Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ "ΡΟΥΑ-ΜΑΤ" ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ



     Στην αναρχική ηλεκτρονική «σελίδα» Ιndymedia org. [https://athens.indymedia.org/post/1556835/] αναρτήθηκε το παρακάτω δημοσίευμα:

Για την επίθεση στον σταθμό Μοναστηράκι
από καρνάβαλος  19/03/2016 2:15 πμ.

Θεματικές:  Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις Μετακινήσεις

Η λεηλασία των ζωών μας περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρευματός και βέβαια μπόλικη ανεργία. Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε "προσπερνούμε" σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του "μεγάλου αδερφού" σε κάθε μας βήμα ΄΄. Ακόμα πέφτουμε σε τουρνικέ ,όπως συμβαίνει σε κάποια λεωφορεία , μέτρο που λειτουργεί ήδη πειραματικά με στόχο την περαιτέρω γενίκευσή του. Μετακινήσεις που μετά την αύξηση του εισητηρίου γίνονται ακόμα ακριβότερες γιατί το "ταμείο είναι μείον".

Και μας λένε συνεχώς οτί εμείς πρέπει να πληρώσουμε την κρίση και τα απόνερά της, χωρίς να λέμε κουβέντα. Υπάρχει όμως και μια άλλη πραγματικότητα που την χτίζουμε ήδη οι από τα κάτω μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του σαββάτου 12/3/16 , παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσής των εισητηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

συντροφοι-ισσες

Υ.Γ : Τα παρακάτω ονόματα ρουφιάνων ελεγκτών του μετρό, δίνονται για όποιον ενδιαφέρεται.. Αν γνωρίζεις κάποιον, στην γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου συμπεριφέρσου του ανάλογα.

αγκάνης θωμάς

αδαμίδη μαρία

αλειφέρης γεώργιος

αλευράς ιωάννης

αλτάνη ιουλία

αντωνόπουλος νεκτάριος

αρκούδα αντιγώνη

αρχανιώτης αργύρης

βασιλάκης κωνσταντίνος.

βεργος ιωάννης

βερνίκος παύλος

γαζέτας νικόλαος

γαλανόπουλος κωνσταντινος

γεωργιου αθανάσιος

γεωργίου αριστόβουλος

γεωργίου ελένη

γεωργόπουλος παναγιώτης

γιαννάκης διονύσιος

γκανούρη θάλια

γκάργκα ολυμπία

δήμα αναστασία

δημάκης γεώργιος

διαμαντόπουλος δημήτριος

δίπλας δημήτριος

δρόσης κωνστανινος

δρόσου παρασκευή

θαλασσινός ιωάννης

θωμόγλου χαρίκλεια

κάββουρας γεώργιος

καμπάνης ιωάννης

καραγεωργιάδη ευθυμία

καραμπλιάνης αντρέας

καραστατήρης λουκάς

καρκάλη αλεξάνδρα

κατσαφάδος δημήτριος

κεφαλάς ιωάννης

κλουφέτος φώτιος

κόλλιας σπυρίδων

κορομπίλης ηλίας

κότσιας παναγιώτης

κοτσικώνας άγγελος

κοτσίρη αναστασία

κούρτη μαρία

κοτσιανόπουλος πέτρος

κουτσιμάνης ιωάννης

λαγός χρύσανθος

λαζάρης κωνσταντίνος

λαμπούρα χριστίνα

λιούρας θεόδωρος

λογοθέτης θεοφάνης

λυγκώνης παναγιώτης

λυμπεροπούλου αναστασία

μακεδονίτης αναστάσιος

μακερούφα παναγιώτα

μακρής γεώργιος

μάλλιος ιωάννης

μανιάτη μαρία

μανωλόπουλους παναγιώτης

μαρινάκη πολυξένη

μαρινόπουλος αχιλλέας

ματαλιωτάκης εμμανουήλ

μεϊντάνη μαρία

μελέτης παναγιώτης

μαριάς ιωάννης

μερεντίτης κωνσταντίνος

μαρκουλίδης χρήστος

μούρσας σταύρος

μπαλατάς χρήστος-ορέστης

μπάστας κωνσταντίνος

μπάτζιος χρήστος

μπατσούλης γεώργιος

μπέης νικόλαος

μπεκράκης μιχαήλ

μπουκίδης αγάπιος

νικολάκος παύλος

ντάβου βασιλική

ντέλης αθανάσιος

ξενάκη μαρκέλα

ξηρογιάννης μιχαήλ

πανταζή βασιλική

πάντος γεώργιος

παπαγιαννάκη παρασκευή

παπαρίζος γεώργιος

παπασπυρόπουλος σπυρίδων

παπασυνεφάκης ιωάννης

πασχοδήμας θωμάς

πέππας κωνσταντίνος

πέτρου μιχαήλ

πλιατσικούρης ιωάννης

πράππας νικόλαος

ράζου παναγιώτα

ραπακούλια ελένη

ρόκος αναστάσιος

σαραντοπούλου αλίκη

σίτος γεώργιος

σολδάτου φλώρα

σπυρόπουλος σπυρίδων

σταματόπουλος βύρων

σταμούλης γεώργιος

στρατικόπουλος κωνσταντίνος

τσαγδής ιωάννης

τσάπαλος σταύρος

τσιαπράνη μαρία

τσιριμώκος ιωάννης

τσόμπου πανωραία

τσοπανάκη αφροδίτη

τσώλης ιωάννης

φουσέκη παναγιώτα

φραντζεσκάκης αντώνιος

φωκάς παναγής

φωτοπούλου ελένη

χαλκιαδάκης γρηγόριος

χαριτάκης αριστείδης

χαριτωνίδης παρασκευάς

χέγκας φουρλότ γεώργιος

χουλιάρα κωνσταντία

χριστόπουλος χριστόφορος

ψαρρός βασίλειος

ψώνη ανδριάνα»


     Με την ανάρτηση αυτή, ασχέτως των όποιων ιδεολογικών διαφορών μας, οι αντιεξουσιαστές αποδεικνύονται συνεπείς ακτιβιστές διότι έρχονται εκείνοι να μας ξαναθυμίσουν τη περίπτωση της δολοφονίας του 18χρονου Θανάση Καναούτη τον οποίο ένας ελεγκτής ώθησε στο θάνατο επειδή δεν διέθετε ένα εισιτήριο αξίας 1.20 ευρώ και που ποτέ δε μάθαμε τι απέγινε με εκείνο τον ελεγκτή τον οποίο κάλυψε η δικαιοσύνη παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της για "πλήρη διαλεύκανση" του σκοτεινού συμβάντος.

     Με το δημοσίευμα αυτό οι αναρχικοί πιστώνονται με μία έρευνα που κατέληξε στην αποκάλυψη των ονομάτων υπευθύνων επαγγελματιών οι οποίοι  όχι μόνον δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραμένουν "κουκουλοφόροι" αλλά ως ασκούντες εξουσία τα στοιχεία τους θα πρέπει να είναι εμφανή ώστε και να δεσμεύονται με υπευθυνότητα πράξεων! Ας μη ξεχνάμε ότι επί στρατιωτικής διακυβέρνησης οι μπάτσοι ήσαν υποχρεωμένοι να φέρουν στις επωμίδες τους τον υπηρεσιακό τους αριθμό προκειμένου να αναγνωρίζονται και να ελέγχονται σε περίπτωση υπέρβασης ενώ η καραμανλική δημοκρατία κατάργησε αυτό το μέτρο με αποτέλεσμα τη πλήρη αστυνομοκρατία και ασυδοσία των μπάτσων!
     Το παραπάνω δημοσίευμα, οι ακροδεξιοί/εθνικιστικοί ιστότοποι, αντί να το υποδεχθούν με διάθεση θετικής συνεργασιμότητας το υποδέχτηκαν με τη γνωστή τους ασφαλιτοχαφιεδίστικη αντίδραση απαιτώντας  τη ...σύλληψη των συντακτών του προς προστασία των κατονομαζομένων ελεγκτών τους οποίους μέχρι σήμερα ενοχοποιούσαν για δυσμενή μεταχείριση των Ελλήνων λαθρεπιβατών έναντι των αλλοδαπών καταλογίζοντάς τους μύριες όσες μεροληπτικές διακρίσεις εις βάρος όσων Ελλήνων  δε διαθέτουν εισιτήριο επιβίβασης.

     Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντιεξουσιαστές αιφνιδιάζουν τους μικροαστούς ακροδεξιούληδες  τους οποίους παγιδεύουν πανεύκολα στο δόκανο της περιθωριοποίησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντιεξουσιαστές με κίνηση ρουά ματ αποδεικνύουν ότι χειρίζονται τον επαναστατικό ακτιβισμό κατά το πλέον αποτελεσματικό τρόπο και παίζουν σε γήπεδο απέναντι σε ...ΑΜΕΑ.

     Τελειωμένοι οι ακροδεξιοί κλαίνε και πάλι τη μοίρα τους λιγωμένοι και ..."με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και με τον ...ελεγκτή". Σκατοκέφαλοι για άλλη μια φορά οι δεξιούληδες, αφήνουν τους αντιεξουσιαστές να παίζουν μόνοι τους μπάλα στο ρημαδιασμένο γήπεδο της γραικίας. Μοιραίοι μπατσολάγνοι, ως το τέλος τους που πλησιάζει!

ΣΧΟΛΙΑ  ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΟΣ, 22/3/2016, 07:42 π.μ.

Συντροφοι...Προσοχη.
Θεωρω την αναδημοσιευση ονοματων μεροκαματιαρηδων ανδρων  κα γυναικων ελεγκτων εισητηριων ,στην αναρτηση της γνωστης αναρχικης ιστοσελιδας,δαψιλως χρηματοδοτουμενης απο τα Ιδρυματα του Ιουδαιου Σορος,ως απαραδεκτη.Ο αναρχικος και αντιεξουσιαστικος χωρος  και οι τρομοκρατικες παραφυαδες του αποτελεσαν και αποτελουν τα ιδανικοτερα Ερεισματα του μεταπολιτευτικου καθεστωτος.Μαζι με τις αντιστοιχες ομαδες της ακροδεξιας..ακροαριστερας κτλ.Ειναι τα κατασκευασμενα Αλοθι του καθεστωτος των καπιταλιστων και των πολιτικαντηδων,σπερνοντας την ψυχωση του φαντασματος των κοινωνικων Απειλων,για να εδραιωνουν την  κυριαρχια τους...
.
Περα απο συγκεκριμενες καταπτυστες ενεργειες μεμονωνμενων Ελεγκτων,δεν θα πρεπει να υποπεσουμε στην παγιδα καθολικης καταδικης και προγραφης υπαλληλισκων,οπως επειχειρουν δολιως..οι επιδοτουμενοι απο το καθεστως Αναρχοαπλυτοι..εξισου καταδικαστεοι,οπως και οι χαφιεδοακροδεξιοι..Δεν βλεπω τον λογο συμπαθειας προς αναρχικες ιστοσελιδες,υβριζουσες συνεχως την Πατριδα,το Εθνος,την Ρατσα. και προβαλλοντας το μοντελο των πολυεθνικων κοινωνιων και την στηριξη τους στην αθροα εισαγωγη λαθρομεταναστατων στην Ελλαδα και στην Ευρωπη...Ο Ρολος τους ,ακομα και στο διαδικτυο,ειναι βρωμικος και πρακτοριστικος....
.
Το γεγονος οτι αυτοπροσδιοριζονται ,ως αντιπαλοι της Δημοκρατιας,δεν σημαινει οτι ταυτιζονται με τον εθνικοσοσιαλισμο,,,Και οι  κομμουνισται ειναι κατα της Δημοκρατιας και του κυνοβουλευτισμου..τι σημαινει αυτο;;Οτι θα συμμαχησουμε μαζι τους..Ασφαλως και οχι....
.
Επαναλαμβανω η καθολικη δημοσιοποιηση ονοματων απλων υπαλληλων ελεγκτων ειναι  χυδαια...αναρχοκομμουνιστικης φυσεως και ανεπιτρεπτη...Εξυπηρετει  ανετα το καθεστως ,στην ενισχυση των κατασταλτικων του μηχανισμων..δια της διασπορας του γενικου τρομου,αρα και την αναγκαιοτητα του....
.

Εχθρος της ελληνικης κοινωνιας δεν ειναι υπαλληλοι του ΜΕΤΡΟ..αλλα οι υπαλληλοι του Σορος..και της Τροικα..και τα ονοματα τους ειναι αυτοδημοσιευμενα στις υπογραφες των ολεθριων Μνημονιων στα πρακτικα του Κυνοβουλιου.....


Απάντηση Σ.Ο.:

Χωρίς να διαφωνούμε καθόλου με το ηθικό σκέλος της τοποθετήσεως του αγαπητού μας Συντρόφου και Συνεργάτου Απόστολου Λαγού (α) θεωρούμε ότι ουδείς δικαιούται απυροβλήτου κρυπτόμενος πίσω από ανωνυμίες που ευνοούν υπερβάσεις πολύ δε περισσότερο όταν ακόμη το πτώμα ενός δεκαοχτάχρονου "τζαμπατζή" παραμένει "άταφο" από έναν ελεγκτή "μεροκαματιάρη", (β) σε μία κοινωνία στερημένη και αξιόπιστων μέσων μεταφοράς ο ρόλος των ελεγκτών εν τω  σ υ ν ό λ ω  τους μόνον υπέρ συμφερόντων Σόρος κλπ αποβαίνει, συνεπώς, το πνεύμα του δημοσιεύματος των αντιεξουσιαστών δε βρίσκει τη Σ.Ο. αντίθετη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Συνεργάτες μας και οι αναγνώστες μας δε δικαιούνται να διατηρούν τη δική τους άποψη την οποία, μάλιστα, ευχαρίστως θα αναρτήσουμε, (γ) εκεί όπου οι συγκοινωνίες είναι επιεικώς αστείες, με δρομολόγια να "πνίγονται" χωρίς κυρώσεις για τους κοπανατζήδες και με δικαιολογίες-εμπαιγμούς από τη διοίκησή τους προς το Κοινό, εκεί όπου λεωφορειατζήδες οδηγοί-ραλιτζήδες σαρώνουν τους δρόμους στο νυχτερινό δρομολόγιο για να παραδώσουν όσο πιο γρήγορα αδιαφορώντας για τους κοψοχωλιασμένους επιβάτες τους ατιμώρητοι, εκεί όπου οι οδηγοί ντουμανιάζουν τα συγκοινωνιακά μέσα χωρίς κανένα σεβασμό προς τη δημόσια υγεία, εκεί όπου οι οδηγοί λεωφορείων κάνουν σφήνες με το "κινητό" στο αφτί ή στέλνοντας μηνύματα εν κινήσει, εκεί όπου τα μέσα μεταφοράς κινούνται γεμάτα επιβάτες με το τρανζίστορ του οδηγού στη "ζιγκουάλα", ο ρόλος των ελεγκτών αποτελεί πρόκληση σε ένα κοινωνικό σύνολο και καθένας από τους παραπάνω κατονομαζομένους αναλαμβάνει τις ευθύνες του! Όσο για τον, καθιερωμένο, χαρακτηρισμό των "αναρχοάπλυτων", εν προκειμένω, θα πρέπει να τον συγκρίνουμε με την απλυσιά του προσωπικού κίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη συχνά άθλια εμφάνιση, ένδυση και υπόδησή τους (άθλιο το θέαμα να οδηγούν με σανδάλια και επικίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών και οχημάτων!).

Επί του θέματος των "συμμαχιών" το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι το διεφθαρμένο αστικό σύστημα με τη συνεπαγόμενη δημοκρατία των Τσοχατζοπουλαίων είναι ο κοινός εχθρός όλων των Ελλήνων οπότε, όποιος το μάχεται μπορεί να μην είναι φύσει φίλος μας αλλά, σε αυτή τη φάση, είναι θέσει σύμμαχος. ταύτα για τη Σ.Ο. χωρίς τούτο να υποχρεώνει και τους εξαιρετικούς Συνεργάτες μας να παρακολουθούν το συλλογισμό μας. Άλλωστε για μας, η ρήση του Otto Dietrich παραμένει αδιάπτωτα ισχύουσα.

_________________________________________________________________________________

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. 22/3/2016, 14:57 μ.μ.

Για πρώτη φορά συντάσσομαι ΑΠΟΛΥΤΑ με τις θέσεις της Σ.Ο..Οι ελεγκτές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν μισθωτοί σκλάβοι,όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. αλλά σαν "μαντρόσκυλα" του αστικού κράτους,μιάς και  η λειτουργεία τους έχει σαφώς κατασταλτικό χαρακτήρα. Άν ,τώρα,είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης ,τόσο το χειρότερο γι΄αυτούς! Η θέση σας επί των συμμαχιών, σας συστοιχίζει με τον Gregor. Eύχομαι  να συνεχίσετε στην ίδια κατεύθυνση.

_________________________________________________________________________________

ΑΝΑΡΧΟάπλυτος, 22/3/2016, 15:10 μ.μ.

Παρα λιγο να μπερδευτουμε πουστηδες και παλικαρια και να γινουμε μαλια κουβαρια ευτυχως ομως πλακωσε ο Λαγος και νιωσαμε περηφανοι σα κυνηγοί. Εμπαινε Λαγε να μη μας κανεις να ξεχναμε τι σημαινει πατρις θρησκεια κλπ κλπ και πανω απ ολα κυνηγετικη καραμπινα για καρτερι Λαγου. Με την ιδια λογικη Λαγε σε βλεπω γονατιστο μπροστα στο μπατσο που σου ριχνει χημικα στη μουρη να του δηλωνεις πως σεβεσαι το μερακαματο του. Ετσι Λαγε; Και στο καθιδρημα πολυ ελευθερια εκφρασης παιζει να γραψω και γω για Μπακουνιν να δουμε αν θα δημοσιευσετε;


Απάντηση Σ.Ο.:

Αγαπητέ Αντιεξουσιαστή, μπορείς να κρατάς λαδωμένη τη κυνηγετική σου χράπα-χρούπα για όποιον θέλεις αλλά πρόσεξε μη εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα εκείνων που νομίζεις ότι μάχεσαι και αν πρόσεξες (ΑΝ!...) εμείς οι ...Ναζί κάτι τέτοια τα σταθμίζουμε προσεκτικά! Και σκέψου ότι ακόμη κι αν αύριο το πρωί θελήσεις να υλοποιήσεις το αντιεξουσιαστικό σου όραμα δε θα το κάνεις πάνω σε ένα σύννεφο ή στον αφρό ενός κύματος αλλά σε ένα κομμάτι γης που εμείς το λέμε Πατρίδα κι εσύ όπως βολεύεσαι, σε κάθε όμως περίπτωση αυτή η Πατρίδα παραμένει κοινός παρονομαστής μας. Και σ'  αυτό το κοινό παρονομαστή, η σκέψη του Λαγού, η δική σου και ίσως και η δική μας αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την κοινή ανέλιξη. Ο Απόστολος Λαγός (αλλά και πολλοί όμοιοί του) έδωσαν μάχες εναντίον του συστήματος που λίγοι Αντιεξουσιαστές έχουν δώσει κι αυτό μη το ξεχάσεις ποτέ! Τέλος, να γράψεις και να μας στείλεις ό,τι θέλεις και θα δημοσιευθεί. Να είσαι όμως έτοιμος να δεχθείς και κριτική.

_________________________________________________________________________________

ΑΝΑΡΧΟάπλυτος, 22/3/2016, 16:20 μ.μ.
...


Aπάντηση Σ.Ο.:

Αγαπητέ Αντιεξουσιαστή, όταν σημειώσαμε παραπάνω ότι μπορείς να μας γράψεις ό,τι θέλεις και θα δημοσιευθεί δεν εννοούσαμε ότι θα σου δώσουμε "μικρόφωνο" να εξυβρίσεις Συνεργάτες μας τους οποίους τιμούμε παρά πάσα διαφωνία η οποία είναι φυσικό να υπάρχει μεταξύ ακόμη και ομοίων. Το συγκεκριμένο άτομο που απεκάλεσες μ@λ@κο.., πέραν κάθε διαφωνίας, είναι ένας έντιμος και υπεράνω χρημάτων αγωνιστής Δικαίου ο οποίος διακονώντας την επιστήμη του υπερασπίζεται ό,τι η συνείδησή του θεωρεί ηθικό και περί του υπερασπιζομένου (περί της ενοχής ή όχι εμείς δεν μπορούμε να αποφανθούμε) εάν καταλήξουμε να δεχθούμε ότι η συμπεριφορά του υπήρξε "αλήτικη", τότε πως θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε τον Φύσσα με τους γνωστούς "στίχους" του με τους οποίους εξύβριζε ΜΗΤΕΡΕΣ, μήπως "αρχιαληταρά και σκατά στο τάφο του"; Τέτοιες συλλογιστικές και εκφράσεις ας κρατηθούν μακράν ημών, λόγος για τον οποίο λογοκρίναμε το σχόλιό σου το οποίο δεν μας επέτρεψε την παράθεση ούτεμιας από τις υβριστικές διατυπώσεις του και πάντα στη διάθεσή σου εάν και όποτε θελήσεις να συνεισφέρεις σε ένα γόνιμο διάλογο άνευ ύβρεων.

_________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.