης Καλέντζης
Ασφαλώς και θα σας γράψω διότι το παρόν ολίσθημά σας υπήρξε λίαν αποκαλυπτικό! Και πάλι ευγνώμων!


Kαι μία τελευταία σημείωση: το επώνυμο του κ. Αριστοτέλη Καλέντζη γράφεται με «ντζ» και όχι απλώς με «τζ» όπως συνηθίζει να το γράφει η κ. Efi Stathopoulou. Άλλωστε το ιστορικό αυτό επώνυμο όπως και τα εξ αυτού τοπωνύμια είναι γνωστό σε όλους (πλην της κ. Efi Stathopoulou …) πως γράφεται. Όλως συμπτωματικώς, συχνά εμφανίζονται ανώνυμα υβριστικά κείμενα κατά του κ. Αριστοτέλη Καλέντζη στα οποία το επώνυμο γράφεται με «τζ» όπως ακριβώς συνηθίζει η κ  Efi Stathopoulou! Ένα μειδίαμα για τους ανώνυμους εργολάβους υβριστές  και πολλές ευχές για «άξιο το μισθό τους!» από εκείνους με τους οποίους διαβεβαιώνουν ότι δεν …εξαρτώνται!





Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

KATA ΚΑΛΕΝΤΖΗ

Κ.Καλέντζη

Ξεκινώντας την επιστολή μου οφείλω να διευκρινίσω τέσσερα στοιχεία της πρό(σ)κλησης την οποία μου απευθύνατε μέσω της απάντησής σας στον κ.Κωστόπουλο, αν φυσικά ορθώς υποθέτω τον εαυτό μου ως αποδέκτη:

Α) Κλήτευση της μορφής Γ.Γ. απάδει όσων εξ ημών σας προσέλαβαν ως εφηβικό τους πρότυπο ,κατά την περίοδο 1977-78. Ονομάζομαι Γιώργος Γιαννακόπουλος  και ο Αριστοτέλης  Καλέντζης μου δίδαξε να  διατηρώ , παντί τρόπω , την  αξιοπρέπεια μου  . Ως  ελάχιστη ένδειξη αξιοπρέπειας ,θεωρώ την επωνυμία όταν υπερασπίζεται κάποιος την  πολιτική του ιδεολογία.

Β)Ευγνώμων της τιμής να με αναφέρετε ως συναγωνιστή σας, αλλά ταυτόχρονα υποχρεωμένος  να πληροφορήσω τυχόν αναγνώστες , για το ψευδεπίγραφο του « τίτλου». Ουδέποτε προασπίστηκα τον Ε/Σ σε επίπεδο πολιτικής πράξης  .  Aληθώς  ,αν και ελπίζω να μην παραμείνω ,καθ΄υπόθεσιν Ε/Σ στην ιδιαίτερη (κατά την πλειονότητα) εκδοχή του Στρασσερισμού.

Γ) Ευφυώς προτείνετε τη συμμετοχή μου στο «γαϊτανάκι» που ξεκίνησε με τον κ.Μιχαλολιάκο, πέρασε στον κ.Ανδρουτσόπουλο και ,απ΄ότι υποπτεύομαι πρόκειται να συνεχιστεί τις επόμενες δεκαετίες, με guests   τους κ.κ. Στελλάρα, Βάγκο τον τανάλια, τους  Χρυσαετούς , τους  Ναυτοπροσκόπους  Τρικάλων, το Λύκειο Ελληνίδων , έτερα αναξιοπαθούντα  νυν και πρώην μέλη της Χ.Α.  κτλ.  Ατυχώς κ.Καλέντζη δεν θα ανταποκριθώ στο κάλεσμά σας ,θεωρώντας προσφορότερη για την υπόθεση του Ελληνικού Ε/Σ την παράθεση ενστάσεων ,προς επαναπροσδιορισμό της πολιτικής  σας πορείας.

Δ)Για λόγους οικονομίας θα περιορισθώ στη συνοπτική παράθεση των κυριοτέρων αντιγνωμιών μου. Παρά ταύτα ,και επειδή θεωρώ χλευασμό της Ε/Σ ιδεολογίας, σημεία κειμένων της Δ.Ο. του ιστότοπου, σας ερωτώ:

i)Η χαιρέκακη επιδοκιμασία της διείσδυσης ΣΥΡΙΖΑ στο εθνικιστικό πολιτικό ακροατήριο, σε βάρος της επιρροής της Χ.Α. και της Ν.Δ., κοινωνεί τον Ε/Σ?

ii)Άπό πότε η Ε/Σ σκέψη αξιώνει ρόλο δικαιοκριτή των εκπροσώπων της Μοναρχίας?  Εκτός και αν η Δ.Ο. υπαινίσσεται  ότι το πολίτευμα της Μοναρχίας -σε οποιαδήποτε εκδοχή του- είναι συμβατό με την μορφή κοινωνικο-πολιτικής  οργάνωσης που προτείνει ο Ε/Σ.

iii)Στο ίδιο άρθρο ,η αντιπαραβολή Γεωργίου Β΄- Ι.Μεταξά   γεννά εύλογες  υπόνοιες   περί πρωθυπουργοποίησης του δεύτερου από τα Χερουβείμ, τους ΕΛ ή τον Άγιο Παϊσιο. Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί  την κατάπτυστη επιστολή Μεταξά προς τον Βρετανό πρέσβη, λίγο πριν την έναρξη του πολέμου, η οποία καταδεικνύει το ρόλο αμφοτέρων  ως ποταπών λακέδων του Αγγλοαμερικάνικου  ιμπεριαλισμού.

Ελπίζω ότι τα ανωτέρω αποτελούν ατυχείς στιγμές τόσο του αρθρογράφου όσο και της Δ.Ο.

Αν όμως δεν πρόκειται για ατυχείς στιγμές  αλλά περί ιδεολογικής διολίσθησης, παραφράζοντας τη ρήση Lenin, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι « Η λογική του κατήφορου είναι ο Πλεύρης».

Θεωρώ δε βέβαιο, ότι θα  εκλάβετε τις κατωτέρω ενστάσεις ως προσπάθεια ανάταξης   της αδράνειας του Ελληνικού Ε/Σ κινήματος και ουδόλως ως προσπάθεια αντιπαράθεσης «επί προσωπικού»

1)      Η επωνυμία του ιστότοπου αποτελεί αυτή καθ΄αυτή πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε, η μετεγγραφή της αγγ.λέξεως socialist  ,έχει καθιερωθεί ήδη από τον 19ο αι.ως «σοσιαλιστικό» στην Ελληνική πολιτική ορολογία. Ως όρος στο πεδίο των πολιτικών επιστημών είναι επίσης προ πολλού παγιωμένος, και η χρήση τoυ συναρτάται με συγκεκριμένη έννοια η οποία παραπέμπει σε επίσης συγκεκριμένη μορφή κοινωνικής οργάνωσης. Η μετεγγραφή του nationalsocialist σε εθνικοκοινωνικό  , αποτελεί μεν ορθή κατά λέξη μετάφραση, αλλά προϋπάρχοντος του όρου δημιουργεί νοηματική σύγχυση. Το ζήτημα φυσικά δεν έγκειται στο μεταφραστικό μέρος αλλά στη λειτουργία της μετεγγραφής. Η αποφυγή του όρου «εθνικοσοσιαλιστικό» ,ειδικά στους νέους αναγνώστες, προκαλεί αναπόφευκτες υπόνοιες είτε φόβου από μέρους της Δ.Ο. να εκτεθεί ως Ε/Σ, είτε συγκεκαλυμμένο αίσθημα ντροπής (λόγω της απαξίωσης της Ε/Σ ιδεολογίας από το σύνολο των Ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους ), είτε προσπάθεια δόλιας προσέγγισης κοινού το οποίο δεν έχει σαφή ιδεολογική κατεύθυνση. Αυτά που μου διδάξατε με τη στάση σας το ΄78 ,αλλά και η μέχρι σήμερα πολιτική σας πορεία απορρίπτουν κατηγορηματικά και τις τρείς εκδοχές, χωρίς να μπορώ να ισχυριστώ το αυτό και για τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ο. τα οποία και δεν γνωρίζω. Με δεδομένο ότι ,είτε το αποδέχεστε είτε όχι, αποτελείτε σημείο αναφοράς «της φτωχής» ελληνικής Ε/Σ παράδοσης, θεωρώ υποχρέωσή σας να εξηγήσετε τους λόγους της επιλογή σας και ,ει δυνατόν ,να την επαναξιολογήσετε σε επίπεδο πρόσληψης «κοινωνικών αναπαραστάσεων» από τους αναγνώστες.

2)      Σε άμεση συνάφεια με τα ανωτέρω ,επιτρέψτε μου να προβάλλω το φαινόμενο της ανωνυμίας  των συντακτών πολλών κειμένων του ιστότοπου( το αυτό ισχύει και για το σύνολο των συγγενών ιστότοπων ). Η πρακτική αυτή ,συντελεί στην αναπαραγωγή της διάχυσης φόβου στο κοινό των αναγνωστών και είναι ξένη όχι μόνο προς την Ε/Σ αλλά γενικότερα σε κάθε συνεπή σοσιαλ-επαναστατική παράδοση. Προσκόμματα του τύπου ότι υπάρχουν ειδικά προβλήματα προβολής του συγγραφέα λόγω εργασίας, κοινωνικού περιβάλλοντος, ασφάλειας  κτλ ,αποτελούν δικαιολογίες ξένες προς την Ε/Σ ηθική . Όποιος αρνείται να κοινωνεί τον Ε/Σ στο φώς της ημέρας δεν είναι ,επ΄ουδενί, άξιος να τον κοινωνεί. Χρέος  δικό σας  να παραπέμπετε από τούδε και στο εξής τους μελλοντικούς ανώνυμους επιστολογράφους  ,στη περιοδική έκδοση του SUPER GOUFY, όπου και ο φυσικός τους χώρος. Χρέος όλων μας να σπάσουμε το φόβο που ενσπείρουν τα κάθε λογής αστικά λύματα : από τους  Πρετεντέρηδες  και τις δυνάμεις καταστολής ,μέχρι τον κ.Τσατσόπουλο και τους παρακρατικούς  antifa. Λαμπρό παράδειγμα ,θεωρώ  τους οκτώ πολιτικούς εταίρους του κ.Ανδρουτσόπουλου ,οι οποίοι φωτογραφήθηκαν δίπλα του κατά την ομιλία του στη Λάρισα. Η «υπό το φως του ηλίου» συστοίχιση τους με τον κατεξοχήν στιγματισμένο ,όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, από τα Μ.Μ.Ε. κ.Ανδρουτσόπουλο , νοηματοδοτεί τη προτροπή «να σπάσουμε το φόβο».

3)      Δηλώνετε ως καταστατική αρχή του ιστότοπου, ότι τούτος εμφορείται από τις «Πλατωνικές αξίες και αρχές». Παράλληλα ταυτοποιείτε τον ιστότοπο και ως Ε/Σ , ή, στην μετριοπαθέστερη εκδοχή, του αποδίδετε χροιά Ε/Σ. Μ΄αυτόν τον τρόπο επιχειρείτε να δημιουργήσετε , εμμέσως πλην σαφώς, άρρηκτη σχέση μεταξύ τους. Τίθενται λοιπόν αναπόφευκτα τα εξής ερωτήματα:

Α)Από την αρχική εκφορά της Ε/Σ ιδεολογίας ( Barres) μέχρι και την τελευταία εκφορά της  στη μορφή του σοσιαλ-φασισμού(Βερόνα) υπάρχει επίσημη κομματική αναφορά(ή έστω και σε ατομικό επίπεδο, αποδεκτή όμως από τον κομματικό φορέα στον οποίο υπάγεται  ο εκφέρων) που να συστοιχίζεται με την άποψή σας?

Β) Θεωρείτε ότι η πολιτική σκέψη του Πλάτωνα μπορεί να αντιστοιχηθεί με την Ε/Σ του 20ου αι.? Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια κοινωνία της οποίας η δομή διατηρεί εν πολλοίς τα χαρακτηριστικά «γένος-φατρία-φυλή»(Engels) και στον δομολειτουργισμό των σύγχρονων κοινωνικών σχηματισμών(υποδ.Huntington)? Γνωρίζετε άριστα, ότι οι βασικές νόρμες κάθε πολιτικής ιδεολογίας εδράζονται σε συμπεράσματα τα οποία εξάγονται από κοινωνιολογικές ,κατά βάση, αναλύσεις ,ανεξάρτητα του υποκειμενικού χαρακτήρα της ερμηνείας τους. Η αντιστοίχηση της πολιτικής κοινωνιολογίας του 4ου  π.χ. αι. με αυτήν του 19ου αι., πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει  αποδεκτή με την μεγαλυτέραν  δυνατή ανοχή?

Γ)Από τη στιγμή που επικαλείστε τις «Πλατωνικές Αρχές» μήπως θα έπρεπε ,προ πολλού, να είχατε προτείνει την διεξαγωγή διαλόγου ,ώστε εκφράζοντας τις θέσεις σας να προσφέρατε και την ευκαιρία αντίκρουσής τους? Καμία αντίρρηση στο να υιοθετήσει το Ελληνικό Ε/Σ κίνημα τις απόψεις σας  ,αλλά ex indicio , ως αρμόζει στην Ε/Σ μας φύση!   

4)Σημαντικότερη ένσταση όλων, αποτελεί η συνεχή τριβή σας με την Χ.Α. Συμφωνώ ότι αποτελεί διακηρυγμένη κατεύθυνση της λειτουργίας  του ιστότοπου, αλλά και εσείς πιστεύω  να συμφωνείτε ότι οι όροι δημιουργίας κάθε μορφής κοινωνικής δράσης  αναπόφευκτα μεταβάλλονται στο χρόνο. Οι ανάγκες του χθές δεν είναι ίδιες με του σήμερα ή του αύριο. Γι΄αυτό και η μετάλλαξη είναι αναπόφευκτη προκειμένου η δράση να μην αποστεωθεί αλλά γονιμοποιούμενη από νέες ανάγκες και ερεθίσματα να παραμένει επίκαιρη. Η κριτική σας επικεντρώνεται στην  «υποτιθέμενη» μετάλλαξη της Χ.Α., λίγο πριν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, στην εγκληματική αμέλεια του κ.Μιχαλολιάκου και του στενού του περιβάλλοντος οι οποίοι οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση την «εθνικιστική ιδέα»(απαραίτητη η εννοιολογική διασαφήνιση  όρων όπως  εθνικισμός,  λαός , κράτος κτλ., μιας και νοηματοδοτούνται κατά το δοκούν από κάθε πολιτικά αστοιχείωτο, κατά φαντασίαν «ειδικό») και στην διαχρονικά φθοροποιό επιρροή τους στα κατά καιρούς μέλη της οργάνωσης. Ξεκινώντας από το ζήτημα της  «μετάλλαξης»  θα πρέπει να δεχθείτε ότι δεν δικαιούστε να ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο ,τουλάχιστον μετά τις δεύτερες εκλογές του 2012, όταν και η Χ.Α. αυτοαπεκδύεται πλήρως του Ε/Σ της μανδύα. Για το προηγούμενο διάστημα της λειτουργίας της θα σας απευθύνω το ερώτημα :αντιγράφοντας ,και μάλιστα κατά το χείριστο τρόπο ,λόγω παντελούς έλλειψης γνώσης  πολιτικών επιστημών,   Ε/Σ κείμενα χρίζεται κάποιος Ε/Σ? Κάθε πολιτική ιδεολογία αποτελεί συνολικό τρόπο αντίληψης του κοινωνικού γίγνεσθαι. Επί της  καθορισμένης αντίληψης  αρθρώνεται ο δομολειτουργισμός του φορέα της  , επικαθορίζοντας έτσι τις κατευθυντήριες γραμμές της  πολιτικής  του πράξης. Η ιδεολογία είναι αυτή που επικαθορίζει τη πολιτική πρακτική δηλ.  ο τρόπος  που την αρθρώνει συναρτάται από  το πώς αντιλαμβάνεται  το δρών υποκείμενο(πολιτικός φορέας)  τις  κοινωνικές συνθήκες  εντός των οποίων ασκεί την παρέμβασή του. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου υποδεικνύατε ένα, έστω και μόνο ένα, κείμενο της  Χ.Α.  από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα στο οποίο να επιχειρείται ,έστω και στοιχειώδης ανάλυση των ιδιαίτερων δομολειτουργικών χαρακτηριστικών του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού από Ε/Σ σκοπιά! Στη καλύτερη περίπτωση θα ανακαλύψετε «ιστορικίστικες» προσεγγίσεις στερούμενες οποιουδήποτε επιστημονικού υπόβαθρου, θεμελιωμένες σε έωλες ιδεοληψίες - συνέχεια των αναλύσεων του κ.Πλεύρη -οι οποίες και ερμηνεύουν   τη Στάση του Νίκα σε συνάρτηση με τα  εσώρουχα της Θεοδώρας  και την Μικρασιατική καταστροφή με τη  διακοπή εμμήνου ρύσεως  της ..Μαρίας της Πενταγιώτισσας! Η Χ.Α. ουδέποτε υπήρξε φορέας της Ε/Σ σκέψης και απότοκο της αλλότριας ιδεολογίας της  υπήρξε η πολιτική της πρακτική:  αναίτιες επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους προσπαθώντας να ξορκίσει την υφέρπουσα «κιναιδολαγνεία» της (κληρονομιά της ακροδεξιάς της προέλευσης), αγαστή συνεργασία παντού και πάντα με τις δυνάμεις καταστολής ( «μπατσολαγνεία», έτερο ακροδεξιό κληροδότημα), στρατολόγηση κάθε μορφής λούμπεν στοιχείων- πνευματικά εξαθλιωμένων-, υποπροϊόντων της αστικής δημοκρατίας. Κοινό στοιχείο των μελών και επιρροών της οργάνωσης υπήρξε η «αναλωσιμότητά» τους προκειμένου να εξυπηρετούνται τα μικρόνοα σχέδια και πρακτικές του κ.Μιχαλολιάκου.  Αν θεωρείτε  ότι η Χ.Α. σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο της λειτουργίας  της  υπήρξε Ε/Σ οργάνωση  ,θα μου επιτρέψετε να συμπεράνω, ότι κάθε καρναβαλιστή αστροναύτη τον εκλαμβάνετε ως μέλος της NASA! Από την ίδρυσή της υπήρξε μια σαφώς ακροδεξιά οργάνωση ,συστημικού χαρακτήρα(Κοντογιώργης) τον οποίο επικάλυπτε η «αντισυμβατική» της πρακτική. Την αντισυμβατικότητά της ,ενέδυε ιδεολογικά αντιγράφοντας σύμβολα και συμβολισμούς  του NSDAP ,με  απίστευτα χυδαίο τρόπο λόγω παντελούς έλλειψης αισθητικής, ώστε στη διαχρονία της  να αποτελεί τη συμπυκνωμένη έκφραση του kits. Kαι φυσικά δεν γελοιοποιήθηκαν τα σύμβολα αλλά οι φορείς τους.

Για το δεύτερο στοιχείο της κριτικής σας , τη δυσφήμηση του εθνικισμού , αρκεί να σας παραπέμψω στον  G.Strasser,  πρώτο επικεφαλή προπαγάνδας  του επανιδρυμένου NSDAP,ο οποίος και κατέδειξε  την καπηλεία του εθνικισμού από τον καπιταλισμό. Η καπηλεία του εθνικού αισθήματος των λαών υπήρξε παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο ,άμεσα συνδεδεμένο με την ανάδυση της αστικής τάξης. Η ελληνική εμπειρία επιβεβαιώνει σε κάθε ιστορική της στιγμή τη διάθεση των κυρίαρχων να εκμεταλλεύονται  την έμφυτη ροπή προς τον  εθνικιστικό των κυριαρχούμενων, προς εδραίωση και επέκταση της δικιάς τους κυριαρχίας( με αποκορύφωμα τον κατά κυριολεξία συμμοριτοπόλεμο και την μετέπειτα εγκαθίδρυση του μετεμφυλιακού κράτους εκτάκτου ανάγκης). Ο εθνικισμός (νοούμενος ως φυσική ροπή και σε καμία περίπτωση αυτοτελής ιδεολογία) δυσφημίστηκε βάρβαρα πολύ πριν την εμφάνιση της Χ.Α., οπότε ας μην της καταλογίζουμε ευθύνες  που αναλογικά, δεν της ανήκουν.

Το τρίτο σημείο της αντιγνωμίας μας  αποτελεί  ταυτόχρονα και ευκαιρία προκειμένου να εκθέσω –«εν δήμω» αν κρίνετε δημοσιεύσιμη την επιστολή μου- την πολιτική μου «αγωνία», η οποία εκφράζεται ,προ πολλού ,φορτικά προς το πρόσωπό σας.  Κατατομή της  θέσης σας περί καταδολίευσης  μελών και ψηφοφόρων της Χ.Α., αναδεικνύει δύο διαδραστικά υποκείμενα :το εγκαλούν και το εγκαλούμενο. Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο . Αποτελεί  «ουσία ύπαρξης»  κάθε πολιτικής οργάνωσης η  αύξηση της επιρροής της? Υπάρχει στη  σύγχρονη πολιτική ιστορία ,πολιτικός οργανισμός του οποίου τα προτάγματα να μην διαφοροποιούνται –ανεξαρτήτως   μεγέθους  μεταβολής  - προκειμένου να αποκτήσουν αποτελεσματικότητα έγκλησης? Καθορίζεται, κατά κύριο λόγο, από  το πολιτικό ακροατήριο η τεχνική και  η ένταση με την οποία ο πολιτικός φορέας   αποσπά τη συναίνεση? Η επικοινωνία μεταξύ πομπού και δέκτη έχει μορφή διαδραστική, δηλ. επιβεβαιώνεται διαρκώς και από τα δύο μέρη? Τι περισσότερο ή τι λιγότερο έκανε η Χ.Α. από τα παραπάνω? Δυστυχώς κ.Καλέντζη, τίποτα….

Ας  δούμε τώρα και το δεύτερο πόλο της διαδραστικού υποδείγματος , τους εγκαλούμενους. Το προφίλ της ηγετικής ομάδας ,του στελεχιακού δυναμικού και των επιρροών γνωστό. Ο προνομιακός της χώρος μπορεί θαυμάσια να συμπυκνωθεί στην ανώνυμη επιστολή την οποία προσφάτως δημοσιεύσατε ,ευτελίζοντας δυστυχώς τον ιστότοπό σας! Πώς  άλλως μπορεί να ειδωθεί , η αναπαραγωγή ανώνυμων  απαξιωτικών χαρακτηρισμών για τον κ.Ανδρουτσόπουλο  στη βάση της λογικής «έλα μωρέ ένα τ…. έδειρε δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο».  Χυδαία λογική ,χυδαίου ανθρώπου, κατάλληλου όμως να προσλάβει θετικά το ακροδεξιό-κατ΄επίφαση πατριωτικό- μήνυμα της Χ.Α.! Η Χ.Α. αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα παραμείνει για όσο υπάρχει ακόμα.  Τη γνωρίζατε καλύτερα από τον καθένα ,όπως γνωρίζετε ότι η σημερινή πολιτική της μορφολογία δεν αποτελεί προϊόν  ακροδεξιάς παρέκκλισης. Το πολιτικό της ακροατήριο προσδιορίστηκε ευκρινέστατα από τον αρχικό ακροδεξιό της χαρακτήρα και αποτελεί «φτηνή» δικαιολογία το να αποδίδουμε ικανότητες Jung ή Βουλπιώτη στο κ.Μιχαλολιάκο. Χυδαία ,από τη φύση της, ιδεολογία, αντίστοιχης ποιότητας  φορείς και συνακόλουθα, χυδαιότεροι ακόλουθοι. Ο υφ΄υμών επιχειρούμενος εξωραϊσμός των πρώην μελών ,μέσα από τη διαδικασία απενεχοποίησης  ανατρέχει δυστυχώς  στη μεταφυσική της «ψυχολογικοποίησης» των πάντων ,η οποία τελικά δεν οδηγεί κανέναν πουθενά. Το «μαγικό ραβδάκι» του κ.Μιχαλολιάκου έλκυε απλά τις «ιδιαιτερότητες», δεν τις διαμόρφωνε. Ακόμα όμως και όταν ,για διάφορους λόγους ,εγκαλεί επιτυχώς άτομα στερούμενα των προαναφερθέντων «ιδιαιτεροτήτων» , ο συναγελασμός θα έχει μοιραία σύντομη διάρκεια: ποιο έλλογο όν θα συναινέσει σε κρανιακές  μετρήσεις  και στο παραληρηματικό  λόγο της οργάνωσης  , ο οποίος  προσφάτως προέκρινε την ανάπτυξη  του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας , αγνοώντας επιδεικτικά τον  δευτερογενή? Ούτε κάν οι λάτρεις της Υστεροελλαδικής και των κυκλώπειων!!!

Όποιος τυχόν προσβλέπει σε στελέχωση Ε/Σ οργάνωσης  από το υλικό(εξαιρέσεις ελαχιστότατες φυσικά και θα υπάρχουν ,αλλά η αναφορά τους και μόνον θα συσκοτίσει την πραγματικότητα)  της  Χ.Α. ή επιθυμεί διακαώς την εξαχρείωση του ελληνικού Ε/Σ ή τελεί υπό την επιρροή παραισθησιογόνων !

Σε ότι αφορά το σώμα των ψηφοφόρων της Χ.Α. ,δηλ.τον προνομιακό χώρο άσκησης της εκλογικής  της (και επ΄ ουδενί ιδεολογικής)επιρροής, θεωρώ ότι :

i)H άποψη που την θέλει πρόσκαιρη επικαρπώτρια ενός παγιωμένου μεταδικτατορικού ακροδεξιού μπλόκ το οποίο εκφραζόταν διαχρονικά με τη μορφή  διαφορετικών κομμάτων (από Ε.Π. , ΛΑΟΣ κτλ.)απέχει παρασάγγας της πραγματικότητας. Ανάλυση των εκλογικών δεδομένων πιστοποιεί  πολυεπίπεδη  διαφοροποίηση της εκλογικής της βάσης  σε σχέση με προγενέστερους ακροδεξιούς σχηματισμούς.

ii)Η επιρροή της θα πρέπει να ειδωθεί αποκλειστικά και μόνο ως προϊόν της κρίσης του του σοσιαλ-επαναστικού κινήματος της χώρας μας. Ο χώρος της κομμουνιστικής αριστεράς για πληθώρα λόγων, οι οποίοι και δεν μπορούν να αναλυθούν στα περιορισμένα πλαίσια της  επιστολής, υπήρξε και συνεχίζει να είναι αφερέγγυος εκφραστής  των λαϊκών ριζοσπαστικών αιτημάτων ,ενώ ο χώρος του ριζοσπαστικού Ε/Σ ουδέποτε κατόρθωσε να σχηματοποιηθεί πολιτικά. Αυτές τις ελλείψεις εκμεταλλεύτηκε η Χ.Α. προκειμένου να αποσπάσει ψήφους  νεόπτωχων -μικροαστικών κατά συνείδηση- στρωμάτων, άνεργων νεολαίων χωρίς  προηγούμενη πολιτική δραστηριότητα που απλά αηδίασαν από την αντίφαση του κομμουνιστικού  βερμπαλισμού και της ακίνδυνης για το σύστημα πολιτικής του πρακτικής  και προλετάριων στους οποίους εντέχνως καλλιεργήθηκε  από τα ΜΜΕ η εντύπωση ότι υπεύθυνοι για τη κρίση είναι οι λαθρομετανάστες και οι μιζαδόροι πολιτικοί. Η ψήφος τους στη Χ.Α. αποτελούσε προιόν «αποδοκιμασίας των άλλων» και όχι επιδοκιμασίας  της ίδιας. Πολύ σωστά επισημάνατε την έλλειψη συμπαράστασης στη διωκόμενη ηγεσία της Χ.Α ,η οποία μπορεί να ερμηνευτεί αποκλειστικά και μόνο στη βάση των θέσεων που ανέπτυξα .Και για να μην σας κρατάω  αδίκως σε εγρήγορση, να ξεκαθαρίσω ότι αναφερόμενος στην εκλογική βάση της Χ.Α., ουδόλως υπαινίσσομαι τη δημιουργία Ε/Σ   προς απόσπαση ψηφοφόρων. Αντικοινοβουλευτισμός παντού και πάντα αλλά απαραίτητη η προσέγγιση όχι μόνο με τους ψηφοφόρους της Χ.Α. αλλά και με τους «εν δυνάμει»  πολλαπλάσιους , στους οποίους απέτυχε να διεισδύσει λόγω της ανικανότητάς της και μόνο .Ποιά η χρησιμότητά τους? Εκτενής αναφορά πρέπει να αποφευχθεί για λόγους προστασίας του ιστότοπου, επιγραμματικά όμως θα σας παραπέμψω στη Λενινιστική θεωρία της «κρίσιμης μάζας».

Συγκεφαλαιώνοντας θεωρώ ότι ο καταγγελτικός  σας λόγος ,ορθός και κατ΄εμέ μετριοπαθής, αρθρώνεται εσκεμμένα σε λάθος κατεύθυνση αναδεικνύοντας το «επιφαινόμενο» προκειμένου να αποκρύψει το «πραγματικό». Και το πραγματικό κ.Καλέντζη είναι η ανυπαρξία Ε/Σ πολιτικού φορέα ,ο οποίος θα αποτελούσε θέσει ,πρόφραγμα  των κάθε λογής «φασιστικών σκιάχτρων», κατά τη δική σας εύστοχη διατύπωση. Η ολιγωρία συγκρότησής του είναι το πραγματικό έγκλημα και όχι οι «γραφικοί»  κομματάρχες τους οποίους προβάλετε .Και πως επιμερίζεται η ευθύνη ενός εκάστου, καθ΄υπόθεση ή «κατά πράξη» Ε/Σ ? Η απάντηση προφανής ,άμεσα συναρτώμενη με την αρχαιοελληνική έννοια του «πρόμαχου» , η οποία στη σύγχρονη εκδοχή της παρακολουθεί τον προσδιορισμό «σημείο αναφοράς» ,ως και αρχικώς σας απέδωσα. Η στάση σας προσδιόρισε, προσδιορίζει και πιθανόν να προσδιορίζει και στο μέλλον την ανάπτυξη του ελληνικού Ε/Σ κινήματος. Ανάπτυξη που δυστυχώς δεν μπορεί επ΄ουδενί να υλοποιηθεί μέσω διαδικτύου, «νησίδων» διαμόρφωσης προσωπικοτήτων(να σας πληροφορήσω ότι ο Owen μας τελείωσε και δεν ξαναφέρνουμε!!), και υπεκφυγών περί καθολικού «γραικυλισμού». Ειδικά, δε, για το τελευταίο δηλώνω ότι προθυμότατα θα πεισθώ, απαρνούμενος άπαξ και δια παντός την άσκηση  πιέσεων προς το πρόσωπό σας, υπό έναν όρο: κλείστε το διαδίκτυο, βγείτε στις φτωχογειτονιές και κοιτάζοντας στα μάτια πεινασμένα ανήλικα αρνηθείτε τους τη βοήθειά σας, γιατί είναι γραικύλοι!!!  Κάντε το για να πεισθούμε όλοι, ότι το κουταβάκι του παραμυθιού πού κάποτε σας διηγήθηκα ,έχει σταματήσει  να δείχνει τα δόντια του στα μαντρόσκυλα   ,επιβεβαιώνοντας έτσι και τις περί «μεταμορφισμού» αντιλήψεις του Gramsi. Άλλως ,αποχωριστείτε νησίδες ,ίππους, διαδίκτυο και ψυχαναλύσεις αναξιοπαθούντων ,αναλαμβάνοντας ΑΜΕΣΑ τη πρωτοβουλία οργάνωσης των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών.

Χρέος σας να μας οδηγήσετε

Καθήκον  μας να συστοιχηθούμε



     Είχαμε ανακοινώσει την αναμονή του παρόντος κειμένου ενός εξαιρετικού Συναγωνιστή ο οποίος "αναγεννάται" εκ της Ποιότητας των απελθόντων Συναγωνιστών των προηγουμένων δεκαετιών που νομίσαμε ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί και, ευτυχώς, κάναμε λάθος! Η ανακοίνωσή μας είχε γίνει στο σημείο Α,5 προηγουμένου δημοσιεύματός μας και διακριτικά ενεργούντες αρκεστήκαμε στην αναγραφή των αρχικών, μόνον, του αγαπητού Συναγωνιστή (Γ.Γ.) κάτι που αποκαθιστούμε ευθύς μόλις (τώρα) λαβαίνουμε το κείμενό του. Αγαπητέ Συναγωνιστή το κείμενό σου είναι μνημειακό και τεκμαίρει τη βαθύτατη συγκρότηση των Εθνικοσοσιαλιστών όλων των εποχών, θέτοντας ζητήματα σοβαρού διαλόγου επί των οποίων θα αναφερθούμε διεξοδικά. Μόνος αμφιλεγόμενος ο τίτλος που έθεσες, διότι η απουσία άρθρου γενικής ή αιτιατικής αφήνει "νεφέλωμα' ως προς τα "του" ή "τον", αν και σε κάθε περίπτωση προμηνύεται γόνιμος διάλογος. Αναρτούμε ευθύς αμέσως μόλις λάβαμε το κείμενό σου όπως έχουμε υποχρέωση να πράξουμε σεβόμενοι το δικαίωμα της έκφρασής σου, υποσχόμενοι να επανέλθουμε τάχιστα με απαντήσεις επί των σημείων που θέτεις. Ωστόσο, σε τούτο τον διάλογο είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι θα είχαν κάτι να προσθέσουν υπό ελευθερία έκφρασης. Με εκτίμηση!   

             Aγαπητέ Συναγωνιστή κ. Γ. Γιαννακόπουλε,
     Μετά την ανάληψη της υποχρεώσεως απαντήσεως στο σημαντικό μήνυμά σου από τον υποφαινόμενο προς τον οποίο και απευθύνεται και όχι από την Συλλογικότητα όπως συνηθίζουμε, θα ζητούσα την επιείκειά σου για την καθυστέρηση λίγων εικοσιτετραώρων λόγω του ιδιαιτέρως βεβαρυμένου προγράμματός μου που ισχύει για τα σαββατοκύριακά μου εδώ και δέκα χρόνια. Θα επανέλθω αμέσως μετά.
Ευγνώμων για την κατανόηση!
Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
Τηλ.: 6977764737

     Αγαπητέ Συναγωνιστή Γεώργιε Γιαννακόπουλε,

     Παρά τις ενστάσεις σου, επί των οποίων θα αναφερθώ εν συνεχεία, η «ευανάγνωστη» υπογραφή της επιστολής που μου απηύθυνες αποτελεί ακόμη ένα τεκμήριο ειλικρινούς Συναγωνιστικότητος και αυτό με ενθαρρύνει να χρησιμοποιώ τον ενικό του ομοίου και δη Συναγωνιστή.

     Εν αντιθέσει με τους συρμώδεις δηλωσίες (ή και μοδάτους) «Εθνικοσοσιαλιστές» το παράδειγμα βίου σου, τουλάχιστον όπως το εγνώρισα με κάνει, μετά λόγου γνώσεως, να σε χαρακτηρίζω ως Εθνικοσοσιαλιστή και, ούτω πως, να απαντώ στην επιστολή σου.

     Όχι καθόλου δεν σου προέτεινα την συμμετοχή σε κανένα «γαϊτανάκι» αλλά, σύμφωνα με το πνεύμα των δημοσιεύσεων του παρόντος Ιστολογίου η Συλλογικότητα θεώρησε καλό να σε παροτρύνει στην επίσπευση της επιστολής σου μέσα από το οικείο νήμα. Όπως διαπιστώνεις η ιδιαιτερότητα του περιεχομένου της επιστολής σου επιτάσσει την ανεξάρτητη δημοσίευση της και την συνεπαγόμενη απάντηση.

     Η μεταξύ Συναγωνιστών επικοινωνία δεν δύναται να εμπεριέχει περιορισμούς «οικονομίας» δι’ οιονδήποτε λόγο. Έτσι, σε ευχαριστώ για τις γόνιμες αντιγνωμίες σου επί των οποίων ευχαρίστως τοποθετούμαι:

     Η οιαδήποτε διείσδυση στο «Εθνικιστικό» ακροατήριο (το οποίο, άλλωστε, ουδεμία ‘πολιτική’ χροιά έχει) αντιλαμβάνεσαι ότι μου είναι παντελώς αδιάφορη όπως επίσης αδιάφορη είναι και για την ίδια την Πολιτική του τόπου. Το «Εθνικιστικό» ακροατήριο μπορεί να ακούει αλλά δεν ισορροπεί ως «μονοπόδαρο» και έχει περισσότερη ανάγκη βακτηρίας στηρίξεως παρά προστασίας από τον οιονδήποτε …ΣΥΡΙΖΑ. Η Εθνική Κοινωνική κοσμοθέαση δεν απασχολείται με «διεισδύσεις» στους κόλπους της Χ.Α και Ν.Δ ή ενδεχομένως και σε ευρυσύχναστους «κόλπους» ομοειδών υπάρξεων κατοικοεδρευουσών πέριξ του Μεταξουργείου, αλλά επικεντρώνεται σε πολύ σοβαρότερα συμπαντικά ζητήματα. Όταν όμως οι «σεισοπυγίδες» Χ.Α  Ν.Δ και λοιπές συστημικές εταίρες παρέχουν κίνητρο διασκεδάσεως προς τι να το …στερηθούμε;

     Η Εθνική Κοινωνική σκέψη εξ’ ορισμού είναι κριτής των πάντων και τούτο όχι προς γνώση ημών των αριστοκρατικώς λειτουργούντων αλλά προς γνώση όλων όσων ταλαντεύονται περί του ενδεχομένου της αξίας …αναξίων. Συμβολή προς τους παραπαίοντες επιχειρούμε εκ περισσείας καρδίας και ως μη οφείλοντες. Εφ’ όσον κατ΄ οικονομίαν του χρόνου μας και κυρίως του χρόνου της επιτελέσεως του καθήκοντός μας, μπορούμε να συντελούμε στο να ορθοποδούν ιδεολογικώς οι όσοι και όποιοι πέριξ ημών, κακό δεν είναι!  Η μη αγιοποίηση κανενός από το Ιστολόγιο αυτό είναι, πιστεύω, εμφανής μηδέ και του Ιωάννη Μεταξά εξαιρουμένου!  

     Η επωνυμία αυτού του Ιστοτόπου τιμά την σκέψη του Αδόλφου Χίτλερ ο οποίος απαίτησε από τον Γερμανικό λαό να σεβαστεί την γλώσσα του και να μην αποκαλέσει ποτέ το τηλέφωνο ‘Telefon’ και την τηλεόραση ‘Television’ αλλά ‘Fernsprecher’ και ‘Fernsehen’ αντιστοίχως, αρνούμενος την υποταγή σε ξενικές λέξεις όσο και αν αυτές υπήρξαν καθιερωμένες γλωσσικώς, τεχνολογικώς και κατά την επικαιρότητα. Έτσι λοιπόν και εμείς, τιμώντας μιαν υπέροχη γλώσσα όπως η Ελληνική, επιμείναμε κατά την ονοματοδοσία του Ιστοτόπου μας στην χρήση αμιγώς ελληνικών όρων χωρίς τούτο να σημαίνει την οιανδήποτε περιφρόνηση προς την, δευτερεύουσα πάντως, χρήση του όρου Σοσιαλισμός, Φασισμός, Ναζισμός κλπ

     Τα κείμενα του παρόντος Ιστοτόπου διακρίνονται σε δυο κατηγορίες: (α) σε εκείνα τα οποία υπογράφονται από την τετραμελή συλλογικότητα μη φέροντα, ασφαλώς, προσωπική υπογραφή και (β) σε εκείνα τα οποία συντάσσονται και υπογράφονται προσωπικώς όπως και το παρόν και για λόγους ευνοήτως προσωπικούς.

     Οίκοθεν εννοείται ότι αφετηρία του Εθνικού Κοινωνισμού (Εθνικοσοσιαλισμού) και όλων των αριστοκρατικών Κοσμοθεάσεων (όπου και αν αυτές εντοπίζονται) αποτελεί η πολιτεία του Πλάτωνος συνεπώς και ο Ελληνικός Εθνικός Κοινωνισμός (Εθνικοσοσιαλισμός) είναι αυτονόητο ότι κατάγονται από την αριστοκρατική Πλατωνική σκέψη η οποία δεν θα ήταν δυνατόν να μην καθορίζει και το ιδεολογικό πλαίσιο του παρόντος Ιστοτόπου.  
   
      Αναφορικώς με τις πραγματικές ή και ιδεατές «σεχτοποιήσεις» … «Μπαρρισμών», «Στρασσερισμών», «Σοσιαλφασισμών», και λοιπών «-ισμών», οι ιδρυτές του παρόντος Καθιδρύματος τις αγνοήσαμε και προχωρήσαμε από το 1989 στην ίδρυση ενός πρακτικού μηχανισμού υποστηρίξεως όχι ‘ιδεολογικής’ αλλά βιοτικής, όσων διωκομένων Συναγωνιστών θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε. Στην προσπάθεια μας αυτή δεν μας απησχόλησε  διόλου η οικογένεια …Στράσσερ αλλά οι οικογένειες όσων χειμαζομένων Συναγωνιστών ανά τον κόσμο υφίσταντο, υφίστανται και θα υποστούν τη συστημική βαρβαρότητα. Άλλωστε, αυτό ήδη προσωπικώς το έκανα από το 1972, όταν εν Αθήναις εστήριξα την επιβίωση εκ του πολιτικού της διωγμού στη γείτονα Ιταλία της Ηγεσίας του “Ordine Nuovo”, άνευ πατροναρίσματος «κομμάτων» και δημοσίου χρήματος, μόνος, και ετών μόλις 20! Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι το παρόν Ιστολόγιο το οποίο αποτελεί μια πάρα πολύ πρόσφατη «εκδήλωση» ενός οργανισμού που λειτουργεί πρακτικά επί πολλά χρόνια ( και τεκμήριο χρονολογήσεως της ζωής του Καθιδρύματος υπάρχει ήδη ανηρτημένο σε παλαιότερη δημοσίευση, αν το ψάξεις…) δεν έχει περιθώρια αναλώσεως σε θεωρητικισμούς αλλά η επικέντρωση του δεν μπορεί παρά να είναι σε άλλους τομείς εντελώς πρακτικούς και μη διατυμπανιζόμενους, κυρίως, για λόγους προστασίας ‘προστατευομένων’.

     Όχι δεν είναι επιτρεπτό να επιδοθούμε σε περί «διαγραμμάτου συζητήσεις περί της αποδοχής ή όχι της Πλατωνικής σκέψεως η οποία αποτελεί και την «σιδηροτροχιά» ανελίξεως του πανανθρώπινου Πολιτισμού. Θεωρούμε ότι τα αυτονόητα δεν χρήζουν συζητήσεων, ολομελειών και  ..πρακτικών, ουδέ καν επιψηφισμάτων!

     Κακώς εννόησες αγαπητέ Συναγωνιστή Γεώργιε Γιαννακόπουλε ότι «ξοδευόμαστε» σε «τριβές» με την Χ.Α και ότι τους εκλάβαμε σαν «Εθνικοσοσιαλιστές». Είναι γνωστό ότι εξαρχής (1980), όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου ανακοίνωσε την ψευδαίσθηση του να ιδρύσει «Εθνικοσοσιαλιστική» οργάνωση του απήντησα ότι και αυτός και η ‘σκέψη’ του είναι «χράμια τσόκαρα ταγάρια και ντορβάδες εμπριμέ». Επίσης είναι γνωστό ότι, όταν παραμονές των δευτέρων εκλογών του 2012 ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγο του με επεσκέφθησαν στο Μελετητήριο μου, του συνέστησα να μην πορεύεται ξιπόλητος στα αγκάθια διότι το σύστημα θα τον κρεμάσει ‘παράσημο’ στο πέτο του, συνεπώς είναι δεδομένη η εξ’ αρχής επιμελώς απόμακρη στάση μου από την Χ.Α και τους περί αυτήν τη αναφωνήσει «εκάς οι βέβηλοι»! Όμως ως εμφορούμενα από την Εθνική Κοινωνική Κοσμοθέαση, τα μέλη της παρούσης Συλλογικότητος δεν μπορούμε παρά να αξιοποιήσουμε επαγωγικώς το έκτρωμα της Χ.Α ως παράδειγμα προς αποφυγήν όχι, απλώς, των ιδεολόγων αλλά κυρίως των εχόντων ανάγκην πληρώσεως του κανόνος της αισθητικής του βίου. Αυτός είναι και ο λόγος των συχνότατων και διεξοδικότατων «αφιερωμάτων μας» στη Χ.Α και τούτο διότι εξ’ όλου του δυσειδούς φάσματος του σημερινού δημοκρατικού συστήματος,   η Χ.Α «ζέχνει» ως αίσχιστο προφίλ αντιφασιστικής δημοκρατικότητος.

     Σε ό,τι αφορά στον «εθνικισμό» ούτε τον δυσφημούμε ούτε τον επευφημούμε αλλά τον προσπερνούμε! «Νέο φρούτο» και μάλιστα ξενόφερτο, αποτελεί και εν πολλοίς ‘άγευστο’ ως  ανολοκλήρωτο εφ όσον του λείπει η ισορροπία της γεφυρώσεως με τον υπόλοιπο Κόσμο.

     Ως προς την κριτική την οποία επωνύμως διάφοροι Συναγωνιστές ασκούν κατά του προσώπου του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου και με αφορμή ουδέτερο δημοσίευμα μας θα υπογραμμίσω ότι κάθε άλλο παρά περί ανώνυμων απαξιωτικών χαρακτηρισμών πρόκειται και αυτή την λανθασμένη διατύπωση μπορείς να την αναθεωρήσεις με μία απλή ανάγνωση των υπογραφών που έπονται σοβαρών, κατ΄ αυτού, καταγγελιών ταυτοποιούμενες με συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα. Εάν προσεχθεί η αρχική μας παρουσίαση του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, γίνεται αντιληπτή η ευμενώς ουδέτερη στάση μας και αν μας επετρέπετο να δημοσιοποιήσουμε τις βροχηδόν καταφθάνουσες αντιρρήσεις των οποίων η επαλήθευση εκκρεμεί στην ηλεκτρονική μας θυρίδα θα μπορούσε να γίνει, επίσης, αντιληπτό το μέγεθος των ενστάσεων πολλών προσώπων του χώρου προς το πρόσωπο του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου. Από πλευράς της Συντακτικής Ομάδας αυτού του Ιστολογίου και πολύ περισσότερο εμού προσωπικώς, αφ’ ενός, ουδεμία πρόθεση μειώσεως του προσώπου υπάρχει, αφ΄ ετέρου, όμως, αυτονόητη είναι η αμερόληπτη παρουσίαση από των στηλών μας κάθε αντιλόγου (όπως ακριβώς και του δικού σου) υπό την προϋπόθεση της τεκμηριώσεως του. Έτσι, ενδεχομένως, το Ιστολόγιο μας θα επανέλθει στην περίπτωση του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου του οποίου, εν τω μεταξύ, ευχαρίστως κάθε υπερασπιστική απάντηση θα αναδημοσιεύσουμε.

     Αναφορικώς με την τελευταία προτρεπτική όσο και βαρύνουσα παράγραφο σου θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα:

     Ο Εθνικοσοσιαλισμός και για να είμαι ακριβέστερος η Πλατωνική Κοσμοθέαση, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια απλή ‘πολιτική’ που μεταφράζεται σε «κινήματα», «κόμματα», «πλατφόρμες», αλλά αποτελεί βιωματική εμπειρία γονιδιωματικής καταγωγής η οποία συνοδεύει το ον από τη γέννηση μέχρι το θάνατο του, όπως βεβαίως και κάθε άλλη ανάλογη, ή δε το συνοδεύει. Τούτο σημαίνει ότι αναφερόμενοι στην Πλατωνική Κοσμοθέαση επ’ ουδενί δεχόμαστε ότι αυτή θα μπορούσε να «μεταγγιστεί» με κάποια έξωθεν «σύριγγα» ή «ορό» σε κάποιον ο οποίος δεν ευτύχησε εκ γενετής να φέρει την γονιδιωματική σφραγίδα της. Ως εκ τούτου, αυτό το υψηλό βίωμα ή φέρεται ή ουδέποτε μπορεί να αποκτηθεί επικτήτως από τον οιονδήποτε. Τούτο αποδεικνύεται εκ του γεγονότος του ότι παρά την λυσσαλέα καταπολέμηση αυτού του φυσικού βιώματος από τα εκατομμύρια των ατελών αντιπάλων του επί πάρα πολλά χρόνια και κατά τον πλέον βίαιο τρόπο οι Εθνικοσοσιαλιστές, όλοι εμείς οι υπερήφανοι φορείς της Πλατωνικής Κοσμοθεάσεως, παραμένουμε όρθιοι απέναντι τους χωρίς μίσος, οικτίροντάς τους απλώς για την ατέλεια τους. Συνεπώς κάθε προσπάθεια σχηματισμού «κινημάτων», «κομμάτων», «φορέων», για την πειθώ των ατελών αποτελεί ασέβεια προς την γενετική επιστήμη  ως συνεργούσα στην περιφρόνηση στοιχειωδών γενετικών κανόνων. Καθήκον μας προς τον Πολιτισμό και την Ιστορία δεν είναι να επιδιώξουμε να οδηγήσουμε πρόβατα και να αισθανθούμε την αίγλη της εξουσιαστικότητος του τσομπάνη, αλλά να παραγάγουμε πολιτισμικό έργο οδηγώντας εαυτούς μέσα στο χρόνο, οικοδομώντας στέρεα βάθρα επί των οποίων και άλλοι όμαιμοι, ομόδοξοι και ομότροποι θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τη δική τους οφειλή προς τον ίδιο λευκό Πολιτισμό. ¨Όλα αυτά, ασφαλώς, δεν παραπέμπουν στην επιδίωξη της καταλήψεως μιας εφήμερης εξουσίας δια της κοινοβουλευτικής επιψηφίσεώς μας, αλλά στην δια βίου υπηρέτηση του Πολιτισμού δια της παροχής δυνατοτήτων προς ομοίους να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν και σε τούτο θεώρησα καλό  να αφιερωθώ παιδιόθεν συντασσόμενος προς τις κατευθύνσεις παλαιών σοφών Δασκάλων και λαμπρών Συναγωνιστών. Προσωπική μου άποψη (και, βεβαίως, καθόλου αυθαίρετη!) είναι η πλήρης αποφυγή της παγίδος στην ατελέσφορη προσπάθεια θεραπείας του γονιδιώματος των ελαττωματικών και η επικέντρωση στην ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων του δικού μας υπερέχοντος γονιδιώματος ώστε να ανελίξουμε κατά το μέτρον του δυνατού την ανθρωπότητα σε ένα ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως επί παραδείγματι κάθε εκ των προτέρων καταδικασμένη απόπειρα κατανικήσεως των φυσικών γενετικών κανόνων για τον περισωσμό των ελαττωματικών δεν αποτελεί παρά μόνο τεκμήριο ότι ουδέποτε υπήρξαμε φορείς Πλατωνικής Κοσμοθεάσεως ποτέ δεν υπήρξαμε Εθνικοσοσιαλιστές.

     Στην πολύ εύστοχη αλληγορία σου "περί κουταβιού" θα παραθέσω μία εικονογραφημένη δική μου την οποία χθες βίωσα αναμένοντας την ερίτιμη Σύζυγό μου σε ένα σημείο του αθηναϊκού άστεως με πρωταγωνίστριες δύο άλλες κυρίες διαμετρικώς ανίσου προσφοράς και ποιότητος, κυρίως δε πρακτικής μεθοδολογίας, 


η μία μεγαλουργήσασα έναντι της Ιστορίας ως ακολουθήσασα τους κανόνες της Πλατωνικής Κοσμοθεάσεως ( ο Φασισμός την ανέδειξε) επιδεικτικώς αδιαφορήσασα για τους οργανωμένους όχλους και τα μαζικά λαϊκά χειροκροτήματα, 


η, δε, άλλη οικτρώς ατυχήσασα έναντι της Ιστορίας ως υποταγείσα σε μαζοκρατικές νόρμες των διοργανισμένων πλειοψηφιών και χειροκροτούντων λαϊκών ακροατηρίων. 

     Η άφθαρτη ορειχάλκινη παρουσία της πρώτης θα παραμένει ανέγγιχτη και αμετάβλητη στον χρόνο, όταν η χάρτινη ανακυκλώσιμη αφίσα της δεύτερης θα αντικαθίσταται από τους δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου να αντικατασταθεί από την νέα εμπορική πρόταση των διαχειριστών του εφήμερου θεάματος!

     Σε απόσταση λίγων μέτρων η μία από την άλλη, τεκμήρια συνυπάρξεως του Πολιτισμού και της παρακμής με τον αέναο μνημειακό χαρακτήρα της η πρώτη και την εφήμερη συγκαιρινή παρουσία της η δεύτερη υπογραμμίζουν το χρέος μας να αποβλέπουμε στο διακριτικώς αιώνιο μακράν κάθε αλλοτριώσεώς μας στη γοητεία του χειροκροτήματος των αθλίων!

     Διότι, ο Εθνικός Κοινωνισμός δεν απασχολείται με το ψευτοδίλημμα της ...σωτηρίας των 6.000 ενόχων του καταντήματός τους οι οποίοι ηυτοκτόνησαν ως αδύναμοι να αποκαταστήσουν τα "ημαρτημένα" της διανοητικής ατελείας τους, αλλά απασχολείται με την επίσπευση της αυτοκτονίας και των υπολοίπων 10.000.000 συνενόχων του ιδίου καταντήματος μη εχόντων το σθένος να πράξουν το αυτονόητο! Συνεπώς, θα ήταν πολύ γκροτέσκα η σκηνή να εμφανισθούμε ως "φορέας" αιτούμενος την ψήφο των ηλιθίων προς ...σωσμό τους, ενώ είναι a priori δεδομένο ότι καθήκον του Πολιτισμού και δικό μας είναι να συντελέσουμε στον αφανισμό τους! Όπως είπε και ο Αριστοτέλης: '' οι δε μη οργιζόμενοι εφ' οίς δεί, ηλίθιοι δοκούντες είναι'' ...

     Και ποτέ ας μη παραβλέψουμε ότι ο Εθνικός Κοινωνισμός δεν υπόσχεται να υπερκαλύψει δια του Πολιτισμού του την παρακμή η οποία θα παραμείνει συγκρίσιμο και συγκριτέο μέρος του Κόσμου, διότι εν τοιαύτη περιπτώσει αυτή η Κοσμοθέαση δεν θα ήταν παρά μέρος της ίδιας της παρακμής. Ο Εθνικός Κοινωνισμός, ο Ναζισμός, ο Φασισμός ή όπως διαφορετικά επιμένει να τον αποκαλεί καθείς, παραμένει αενάως στον πλανήτη ως αντίποδας της παρακμής ως συγκρίσιμο και συγκριτέο μέγεθος προκαλώντας τα γονιδιώματα των επιλεγόντων να καταταγούν στην χορεία της φυσιολογίας του Κόσμου.

     Με εκτίμηση Ομοίου προς Όμοιο!

     Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
     Τ. 6977764737

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙ ...ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ

 Α.    "Χρησιμοποιώντας πολλά μέτρα και πολλά σταθμά το μόνο που σας χαρακτηρίζει είναι η πονηριά να σπρώξετε στη θέση του «βεζύρη» ένα άλλο «βεζύρη» το ίδιο μπορεί και χειρότερο. Αναφέρομαι στην απαράδεκτη παρουσίαση που κάνατε στο «Πέρι» που άφησε τους πάντες ξερούς με τη μαγκιά την αγραμματοσύνη του και τη κενότητα του δείχνοντας ότι με πρόσχημα κάποια χιλιοειπωμένα ευχολόγια και χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο διψάει μόνο για το αίμα του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής. Αγιοποιώντας τον @λήτη και κατακρίνοντας τους χρυσαυγίτες για τους ίδιους λόγους εμφανίζεστε μεροληπτικοί και αναξιόπιστοι και όλοι εμείς που σας βλέπουμε να εκφράζετε τον εθνικοσοσιαλισμό κλονιζόμαστε για το αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί πια να λέγεται εθνικοσοσιαλιστής.Μια απάντηση θα την ήθελα έστω και προσωπικό μήνυμα αφού τέτοιοι αντίλογοι δε περιμένω  να δημοσιευτούν. 
Γ. Κωστόπουλος"


     Αγαπητέ κ. Γ. Κωστόπουλε (ή όπως μπορεί να ονομάζεστε),

     Προ δύο ημερών ένας έγκριτος και βαθύτατα σκεπτόμενος Συναγωνιστής επεδίωξε και συναντήθηκε με μέλος της Συντακτικής Ομάδας αυτού του Ιστολογίου προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για την «προβολή» του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου  από το παρόν βήμα, θεωρώντας το πρόσωπο όχι απλώς ανάξιο λόγου αλλά και ως «στίγμα» του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού, εμείς δε όχι μόνον δεν αποσιωπούμε το γεγονός αλλά και τον παρακαλέσαμε να μας αποστείλει γραπτώς τις τοποθετήσεις του για να αντιπαρατεθούμε σε δημόσιο διάλογο, εάν και όπου χρειασθεί. Και όπως βλέπετε, όχι μόνο δε προτιμούμε την δια προσωπικής απαντήσεως τοποθέτησή μας επί των παρατηρήσεών σας αλλά και δημοσιοποιούμε την επιστολή σας διότι εμείς ως πραγματικοί Εθνικοσοσιαλιστές όχι μόνον δεχόμαστε την ελευθερία του άλλου αλλά και την απαιτούμε (Otto Dietrich).

     Κατ’  αρχήν εάν προσέξετε καλύτερα τη θέση μας έναντι της παρουσίας και της ομιλίας του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου θα διαβάσετε την ευγενή κριτική έναντι της εκφοράς του λόγου του που εσείς τη λέτε «μαγκιά» και δε θα διαφωνήσουμε, ενώ εμείς, αν θέλετε, διαπιστώσαμε και ασυγχώρητα φραστικά και συντακτικά σφάλματα μιας «στραγγαλισμένης» Ελληνικής, γράφοντας για : «την αδόκιμη σε πολλά σημεία γλώσσα», ενώ στη συνέχεια προβαίνουμε στη γενική κριτική ως : «…επανεμφανίζεται πιο ώριμος από εκείνο που κάποτε φυλακίστηκε και απείρως πιο ώριμος από τον άλλοτε υπαρχηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου…» Ουδεμία, λοιπόν, «αγιοποίηση» του προσώπου, αλλά επισήμανση (με ήπια, ευγενή διατύπωση) και της γλωσσικής υστέρησης αλλά και της έλλειψης ουσιαστικού πολιτικού μηνύματος, μιας χάραξης περαιτέρω «πορείας» και πολιτικού έργου.

      Σε τούτη τη παρουσία του είδαμε τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο αρκετά τολμηρό στην αυτοκριτική του αφού, καταγγέλλοντας τον άλλοτε αρχηγό του ως ηθικό (τουλάχιστον) αυτουργό των δικών του εγκληματικών πράξεων, θεωρήσαμε ότι προέβη σε μία γενναία πράξη  που αποτελεί ένδειξη, αν όχι απόδειξη, φιλοσοφημένου (πλέον) ατόμου.  Έτσι σημειώσαμε: «Η έμμεση, αλλά και εις βάθος, αυτοκριτική που περιείχε ο αγορητικός λόγος του ήταν το μέγα εύσημο που του απονέμει η βελτιωμένη εμπειρία του ως ιδεολόγου αλλά και φιλοσοφημένου προσώπου.»

      Τέλος, δε μπορούμε παρά να δεχθούμε ότι η ομιλία του, αν και δε περιείχε καμία κατευθυντήρια γραμμή προς το ακροατήριό του, καμία παρακαταθήκη μελλοντικής πράξεως αρκούμενη σε (ήδη ειπωμένα, αν επιμένετε…) εμείς ορθώς –κατά την άποψή μας- σημειώσαμε: «Πολιτικώς, η ομιλία του υπήρξε ιδεολογικώς άρτια και συμπαγής, αποενοχοποιημένη από κάθε οπορτουνιστική "ρωγμή" και, κυρίως, δυναμική, όπως ακριβώς ταιριάζει σε μαχόμενο πολιτικό στρατιώτη.»  Και τούτο διότι ως θεωρητική έκφραση η ομιλία του υπήρξε τέτοια.

     Αγαπητέ κ. Γ. Κωστόπουλε (ή όπως μπορεί να ονομάζεστε),

     Επειδή εμείς σε τούτο το μετερίζι τολμούμε ακόμη και τα του «Οίκου» μας εν «Δήμω» να μεταφέρουμε σας ενημερώνουμε επιπλέον για τα κατωτέρω:

     1. Ομοφώνως θεωρούμε ότι η πράξη η οποία οδήγησε τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο στη φυλακή υπήρξε αποτρόπαιη και ανάξια Εθνικοσοσιαλιστή! Το θύμα του, ειδικά σήμερα που τον βρίσκει να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , δείχνει ότι παρ’  ολίγον ένας πεζοδρομιακός τραμπουκισμός θα μπορούσε να κοστίσει μία πνευματική προσφορά ασχέτως «προελεύσεως». Δε θεωρούμε, όμως, ότι ένας που εκτρέπεται (ή και εγκληματίας) δεν έχει δικαίωμα επανάταξης στη χορεία των νουνεχών εφ΄ όσον έχει φιλοσοφήσει την πράξη του και (έστω εμμέσως και ακροθιγώς) δηλώνει να τελεί εν συνειδήσει του αδίκου της.

     2. Εάν εξαιρέσετε μόνον ένα σεβαστό μεν, αλλά μειοψηφούν μέλος της Συντακτικής Ομάδας μας (το οποίο αντιμετωπίζει τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο με την συναισθηματική φόρτιση του «φυλακισθέντος» αλλά, πάντως, όχι και πολιτικού συγκρατουμένου) οι υπόλοιποι θεωρούμε ότι ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος εξακολουθεί να είναι φορέας ενός ανεξίτηλου χρυσαυγιτισμού που θα αναφανεί με πρώτη ευκαιρία, ωστόσο αυτή η πλειοψηφική βεβαιότητά μας δε μας εμποδίζει από το να εκτιμούμε τη διαφαινόμενη, μέχρι τώρα, πρόθεσή του να ολοκληρωθεί κάποτε ως Εθνικοσοσιαλιστής.

     3. Ομόφωνα θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα εναντιωτική στάση του κατά της Χρυσής Αυγής εκδηλώθηκε με το πιο λάθος τρόπο. Ούτε το περιεχόμενο της παλιότερης επιστολής του μας βρίσκει σύμφωνους, ούτε η όψιμη εμμονή του στο να εμφανίζει ως συνενόχους του περιστατικού που τον οδήγησε στη φυλακή στελέχη της Χρυσής Αυγής μας πείθει για την βασιμότητά της. Τουλάχιστον ο ίδιος παρά τις πείσμονες προσπάθειές του δε κατάφερε να μας πείσει! Αντιθέτως, επίσης ομόφωνα, θεωρούμε ότι η λαθεμένη τακτική του να προσπαθεί να "κατασκευάσει" συνενόχους, τον μειώνει και τον χαμηλώνει στο επίπεδο ενός πανικόβλητου καταδότη ο οποίος ως ένοχος προσπαθεί να «ποιήσει ενόχους», κινούμενος εκ μίσους και μόνον και θεωρούμε πολύ λυπηρό το ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος δεν έχει κοντά του έναν καλό σύμβουλο να τον αποτρέψει από αυτή την ολέθρια «γραμμή».

     4. Σας αλλοιώσαμε μόνον μία λέξη στο μήνυμά σας και τούτο από λόγους ευπρεπείας και αποφυγής ύβρεως. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας!

     5. Παρακαλούμε, επίσης και τον Συναγωνιστή Γ.Γ. να επισπεύσει την αποστολή των τοποθετήσεών του επί του θέματος ή και όποιον άλλο Συναγωνιστή ή μη επιθυμεί να τοποθετηθεί. Ο μεθ' ου η συνάντηση σας μας ιντριγκάρησε και μας κάνετε ανυπόμονους.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Β. "Eίναι εθνικοσοσιαλισμός μια απόπειρα δολοφονίας ενός ξεμοναχιασμένου τυπάκου που στο κάτω κάτω δε το γνωρίζεις καν διαθέτοντας υπέρτερες δυνάμεις και με αβάντα εξήντα αστυνομικών; Και ποιος ακριβώς είναι ο ηρωισμός του Περίανδρου και η προσφορά του στον εθνικοσοσιαλισμό μήπως ο τραμπουκισμός;

h…red88@...com"



     Αγαπητέ Ανώνυμε,

     Ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος συνεισέφερε αρκετά αξιόλογα ιδεολογικά κείμενα την αξία των οποίων θα ήταν άδικο να μη την αναγνωρίσουμε. 

     Πέραν των ωραίων κειμένων του, ο μέχρι τώρα βίος του εμφανίζει μία ιδιαιτερότητα: (α) τη θητεία του ως χρυσαυγίτη η οποία, ουσιαστικά, "κλείνει" με την αποφυλάκισή του (αφού μέχρι τη στιγμή αυτή και λίγο παραπέρα, δε παρέχει "στίγμα" διαφοροποιήσεως) και (β) την μετέπειτα "αποχρυσαυγιτοποίησή" του με τη δημοσιοποίηση της γνωστής επιστολής του, κατά παρότρυνση του περιβάλλοντος γνωστού εκδότη ο οποίος εκ τύψεων για το δικό του χρυσαυγίτικο παρελθόν αναζητούσε βατήρα εκδικήσεως.

     Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, αγαπητέ ανώνυμε, ότι στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο δε δόθηκε η ευκαιρία ούτε να συγκροτήσει τη σκέψη του ούτε να εκφράσει τον θετικό δυναμισμό από τον οποίο μπορεί να εμφορείται "περνώντας" φάσεις ζωής, επιεικώς, δύσκολες,

     Το τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός δε γνωρίζουμε εάν είσαι σε θέση να αντιληφθείς, διότι ο Εθνικοσοσιαλισμός βιώνεται (οπότε οίκοθεν νοείται το τι ακριβώς σημαίνει) και δε διδάσκεται! Σίγουρα, όμως, δεν έχει σχέση με τραμπουκισμούς και ασφαλώς το συμβάν που έστειλε στη φυλακή τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο δεν εντάσσεται στη χορεία των πράξεων ενός Εθνικοσοσιαλιστή, όπως ισχύει και στις περιπτώσεις πολλών ατόμων που βρίσκονται σήμερα στις φυλακές για παρόμοιες πράξεις, νομίζοντας ότι υπήρξαν "Εθνικοσοσιαλιστές" ενώ υπήρξαν προϊόντα κατασκευασμένα από το δημοκρατικό σύστημα το οποίο έχει ανάγκη "φασιστικών σκιάχτρων" για να κυριαρχεί επί ηλιθίων.

     Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι για την προαγωγή του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού δώσε την ευκαιρία στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο να δείξει τον "εθνικοσοσιαλιστικό" εαυτό του χωρίς συστημικές προκαταλήψεις και εισαγγελικές διαθέσεις διότι αυτές δε σημαίνουν καθαρή σκέψη αλλά κακόβουλη πρόθεση.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Γ. "Γιατί θεωρείται ότι προσπαθεί να κατασκευάσει συνενόχους , πώς ξέρετε ότι δεν υπήρχαν; Πώς ξέρετε ότι αλήθεια δεν είναι άλλοι οι ένοχοι; μάλλον σας έπεισε ο Παναγιωταρος . Όσο για το πανικοβλυτος καταδοτης τελικά σε αυτό το χώρο ο καθένας είναι μόνος του.


Αδαμος Λαρισα"

     Αγαπητέ κ. Αδάμο,

     Εάν, πράγματι θέλουμε να είμαστε σωστοί απέναντι σε κάποιον που δηλώνει "Εθνικοσοσιαλιστής" θα πρέπει να σταθούμε ειλικρινείς απέναντί του και να μη του χαϊδέψουμε τα ..."αφτιά" εάν δε θέλουμε να τον δούμε "αδειασμένο"! Αν θέλουμε να τον δούμε "αδειασμένο" μπορούμε να τον κολακεύουμε αδιαφορώντας για την ισχύ των θέσεών του έναντι ανταλλάγματος κακώς νοουμένων ..."καλών" σχέσεων και, ειδικώς εμείς, δεν έχουμε λόγους για κάτι τέτοιο.

     Το ότι ο Παναγιώταρος είναι ένας συστημικός χρυσαυγίτης δε σημαίνει ότι εμείς οι Εθνικοσοσιαλιστές θα του φορτώσουμε κάθε κακόβουλο ανάθεμα! Εάν έχετε προσέξει, η βαρύτατη κριτική που ασκούμε στη Χρυσή Αυγή και στα στελέχη της είναι  π λ ή ρ ω ς  τ ε κ μ η ρ ι ω μ έ ν η  διότι, αν παρακάμψουμε τον δίκαιο λόγο εξισώνουμε εαυτούς με τα συστημικά προϊόντα όπως και οι κρινόμενοι χρυσαυγίτες.

     Στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο Παναγιώταρος που μας έπεισε αλλά ο ίδιος ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος που ΔΕΝ μας έπεισε, εξετάζοντας τους ισχυρισμούς του κατά την κοινή λογική αλλά και αυστηρά νομικά.

     Όταν ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος επικαλείται την ενοχή τρίτου σε μία πράξη που βάρυνε τον ίδιο χωρίς να τεκμηριώνει αποδεικτικά τον ισχυρισμό του, εάν εμείς υιοθετήσουμε τον εν λόγω ισχυρισμό πρωτίστως παρασύρουμε τον ισχυριζόμενο σε μία περιπέτεια αυτοέκθεσης και ήττας, κάτι το οποίο δε θα θέλαμε επ΄ ουδενί λόγω. Αντιθέτως, αμφισβητώντας τον (έτσι κι αλλιώς ασταθή) ισχυρισμό του τον προτρέπουμε να τον ενισχύσει με αποδεικτικά στοιχεία ώστε και ο ίδιος να μην παραμένει εκτεθειμένος και η, ενδεχόμενη, ενοχή τρίτου να ευσταθήσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κατόπιν, λοιπόν, όλων αυτών, η φράση μας "...η λαθεμένη τακτική του να προσπαθεί να "κατασκευάσει" συνενόχους, τον μειώνει και τον χαμηλώνει στο επίπεδο ενός πανικόβλητου καταδότη..." αντανακλά τον κίνδυνο που διατρέχει ΜΗ τεκμηριώνοντας τους ισχυρισμούς του κάτι το οποίο θα πρέπει να σπεύσει να αποκαταστήσει. 

     Αυτό, αγαπητέ κ. Αδάμο το βλέπετε κακό;

------------------------------------------------------------------------------------------------   

Δ. "Και για να χουμε καλο ρωτημα αγωνιστhς ο Περης απο που κι ως που; Eπειδη τσακισε ενα τσουλ@κι που του κατσε; H μηπως νομιζει οτι ξεχασαμε το ρολο του να βαζει να δερνουν οποιο λακιζε απο τη ΧΑ στους χρυσαετους; Πιο βρομικος και απο το Στελαρα ηταν φιγουρα και δηθεν και καθομαστε και μιλαμε για τη μουρη του; Για να σοβαρεβομαστε.


ΡΟΝΙΝ"

     Εσείς αγαπητέ κ. ΡΟΝΙΝ προλάβατε να ...λακίσετε ή είστε ακόμα ..."δεσμευμένος"; Σε κάθε περίπτωση κάποιες απαντήσεις θα βρείτε στη παραπάνω "Β" ενότητα και, παρακαλούμε, να αποφεύγετε τις ύβρεις ακόμα και εναντίον αντιπάλων (λόγος για τον οποίο σας αλλοιώσαμε μία λέξη). Κάποια διευκρίνιση για τον "Στελάρα" (έτσι, για να μαθαίνουμε κι εμείς...). Ευχαριστούμε.

------------------------------------------------------------------------------------------------   


Ε. "Yiannis Grammenos Λοιπόν κατ' αρχάς χαιρετώ τον φίλο Αριστοτέλη και λοιπούς εθνικόφρονες και ευχαριστώ δια το βήμα διαλόγου. Εμένα μου άρεσε ιδιαιτέρως ο λόγος του Περίανδρου τον είδα δυνατό, σοβαρό, και επαναστατικό, πιστό στης αξίες του και ακμαιότατο. Μου άρεσαν ιδίως οι όροι ακροδεξιά μπουζουαζία και μπολσεβικική ψυχοσύνθεση και με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο."
11 Απριλίου

     Αγαπητέ κ. Yiannis Grammenos, ευχαριστούμε για την τοποθέτησή σας σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτυώσεως όπου αναρτήθηκε αναδημοσίευση του κυρίως άρθρου μας. Θα μας επιτρέψετε όμως να έχουμε μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις από όσους δηλώνουν "Εθνικοσοσιαλιστές", τόσο μεγάλες όσο και το μεγαλείο του ίδιου του Εθνικοσοσιαλισμού. 

------------------------------------------------------------------------------------------------ 

ΣΤ. "Προς τον φιλο που υπογραφει ΡΟΝΙΝ

Τον στελαρα τον γνωριζεις προσωπικα?γιατι επικοινωνησα μαζι του  και θα ηθελα καποιες διευκρινισεις,τι εννοεις με το πιο βρωμικος που κανεις σαν συγκριση?ηθικης βρωμιας?δειλιας?η μυρωδια του?οτι δεν ηταν συνεπης στον εθνικισμο η οτι πουλησε οπως εσεις τα συμβολα σας?οτι εκανε κατι σε καποιον συναγωνιστη του η εφαγε τιποτα δανεικα?,θα ηθελα να τοποθετηθεις,ασε που ο στελαρας οπως λες και δε τα ξερεις πολυ καλα δεν εμπλεκετε με χρυσους αετους,γιατι δεν εγραψες πρωτεσιλαος καλυτερα?ειναι τελικα ο στελαρας σημειο αναφορας για να κανουμε συγκρισεις στο επιπεδο του καθενος,πες με λεπτομερειες το γιατι,για αν μηλισει ετσι κανεις για τον στελιο που δεν εκανε ποτε κατι κακο σε φιλο του θα πρεπει να ειναι συγκεκριμενο ειδος ανθρωπου,εξηγησε μας τι εισαι εσυ που γραφεις γιατι εκει μεσα,ξερεις που, ειχαμε πολλες κοπελες αντρες η κατι τετοιες αναμιξεις,περιμενουμε ξεκαθαρη απαντηση αλλιως τη κατηγορια σου την πηρε ο αερας

στελαρας πρωτεσιλαος"

     Είναι εμφανές το πνεύμα του αγαπητού Στελάρα-Πρωτεσίλαου (περίπου παρόμοιο με το δικό μας) και ελπίζουμε ο αγαπητός ΡΟΝΙΝ να μας διαφωτίσει. Βεβαίως εμείς μη έχοντες σχέση με τα "εσωτερικά" της Χρυσής Αυγής αδυνατούμε να εμβαθύνουμε στις ανακύπτουσες λεπτομέρειες τόσο του κειμένου του ΡΟΝΙΝ όσο και του κειμένου του "Στελάρα-Πρωτεσίλαου" όμως, προφανώς οι δύο πλευρές θα είχαν αρκετά να πουν μεταξύ τους και πιστεύουμε ότι η διευκόλυνση αυτού του διαλόγου είναι καθήκον μας.

------------------------------------------------------------------------------------------------ 


Z. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ, ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΠΛΑΚΕΙ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ  ΝΑ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ.

Αθανασιος Γιαλαμας
16 Απριλίου 8:31 μ.μ.

 Συμφωνούμε μαζί σας αλλά θα θέλαμε να είστε πιο συγκεκριμένος, ει δυνατόν με αναφορές σε επώνυμα περιστατικά.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Η. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ. ΤΟ 1987 ΟΤΑΝ ΣΗΜΑΙΤΕΙΧΑ ΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΟΤΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ (ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1Ο6 ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΩ. ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΝΑ ΦΥΓΩ, ΜΕ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙ[ΠΑ ''ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΕΙΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΧΤΥΠΑ ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ. ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ . ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΟΤΡΟΥΛΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Κ.Λ.Π. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝΑ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Αθανασιος Γιαλαμας
18 Απριλίου 2:07 μ.μ.

     Σας ευχαριστούμε! Ο κ. Αθανάσιος Γιαλαμάς σήμερα κατοικεί στη Β. Ελλάδα και είναι εξακριβωμένα υπαρκτό πρόσωπο. Η καταγγελία του σε βάρος του αναφερομένου προσώπου είναι εξαιρετικά σοβαρή και ευχαρίστως θα φιλοξενούσαμε κάθε αντίλογο.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Θ. Αγαπητέ κ. ΡΟΝΙΝ, ο «στελαρας πρωτεσιλαος» δεν κρύβει την Συντακτική Ομάδα του παρόντος Ιστολογίου αλλά είναι φυσικό πρόσωπο γνωστής ταυτότητας, ούτε έχουμε, δε, την οποιανδήποτε διάθεση αντιπαραθέσεως μαζί σας. Ο λόγος για τον οποίο δεν δημοσιεύουμε την επιστολή σας είναι διότι οι ύβρεις που περιέχει ούτε αρμόζουν στο επίπεδο του Ιστολογίου μας, ούτε προάγουν τον διάλογο αυτού του νήματος. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να επανέλθετε με κόσμια έκφραση προς τον «στελαρα πρωτεσιλαο» για όσα ζητήματα σας θέτει και εμείς θα αναρτήσουμε την τοποθέτησή σας. 
Εκ της Σ.Ο.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Ι. Σε μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα (24η Απριλίου 2015) ο διακεκριμένος νομικός και παραιτηθέν στέλεχος της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Ηλιακόπουλος με μέλος της Συντακτικής Ομάδας του παρόντος Ιστολογίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το περιεχόμενο της πρόσφατης ομιλίας του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου στη Λάρισα και δήλωσε ότι επιθυμεί να τον γνωρίσει για να τον συγχαρεί από κοντά.

Εκ της Σ.Ο.

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΙΑ. Μια χαρά τα πάτε με τα συνηκέσια των εχθρών του λαϊκού Κινήματος. Καλούς απογώνους. Φαλαγκίτης

      Φίλτατε, επιτρέψτε μας να τα πηγαίνουμε καλά με τα συνοικέσια μιας κι "εσείς" τα πήγατε άριστα με το διαζύγιο όχι μόνον με τη Πολιτική αλλά και με την ορθογραφία!


Εκ της Σ.Ο.  

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΙΒ. Προωθώντας αυτό το @π....@ χαρακτηρίζετε εαυτούς και σας είχα για κάτι καλύτερο. Π. Γιανν...

     Αν "αυτό" καταλάβατε φίλτατε κ. Π. Γιανν... τότε...!


Εκ της Σ.Ο.

------------------------------------------------------------------------------------------------


IΓ. Ξεκόλα στελάρα δεν ήμαστε στο 90 γεράσαμε στο κουρπέτι για να καταλάβουμε ότι κάναμε μ@λ@κίες βλέποντας εχθρούς δίπλα μας και όχι εκεί που ήτανε. Άστα στελάρα μ@λ@κιστίκ@με νομίζοντας ότι ήμαστε κάτι ενώ ήμαστε κορόιδα με τιλεκοντρόλ. Τώρα εσύ θέλεις και τα ρέστα αλλά δεν έχω μία στελάρα να σου δώσω. Πάρτα από κει που τα περνες πάντα και το ξέρουμε και οι δύο μη θέλεις να στα γράψω κιόλας. Ρ
5 Μαίου 2015, 00:46

     Από το e-mail προελεύσεως ταυτοποιούμε τον αποστολέα με τον, παραπάνω (Δ) ΡΟΝΙΝ, ο οποίος, προφανώς, απαντά στον (ΣΤ) "στελάρα-πρωτεσίλαο". Και πάλι σας παρακαλούμε αγαπητέ να αποφεύγετε κακόηχες λέξεις οι οποίες δε προσθέτουν τίποτε περισσότερο από ασχήμια λόγου.

------------------------------------------------------------------------------------------------


. Τι αντίλογο να κάνει ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος σε όσα τον κατηγορεί ο Γιαλαμάς όταν είναι γνωστό ότι ήταν πάντα το μαντρόσκυλο του Μιχαλολιάκου σε πράξεις βίας εναντίον συναγωνιστών που δεν άρεσαν στον «αρχηγό». Ποιος ξεχνάει την απαγωγή και τα βασανιστήρια που έκανε στο συναγωνιστή Κώστα Βουλγαρίδη που θα μπορούσαν να χαραχτηριστούν και σεξουαλική κακοποίηση και που ποτέ δε ζήτησε συγνώμη; Ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος όσο ήταν δίπλα στο Μιχαλολιάκο ένιωθε θεός και με τη συμορία του τσάκιζε όποιον γούσταρε αλλά όταν ο χοντρός το πέταξε από το μαγαζάκι θυμήθικε ότι τον πούλησαν. Βαρεθήκαμε να ακούμε μετανοημένες παρθένες που δεν είναι τίποτα παραπάνω από αδερφές στη ψυχή. Εγώ δε περιμένω ότι ένας θρασείδειλος σα τον Αντώνη θα ζητήσει ποτέ συγνώμη αλλά απορώ πως ο Γιαλαμάς που ήταν πάντα σωστός περιμένει από τέτοια @ποβρ@σμ@τ@ να καταλάβουν τα εγκλήματα και τις ανωμαλίες τους. Το βασανισμό του Κώστα Βουλγαρίδη πρέπει να το ξέρει και ο Θανάσης οπότε για ποια συγνώμη μιλάμε; Οι κότες μόνο απο κακαρίσματα ξέρουν.  G…@gmail.com

     H Σ.Ο. του παρόντος ιστολογίου επαλήθευσε το περιστατικό που επικαλείται ο παραπάνω επιστολογράφος μας και, πράγματι, θα αναμέναμε μιαν συγγνώμη από τον δράστη του ή και μία εξήγηση, εάν υπήρχε. Θεωρούμε ότι είναι κρίμα να σκιάζουν τον ελληνικό εθνικιστικό χώρο παρόμοια περιστατικά και συμπεριφορές ενώ οι εμπλεκόμενοι σιωπούν και επιδίδονται σε ηθικολογίες. 

Εκ της Σ.Ο.

------------------------------------------------------------------------------------------------