Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

     ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ;
         Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο , Δρ. Νομικής, Δικηγόρο
  
Το αίμα των προγόνων μας για να γίνουν «λεύθερες» οι περιοχές αυτές της χώρας μας, που  ζούμε εμείς μακαρίως; σήμερα, αποτέλεσε «στοιχειωμένη παρακαταθήκη» και για τις μετέπειτα γενιές να διαφυλάξουν πάση θυσία τις αιματοβαμμένες γωνιές της πατρίδας μας.

Οι νικηφόροι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 και το έπος του Σαράντα (1940) αποτελούν δυο από τις αναντίρρητες αποδείξεις της υπαρξιακής αγωνίας των Ελλήνων για την υλοποίηση  του στόχου αυτού προς την μονόδρομη αυτή κατεύθυνση .

Ο εφιάλτης της Μικρασιατικής καταστροφής (1922) , ο αλληλοσπαραγμός του εμφυλίου (1944-1949) αλλά και η συρρίκνωση του μείζονος Ελληνισμού μέσα από την de facto διχοτόμηση της Κύπρου (1974), ανέσυρε τον ερεβώδη προβληματισμό της σταδιακής εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας από ένα εσμό επίορκων πολιτικάντηδων, οι οποίοι δυστυχώς ξεπουλάνε τα πάντα έναντι της προκλητικής θαλπωρής του εμετικού θώκου των.

Η πικρή γεύση των επανειλημμένων μνημονίων με τους επαχθέστατους όρους για την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, υποκρύπτει αδιαμφισβήτητα ένα πρώτο είδος εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Η υπαγωγή της χώρας μας στο Αγγλικό δίκαιο για επίλυση διαφορών από τα μνημόνια, αλλά και η εκ προοιμίου παραίτηση μας στην υπαγωγή των διαφορών στα αρμόδια Διεθνή δικαστήρια, θυμίζει έντονα περίοδο αποικιοκρατίας με αναγκαστική αποδοχή των όρων των αποικιοκρατών .

Η εξαθλίωση της χώρας σε κρατικό επίπεδο αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης, είναι δεδομένη τα τελευταία επτά χρόνια τουλάχιστον.

Όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν (βλ άρθρο μου Εσχάτη προδοσία, εξαπάτηση εκλογέων και προδοσία χώρας, οι εφιάλτες των Ελλήνων πολιτικάντηδων Ελεύθερη ώρα 11-2-2016, Ελεύθερη Θράκη 13-2-2016, MAXIMUM FM 10-2-2016, Ελληνικό Εθνικό Κοιν. Καθίδρυμα 11-2-2016)ο συνεχής αδιάλειπτος και παρατεταμένος δόλος των πολιτικάντηδων ,  δημιουργεί αποχρώσες ενδείξεις για την απαγγελία κατηγορίας εναντίον των για όσα αποτρόπαια έχουν διαπράξει, διαρρηγνύοντας την κοινωνική και εθνική συνοχή της χώρας με ό,τι αυτό εφιαλτικό συνεπάγεται για την χώρα μας.  

Αιφνίδια το μεταναστευτικό έγινε πρόβλημα πρώτης γραμμής σε μια παραπαίουσα σε όλες τις δομές της Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μετά την θερινή αναλαμπή «αλληλεγγύης» για τις μεταναστευτικές ροές στις χώρες τους, αναδιπλώθηκαν, πέταξαν πάλι την μπάλα σε μας, υποχρεώνοντας μας για άμεση δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, τα επονομαζόμενα ΗΟΤ-SPOTS ,ακόμη και σε ακριτικές περιοχές (!)της χώρας με την απειλή άμεσης εξόδου από την συνθήκη Σένγκεν και ενώ οι βόρειες χώρες (Γερμανία, Αυστρία) έχουν ήδη κλείσει τα σύνορα τους με δεύτερη γραμμή άμυνας το κράτος των Σκοπίων, στέλνοντας μάλιστα και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βοήθεια των Σκοπιανών αρχών (βλ άρθρο σε περιοδικό SPIEGEL από 8-2-2016 σελ 84).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ με τις κεντρικές υπηρεσίες του Αθηνοκεντρικού κράτους με αδιαμφισβήτητα πειστήρια σχεδιάζει (;!) ακόμη και τώρα την τάχα προσωρινή εγκατάσταση αλλογενών και αλλοθρήσκων πληθυσμών με επιδότηση ενοικίου, στην πολύπαθη και ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Η εγκατάσταση των οθνείων απετράπη βέβαια την τελευταία στιγμή στις περιοχές του Έβρου, αλλά είναι σίγουρο ότι η «λερναία ύδρα» της παγκοσμιοποίησης με την ανοχή των ουτιδανών πολιτικάντηδων μας, θα ξαναχτυπήσει.

Και ενώ η Ελλάδα ευρίσκεται μέσα στην δίνη του ασφαλιστικού, του επερχόμενου φορολογικού, του αγροτικού ξεσηκωμού αλλά και του απειλούντος την πληθυσμιακή μας αλλοίωση δήθεν προσφυγικού, στην πραγματικότητα ανέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών, η θλιβερή αυτή συγκυβέρνηση με τον πρωτοστατούντα χαμερπή μυθομανή αλλά και αξιοθρήνητο υπουργό άμυνας, παραχώρησε (!!!) κατόπιν συμφωνίας, για πρώτη φορά τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ!!!

Ενέδωσε με άλλα λόγια σε αυτό που δεν έκαναν όλες οι προηγούμενες μειοδοτικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- Νέας Δημοκρατίας ! Κανέναν σκεπτόμενο Έλληνα δεν πείθει φυσικά η προβαλλόμενη ποταπή δικαιολογία από τον υπουργό άμυνας μας- Γιουσουφάκι στα χέρια των πατρόνων του- πως υπέγραψε την συμφωνία για να αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ στις περιπολίες με τις πλέουσες φρεγάτες του τα πλοιάρια προσφύγων- λαθρομεταναστών και να αποτρέπει την είσοδο τους στα Ελληνικά χωρικά ύδατα!

Αλήθεια πόσο περισσότερο μπορεί να γελάσει κανείς στον φαιδρό ισχυρισμό πως ολόκληρες φρεγάτες παραπλέουν μεταξύ τουρκικών και ελληνικών νησιών- στην μέση γραμμή- για να εντοπίζουν βάρκες;!

Με την ανίερη αυτή συμφωνία, δυστυχώς αλλά υπάρχει κοινή διαπίστωση όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων πως η Ελλάδα έπαψε να έχει κυριαρχία στο Αιγαίο. Κυριαρχία την οποία δεκαετίες ολόκληρες είχε κατοχυρώσει με την υπογραφή της σύμβασης του δικαίου της θάλασσας το 1982 σε αντίθεση με την Τουρκία, που δεν υπέγραφε…..

Με την πρόσφατη στα όρια της προδοσίας της χώρας συμφωνία, άλλος πια αποφασίζει για το Αιγαίο. Κι αλήθεια το ΝΑΤΟ γιατί ξαφνικά από χθες δεν επιχειρεί περιπολίες στα Δωδεκάνησα και την Λήμνο; Τι επιλεκτική προσέγγιση είναι αυτή; (βλ Σάλος από την αποκάλυψη του Pronews.gr για την μη  συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε περιπολίες σε Δωδεκάνησα και Λήμνο Pronews.gr17-2-2016).

Η Ελλάδα αποτελεί πια εχθρική χώρα για την Ρωσία. Το θέλουμε άραγε αυτό;! Για να υπάρχει αβλαβής διέλευση πλοίων από τα χωρικά ύδατα της χώρας μας , πρέπει αίτηση των ενδιαφερομένων να υποβληθεί στο ΝΑΤΟ!. Μας αρέσει άραγε αυτό;!

Είναι άραγε τυχαίο για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο, ότι την ίδια ημέρα που υπογραφόταν η υποτελής αυτή συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η Τουρκία εξέδιδε ΝΟΤΑΜ για την αμφισβήτηση της Ελληνικότατης βραχονησίδας ΚΙΝΑΡΟΣ;! Μας αρέσει κι αυτό άραγε;!

Είναι αναμφισβήτητο πως τα γεωπολιτικά παιγνίδια βρίσκονται σε έξαρση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε σχέση και με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Συρία.

Είναι αναμφισβήτητο ακόμη πως οι πάτρονες εκ της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού πολλαπλασιάζουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του στις θάλασσες της  Ευρωπαϊκής Ηπείρου!

Με τον έλεγχο του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ αποκτούν υπεροπλία έναντι της Ρωσίας στην περιοχή. Ταυτόχρονα οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα έχουν περάσει στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ; Μπορούν έτσι να εκδηλώσουν αυτόνομες ενέργειες προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας; Μας αρέσει άραγε και αυτό;

Τόση πολλή κινητικότητα στο Αιγαίο από ξένες δυνάμεις. Τόσο πολλή κινητικότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας ! Τι σημαίνει αυτό;! Κατάλληλα διαμορφωμένες συνθήκες από την θλιβερή υποτέλεια μας για να επιχειρήσει η Τουρκία εξαγωγή της κρίσης της;!

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν ήλθαν για να φυλάνε βάρκες επήλυδων στο Αιγαίο. Ετοιμάζονται για την μεγάλη επίθεση. Από την άλλη η Ρωσία αποκλείεται και πάλι από τα θερμά ύδατα των θαλασσών μας…. Οι εμπειρίες από το παρελθόν (εποχή Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) θυμίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις εμπόλεμες συρράξεις.
Η θλιβερή πολιτική ηγεσία μας κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες για να περάσει από την αξιολόγηση των Ευρωπαίων τοκογλύφων.

Στην γειτονιά μας όμως μυρίζει μπαρούτι. Πόσο έτοιμοι είμαστε για να διαχειριστούμε μια αναμενόμενη κρίση; Ο αποπροσανατολισμένος λαός ακόμη φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει τίποτε! Αλλιώς δεν θα χόρευαν χασαποσέρβικο στις ταβέρνες στο Μοναστηράκι οι διαδηλώνοντες αγρότες ανά την Ελλάδα.  Αλλιώς δεν θα ήταν η νεολαία μας χωμένη και χαμένη στον αποβλακωτικό λαβύρινθο του διαδικτύου. Αλλιώς όλοι μας θα είχαμε ακουμπήσει κάτι από τον γιγαντιαίο εγωισμό μας και την επίπλαστη συβαριτική μας καλοπέραση στον ηρωϊκό τρόπο ζωής, σκέψης και στάσης ζωής.

Απ’ όλα αυτά όμως δεν κάνουμε τίποτε. Γι’ αυτό κι αφήνουμε τους ανάξιους πολιτικάντηδες μας να εκχωρούν σταδιακά εθνική κυριαρχία, ροκανίζοντας σιγά- σιγά  το δέντρο της φυλής και του έθνους.

Έλληνες, όσοι μείναμε ακόμη, αφυπνιστείτε από τον παρατεταμένο λήθαργο σας. Αντιληφθείτε πως οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου, τα μίσθαρνα όργανα των «υπερκείμενων δυνάμεων» της παγκοσμιοποίησης απεργάζονται τις τύχες σας αλλά και των παιδιών σας.

Αντί να έχουν οδηγηθεί με τις βαρειές κατηγορίες εσχάτης προδοσίας και προδοσίας χώρας, - αλήθεια που είναι οι ευρύτατης νομικής παιδείας Εισαγγελείς της πρωτεύουσας;- πολλοί από μας τους χειροκροτούν ακόμη.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον σύγχρονο εφιάλτη για την χώρα μας. Αφού νομοτελειακά εδώ και χρόνια άλλωστε, τίποτε δεν καλυτερεύει, αντίθετα όλα χειροτερεύουν. Αμείλικτο το ερώτημα πια, αν με την απραξία μας, επιδιώκουμε την νομοτελειακά δεδομένη καταστροφή μας;

Πιστεύω πως όχι. Ο επουράνιος Θεός θα μας αναγεννήσει εκ της τέφρας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.