Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

TOY ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...

     Σας ...γελάσαμε αφού ο "ανταποκριτής" μας δεν είναι στο Λονδίνο αλλά κάπου στου Παπάγου και είναι πλήρως ενημερωμένος!

     Η Γιάννα (που βρίσκεται στο Λονδίνο) εδώ και βδομάδες αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ...προξενιά και τις ...παλινορθώσεις. άρχισε, λοιπόν, να οργανώνει άγριες παρασκηνιακές "συνευρέσεις" ...προσωπικοτήτων, προκειμένου να "χτίσει" κυβέρνηση της ...αρεσκείας της στην Ελλάδα, όχι βέβαια λόγω των ανύπαρκτων πατριωτικών ή εθνικών ανησυχιών της αλλά σε εφαρμογή σχεδίου που -και πάλι!- εκπονήθηκε από την εκείθεν του Ατλαντικού ..."Γαλατία"!

     Από την προπολεμική περίοδο, πάντοτε υπό την "αιγίδα" του παλατιού και, συγκεκριμένα, του Γεωργίου Β', η Ελλάδα (ή, καλύτερα, τα ...απομεινάρια της) σύρεται σε έναν ρόλο κάτι σα τις κλούβες των ομήρων στο Β' παγκόσμιο Πόλεμο που προηγούνταν της ατμομηχανής ώστε αν η γραμμή ήταν υπονομευμένη να ανατινάζονταν πρώτα η κλούβα και να σκοτώνονταν οι όμηροι, κάτι που και τους σαμποτέρ θα αποθάρρυνε και το τραίνο θα προστάτευε από δολιοφθορά της γραμμής. Με αυτό το ρόλο ομηρίας η Ελλάδα "πορεύεται" από το καιρό που ο τέκτων Σκωτικού Δόγματος Γεώργιος Β' αποφάσισε να τη μετατρέψει σε μελλοθάνατο εμπροσθοφύλακα των αγγλοσαξονικών συμφερόντων και, έκτοτε, η Ελλάδα κυβερνάται από "μασκοφόρους" Gauleiter που, ανεξάρτητα αν δηλώνουν δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές ή συντηρητικοί, όλοι ανεξαιρέτως, υπηρετούν τους Αμερικανούς και το Langley.

     Tώρα λοιπόν που εξαντλήθηκε ακόμα και η Μαϊμού "Αριστερά" η οποία απεδείχθη (όπως κι ο Ανδρέας Παπανδρέου) αμερικανικότερη των Αμερικανών, το ευφυές Langley εξουσιοδοτελί την κυρα-Γιάννα (αυτές οι "δουλειές" γίνονται με πράκτορες υπεράνω υποψίας και όχι με αυτούς που δείχνουν τα κινηματογραφικά σενάρια) προκειμένου να "χτιστεί" ένα νέον "κυβερνητικό" σχήμα στην Αθήνα για να παρατείνει την ηγεμονία των Αμεριικανών μετά τη μεγάλη καταστροφή που προέκυψε από την τελική ...ανατίναξη της κλούβας και το "θάνατο" των ομήρων-Ελλήνων.

     Η κυρά-Γιάννα λοιπόν, προσπαθεί να "δέσει" το προξενιό με όραμα τη κατάληξη σε ένα "σπιτικό" καρα-Δεξιάς, πια, μορφής, μιας και τα "αριστερά" είναι ήδη κόκκινο πανί στα μάτια των ψηφοφόρων. 

     Στην αρχή βολιδοσκοπήθηκαν τρεις υψηλόβαθμοι ένστολοι που είναι γνωστοί όχι μόνο για τους προσωπικούς "Δεσμούς" τους αλλά και για κάποιες "κινήσεις" τους που παρακολουθούνται από το περασμένο Νοέμβριο... Η βολιδοσκόπηση δεν έγινε προκειμένου να εξωθηθούν σε ανάληψη ..."πρωτοβουλιών" (αν και το Langley πολύ θα το ήθελε διότι βολεύεται με μαριονέτες ειδικώς "μαριονέτες" πατριωτικού προφίλ εν ώραις κινδύνου...) αλλά δίκην σφυγμομέτρησης απώτερων πολιτικών βλέψεών τους ώστε εγκαίρως να αποτραπούν "ζωηράδες" τους που θα μπορούσαν να βλάψουν ένα συντεταγμένο σχέδιο για τη περίπτωση. Η Γιάννα ενημέρωσε λεπτομερώς τα αφεντικά!

     Ακολούθως, η προξενήτρα μπήκε στο παρασύνθημα και δικτυώθηκε με τον έκπτωτο τυχοδιώκτη που τον προετοιμάζει για επικεφαλής του "σχήματος" παρά την ενδοοικογενειακή αντίδραση της σοφής συζύγου η οποία, ξέροντας τη βλακεία που δέρνει τον έκπτωτο, φοβάται για το μέλλον όλης της οικογένειας της. Τελικά, ο πανύβλαξ έκπτωτος δείχνει να ξερογλείφεται εν όψει παλινόρθωσης γιατί τη ...Βουγιουκλάκη πολλοί εμίσησαν αλλά όχι αυτός και πολύ περισσότερο το θρόνο που, εδώ που τα λέμε, του λείπει όσο τίποτε.

     Αφού, λοιπόν, η Γιάννα "έκλεισε" το πολύφερνο "γαμπρό" άρχισε να του στήνει και το ...χαρέμι, αφού αυτό το συνοικέσιο είναι εκ των πραγμάτων πολυγαμικό και πολυσυλλεκτικό. Πλάι του "κότσαρε" τον ένα από τους υψηλούς ένστολους με αποτέλεσμα οι άλλοι δύο να νοιώθουν πολύ χολωμένοι για τη περιθωριοποίηση και ο ένας εξ αυτών να μη ξέρει που να παρκάρει τη κοιλάρα του και τη κόρη του απειλώντας να κινηθεί για δικό του ...κόμμα!

     Αδίστακτη, όμως, η Γιάννα, μέσα Γενάρη έκρουσε πόρτες, έταξε και απείλησε, πάντως, πρόσθεσε δυο ακόμα "χαρτονάκια" στο παζλ, τον δεξιό παχύσαρκο "συγκυβερνήτη" και τη μικρή "μαϊμού" που τον έκατσε σα τη κότα μπροστά της η Λυσσα-βετ και τον έχρισε "ιππότη"!

       Κι ενώ όλα τα τακτοποιούσε κατά πως της έλεγαν οι παραγγέλλοντες, η Γιάννα πήρε και την απανταχούσα: μέσα στο "σπιτικό" και η ακροδεξιά παλλακίδα γιατί, λέει, έχει τη καλή μαρτυρία του πανύβλακα έκπτωτου και του φασουλή-ιππότη, μαζί με ένα σιγουράκι της τάξης του 5%!

     Ξεροκατάπιε η προξενήτρα κι αμολήθηκε στα περίχωρα του Λονδίνου, στα Πόρτο Χέλια και σε κάποιες άλλες γειτονιές αλλά το κακό δεν άργησε να συμβεί... Άστραψε και βρόντηξε ο δεξιός "συγκυβερνήτης" επικαλούμενος κατάρες για το λουμπεναριό του ακροπαραταξιακού του μορφώματος απειλώντας θεούς και δαίμονες!

     "Εδώ η χώρα όπου να 'ναι θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κολεγιά με τους λουμπενάριους θα κάνουμε;" φέρεται να μπουμπούνηξε οργισμένος στο αφτί της Γιάννας και, βέβαια, όχι γιατί ξαφνικά ανακάλυψε τη Βικτωριανή αισθητική του αλλά γιατί θεωρεί ανταγωνιστική τη παρουσία των "μαχαιροβγαλτών" (έτσι τους αποκάλεσε...) μέσα σε ένα "χώρο" ψηφοφόρων που αποτελούν ομογενοποιημένο βόθρο (συγγνώμη, "δεξαμενή").

     Νέες οδηγίες στη προξενήτρα, κατευθείαν από το Langley: "Πείσε τους με την υπόσχεση της προώθησης στην ηγεσία του μορφώματος του νεαρού κοκάκια κάτι που θα 'προικοδοτήσει' τον νυν 'τσομπάνη' με όλο το δακτυλοδεικτούμενο χαμαιτυπείο, απερχόμενο".

     Ταχυδρομική περιστερά (αλλά όχι αθώα...) η προξενήτρα σπεύδει στη τριανδρία να καταθέσει τη πρόταση αλλά ο προγάστορας "συγκυβερνήτης" κυριολεκτικά τουρκεύει! Ανησυχεί ακόμα περισσότερο και εμμέσως πλην σαφώς καταλαβαίνει ότι η αλλαγή στο σκηνικό του ακροδεξιού μορφώματος θα του αυξήσει και τα εκλογικά ποσοστά οπότε ο ανταγωνισμός θα του είναι ακόμα πιο ασύμφορος... Όμως, η Γιάννα επιμένει και ο χρόνος κυλά με μονοδρομημένο το αδιέξοδο της κλούβας των μελλοθανάτων που αναμένεται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή με γενικό κλείσιμο συνόρων, έξοδο από Shengen κλπ κλπ!

     "Αναλογίσου τη καταστροφή!" φέρεται να ξεστόμισε στο ξυγκάτο "συγκυβερνήτη" η Γιάννα αλλά ακόμα η εκκρεμότητα παραμένει επιδεινωμένη τη τελευταία εβδομάδα. Δε ξέρουμε το τι γίνεται προς τη πλευρά του παρακρατικού ακροδεξιού μορφώματος γιατί επ΄ αυτού ο "ανταποκριτής" μας δεν έχει πληροφόρηση και θέλοντας να παραμένει σοβαρός αποφεύγει τις εικοτολογίες.

     Όμως το προξενιό φαίνεται να βαλτώνει μόνο προς το παρόν γιατί κάθε flight plan εμφανίζει και alternate airport! Bέβαια η "πτήση" φαίνεται να είναι ...τυφλή αλλά με τη χώρα να σμικρύνεται στο μισό με το Αιγαίο υπό διοίκηση Γερμανού ναυάρχου και έτοιμη να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακόμα κι αν πετύχει το "alternate" το αποτέλεσμα οδηγείται σε ...τραγωδία και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι φόβοι της υψηλής συζύγου (που ο έκπτωτος βλαξ της οφείλει χάριτες) θα βγουν αληθινοί.


     Ζούμε κολασμένες στιγμές... με το λαουτζίκο να τον προετοιμάζουν για το επόμενο δόκανο και τον Παίσιο να μένει σύξυλος μη μπορώντας πια ούτε καν να προφητέψει...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.