Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τα λάθη. 
Η αδυναμία αντιδράσεως της Χ.Α. στους πρεζοτραμπούκους.

     Τα καυστικά σχόλια/άρθρα κατά της Χ.Α. είναι ως ένα βαθμό δικαιολογημένα. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Κρύβουν και κάποια εμπάθεια, η οποία χαρακτηρίζει τις προδομένες προσδοκίες αφ΄ενός. Αφ΄ετέρου δε η μορφή λόγου, πλήρης χαρακτηρισμών,επιθέτων και στόμφου, σαφώς μαρτυρεί ενδοκρανιακές τρικυμίες – το μικρόβιο του πατριωτικού χώρου. Η δε υπογραφή στο ανηρτημένο κείμενο –ψευδώνυμη αλλά και πομπώδης -υποδηλοί την ίδια νόσο με την οποία εμβολίασε τους οπαδούς της η Χ.Α. Μεγάλη κουβέντα να αυτοαποκαλείται κάποιος «καπετάν».Εκτός και αν έχει σχέση με το ναυτικό επάγγελμα οπότε και εγώ ..δικαιολογημένα θα έπρεπε να υπογράφω Ναυπηγός.

     Αν θέλουμε, δια της γραφής, να προσφέρουμε κάτι, κ α ι   α ν   έ χ ω μ ε σ κ ο π ό, ας είμαστε καλύτερα αναλυτικοί και διερευνητικοί.Για την εκτόνωσή μας υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο ουσιαστικοί από το πληκτρολόγιο.

     Η ουσία είναι ότι, η ανοησία της ηγεσίας τη Χ.Α. στρίμωξε τους οπαδούς της στη γωνία της ακτιβιστικής απραξίας και της αδυναμίας αντιδράσεως. Τα παιδιά που την υποστηρίζουν ούτε κότες είναι ούτε βλάκες. Απλά παιδιά είναι που έχουν και θάρρος και πάθος. Δυστυχώς όμως οι χειρισμοί της ηγεσίας τους κατέστησαν αδυνάτους να αντιδράσουν. Τους εξουδετέρωσε. Η δε βλακώδης προσήλωση στην υποτακτικού τύπου πειθαρχία και την υποταγή, ομού με την παρερμηνεία προτύπων στην οποία στόχευε ο συμπλεγματικός αρχηγός τους, πέτυχε τον πλήρη περιορισμό της εν δυνάμει όποιας νοητικής τους εμβέλειας και δυνατότητας.

     Από την άλλη, σε ένα κράτος που χαϊδεύει και υποκινεί το αριστερό περιθωριακό παρακράτος, τι θα μπορούσε να κάνει η Χ.Α.?

     Πολλά. Αν είχε στρατηγικούς στόχους και επιτελική νοοτροπία. Οξυδέρκεια και δυνατότητες προβλέψεως.

     Ένας τρόπος θα ήταν η δημιουργία ανεξαρτήτου ακτιβιστικού φορέα με ευφυή και έμπειρη ηγεσία αλλά και νομική στήριξη. Δεν είναι ζήτημα  του παρόντος κειμένου να εισέλθει σε λεπτομερή ανάλυση και περιγραφή. Ας το κάνουν οι…καπεταναίοι. Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την Χ.Α. διότι δεν με εκφράζει. Τους οπαδούς της όμως τους τιμώ γιατί τολμούν να πιστεύουν σε κάτι άλλο. Αλλά και τους λυπάμαι που δεν έχουν ουσιαστικά που αλλού να πάνε. Τι καταφύγιο να βρούν για τη δικαιολογημένη τους αποστροφή στο δημοκρατικό τόξο που κυβερνά 40 χρόνια. Και για το πατριωτικό τους ένστικτο που τους οδήγησε,ατυχώς, στη Χ.Α.

      Οι δε καπετάνιοι –αρχηγοί δηλαδή, αν καταλαβαίνουν ακριβώς τι σημαίνει η λέξη-ας αναλογιστούν σε τι εξυπηρετεί η ύβρις οπαδών.

     Λυπάμαι που αναγκάστηκα να επικρίνω. Το μόνο που θα ήθελα να κάνω και προς αυτό παροτρύνω όσους δεν έχουν παροξυσμικό μυαλό, είναι η θεμελίωση προτάσεων και μεθόδων για το κίνημα και τη πατρίδα. Τίποτε άλλο.

     Και είμαι ευγνώμων που το ιστολόγιο αυτό μου δίδει την δυνατότητα παραθέσεως των απόψεών μου.


                                                                                    Γιώργος Ροϊδοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.