Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

AΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ 
ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT.
Μια άλλη Ευρώπη  ανατέλλει πια μπροστά μας

Από τον Ηλία  Ν. Ηλιακόπουλο  Δρ. Νομικής,Δικηγόρο.


     Τελικά οι Άγγλοι έχουν ψυχή. Το είπαν και το έκαναν, Έφυγαν από το θηρίο που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις λίγοι πίστευαν ότι το Brexit είναι εφικτό. Ιδιαίτερα μετά το θάνατο της αδικοχαμένης πράγματι βουλευτού των εργατικών Τζο Κόξ στα περίχωρα του Λονδίνου, στο Λίντς. Όλα έδειχναν να έχουν αλλάξει και η παραμονή των Βρετανών στους μυσαρούς κόλπους της Ε.Ε να θεωρείται νομοτελειακά προδιαγεγραμμένη. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούσε και η αχαλίνωτη προπαγάνδα των Σιωνιστικών κέντρων εξουσίας που λυσσομανούσαν απροκάλυπτα για την παραμονή της Αγγλίας στην Ε.Ε Η Γερμανία από την πλευρά της άρχισε να συνειδητοποιεί ,ότι τα πράγματα είχαν φτάσει εκτός ορίων,γι αυτό και άρχισαν τα κροκοδείλια δάκρυα, πόσο απαραίτητη ήταν τάχα ξαφνικά η Μεγάλη Βρετανία στην "Αγία" ευρωπαϊκή οικογένεια ,με μακροσκελή άρθρα και αναφορές στο Εβραϊκής κοπής κορυφαίο εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel της προηγούμενης εβδομάδος". Παρακαλούμε μη φύγετε"(Bitte geht nicht!) .αυτό είναι το κεντρικό άρθρο του Spiegel της προηγούμενης εβδομάδος δείχνοντας την απόγνωση στην οποίαν είχαν περιέλθει οι ηγεμονικοί αλλά συνάμα αλαζόνες Γερμανοί. Όμως τίποτε δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει την διαπρύσια επιθυμία ενός λαού να σπάσει τα δεσμά του, που άλλοι αποκρουστικοί δυνάστες είχαν ολίγον κατ ολίγον επιβάλλει. Οι Άγγλοι διατράνωσαν και όρθωσαν ένα ηχηρό Όχι σε μια άφιλη ισοπεδωτική και Εθνοκτόνο Ευρώπη ,δείχνοντας τον δρόμο σε όλους, ότι με μαχητικότητα και διεκδίκηση οι κοσμοεξουσιαστές χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

     Τα δικά μας όμως πολιτειακά κνώδαλα και αηδιαστικά αθύρματα κυν-οβουλευτικής αλητείας παραμένουν υποτελείς και δορυάλωτοι στους δυνάστες τους, υπογράφουν μνημόνια το ένα μετά το άλλο, επιβάλλουν εξοντωτική φορολογία σε ο,τιδήποτε κινείται σ αυτή τη χώρα, ενώ θεωρούν πανάκεια να παραμένουμε στην προκρούστια κλίνη του κομπλεξικού Σόϋμπλε, του γλοιώδους Γιούνκερ και του ψυχρού εκτελεστή Σούλτς , που με το πρόσχημα του Μεταναστευτικού δημιουργούν μια άνευ προηγουμένου αλλοίωση στα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας. .Ούτε σκέψη φυσικά για Grexit ,δημιουργώντας την εικόνα ότι εκτός Ε. Ε θα συμβεί κάτι σαν την συντέλεια του κόσμου. Δυστυχώς αλλά η γεμάτη ψευδαισθήσεις νωχελική ευμάρεια του αξιοθρήνητου λαού μας ,τον έχει συνηθίσει να σκύβει ακόμη πιο πολύ το κεφάλι, έστω κι αν όλα υποτονθορύζουν ,ότι το αποφώλιο οικοδόμημα της Ευρώπης των τοκογλύφων γκρεμίζεται. Πράγματι τα χρηματιστήρια καταρρέουν, η ρευστότητα και η αβεβαιότητα στην λήψη αποφάσεων διακατέχει πλέον όλη την Ευρώπη αλλά το κυριότερο, το Brexit δημιουργεί προηγούμενο εξόδου και άλλων κρατών στο μέλλον. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει οι επικείμενες εκλογές στην Ισπανία φέρουν και αυτές τον σπόρο εξόδου της από την Ε.Ε. Στην ίδια πορεία και η Ιταλία αλλά και η Γαλλία όσο και η εθνικιστική Ουγγαρία θα δημιουργήσουν εντός ολίγου ένα εκρηκτικό μείγμα πλήρους αποσύνθεσης της Ε.Ε

     Φυσικά μη φανταστεί κανείς ότι η διαδικασία εξόδου είναι τόσο απλή.Το πλαίσιο της αποχώρησης ενός κράτους μέλους από την Ε.Ε καθορίζεται από το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας. Βέβαια στην διάταξη του άρθρου αυτού περιέχονται διαδικαστικές και όχι ουσιαστικές συνθήκες. περί αποχώρησης. Το κράτος μέλος που έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει ,ενημερώνει το ευρωπαϊκό Συμβούλιο για αυτή του την πρόθεση. Αυτό δεν σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση είναι ταχύτατες. Προβλέπεται ότι οι διαπραγματεύσεις εξόδου διαρκούν μέχρι και δύο έτη. Το γεγονός αυτό έχει την λογική του εξήγηση. Στο χρονικό αυτό διάστημα τα όργανα της Ε.Ε μπορούν να κάνουν νέες ευνοϊκές προτάσεις για να δημιουργήσουν νέες συνθήκες παραμονής του αποχωρούντος κράτους. Μην νομίζετε λοιπόν ότι δεν θα συμβεί αυτό τώρα μεταξύ Αγγλίας και Ε.Ε, έστω κι αν άλλα διατάζει επί του παρόντος ο θυμωμένος από τις εξελίξεις Σόϋμπλε. .

     Αναμένονται ακόμη παρατάσεις επί παρατάσεων της διαδικασίας αποχώρησης με στόχο την δημιουργία μιας νέας σχέσης. Καθόλου μάλιστα απίθανο να υπάρξει σε μια τέτοια περίπτωση χρονική επέκταση κατ ελάχιστο πέντε ετών. Εκείνο όμως που αξίζει να παρατηρηθεί είναι η προσπάθεια των σκουρόχρωμων πληθυσμών και των προερχομένων από τις αγγλικές αποικίες να παραμείνουν στην μεταλλαγμένη Ευρώπη. Αντέδρασαν όμως οι γηγενείς Βρετανοί προτιμώντας την έξοδο παρά την πολιτιστική πληθυσμιακή και κοινωνική αλλοίωση της χώρας τους, που διαδραματίζεται μέσα στην φενάκη της δήθεν Ενωμένης Ευρώπης. Το Brexit  προευτρεπίζει  την αναβίωση των κρατών-Εθνών και γίνεται τροχοπέδη πια στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση των λαών. Το Brexit είναι η τηλαυγής απάντηση ενός λαού στα σκοτεινά σχέδια των κοσμοεξουσιαστών, τύπου Richard Coudehove Kalergi που ονειρευόταν μια Ευρώπη με παμμιγείς σκουρόχρωμούς πληθυσμούς υπό την ηγεσία των τάχα πεφωτισμένων Εβραίων Σιωνιστών Την παγκόσμια πνευματική Ελίτ των Εβραίων, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο προαναφερθείς κοσμοπολίτης φιλόσοφος στα έργα του Praktische Idealismus και Adel(Άριστοκρατία). Άλλωστε την στάση αυτή, της ανάμειξης των φυλών, την χαιρέτισε πρόσφατα και ο σκοτεινός όσο και αλαζών Σόϋμπλε Θεωρεί αυτός και οι όμοιοι του πως η ευρωπαϊκή φυλή μπορεί να αναζωογονηθεί με νέα ασιατικά φύλα από την Ανατολή., Αντιλαμβάνεται όμως κανείς, ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα νέο σκλαβοπάζαρο στις απαρχές του 21ου Αιώνα, με φτηνά μεροκάματα και πάμπολλες απανταχού της Ευρώπης Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.(ΕΟΖ). Τίποτε δεν είναι όμως όπως πριν. Η Ευρώπη κλυδωνίζεται γιατί έφυγε από τον Θεό, από τις αξίες της, από τις ζείδωρες πηγές του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος. Μεταλλάχθηκε σε Ευρώπη των τοκογλύφων, άφιλων τραπεζιτών , σε Ευρώπη των λαθρομεταναστών, σε Ευρώπη με μια νέα πανθρησκεία  (βλ. την σκοτεινή οικουμενική Σύνοδο στη Κρήτη) με μια νέα τάξη πραγμάτων με μοναδικό στόχο το άκρατο κέρδος, μια Ευρώπη ,που όπως εξελίχθηκε θυμίζει το τέρας της Αποκάλυψης. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.