Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ!


     Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι συσχέτισαν τον ορυμαγδό εγκληματικών "αστοχιών" του προέδρου του 15μελούς με την παράλληλη σιωπή εκείνων που ευνοούνται από τις περιστάσεις και θα είχαν κάθε λόγο να αφήνουν τη φωνή τους να βοά εν μέσω του χάους...

     Ο χαρακτηρισμός του ηλιθίου αποτελεί, πλέον, την μόνιμη επωδό χαρακτηρισμού των προσώπων της ιθαγενούς πολιτικής σκηνής, όμως, μετά την τελευταία πληροφόρηση που είχαμε αλλά και την αξιολόγηση των όσων μας μετεφέρθησαν βλέπουμε ότι δεν ήταν υπόθεση "ηλιθιότητος" αλλά συστηματικής σκηνικής διδασκαλίας και ο "σκηνοθέτης", αν και δεν υπήρξε ευφάνταστος, ακολούθησε δοκιμασμένες σταθερές αποεστιάσεως της προσοχής των υποψιασμένων και ως ένα βαθμό πέτυχε να συσκοτίσει τα σχεδιαζόμενα και, μάλλον, παρ' ολίγον να συμβούν...

     Εν ολίγοις, το παιγνίδι και πάλι ήταν "στημένο" από μία "Έμπασσυ" η οποία σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να της αναγνωρισθεί μια εμπνευσμένη σχεδίαση, όσο μια επαναλαμβανόμενη, παμπάλαια, σταθερή συνταγή της οποίας την επιτυχία εγγυάται ένας λαός που προτιμά τον ύπνο από την εγρήγορση υποκύπτοντας στην παγίδα του να αγωνιά περί τους φόρους και τα χαράτσια ώστε να μην "οσμίζεται" το τι του επιφυλάσσουν οι διαχειριστές του "σημαδεμένου" μέλλοντός του.

     Τότε ήταν η Ε.Δ.Α. και η Ε.Κ. που εξέφραζαν την "αριστερά" η οποία χρησιμοποιείται από την "Έμπασυ" δίκην passe-partout! Σήμερα την "αριστερά" εκφράζει ο πρόεδρος του 15μελούς αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ψηφοφόροι και καλόπιστοι αριστεροί πιασμένοι στο ίδιο δόκανο... Πάντα θα τη "πατάνε" οι καημένοι αριστεροί για να ανεβάζουν με τη πλάτη τους εκείνους που μια ζωή ξορκίζουν! Και μόνοι δικαιωμένοι οι αναρχικοί που προτίμησαν το θεαματικό "διαζύγιο" με αυτούς που "δομήθηκαν" για να εισπράξουν τις μελλοντικές κατάρες (όπως η Ε.Δ.Α. κι η Ε.Κ.) κατά το aftermath... Τελικώς, οι μόνοι σκεπτόμενοι σ'  αυτό το τόπο και χρόνο οι ...ανάρχες! 

     Αρκετοί πατριώτες τότε κι ελάχιστοι παρακρατικοί η "μαγιά", σήμερα, "o tempora o mores!", η καθολική κοινωνική κατάντια ανατρέπει τις αναλογίες κι ελαχιστοποιεί σε θλιβερή μειονότητα τους πατριώτες διογκώνοντας σε ρυθμίζουσα αγέλη τους παρακρατικούς! Ευτυχώς, τότε οι πρωταγωνιστές δεν ήσαν δοσάδες με τεφτέρι των σωμάτων ασφαλείας προμηθεύοντάς τα με ταϊβανέζικης κοπής φανελάκια... αλλά σήμερα που δε ζει ο Ψαθάς σίγουρα θα ετοιμάζονταν μέχρι προ ολίγου να βρικολακιάσει για να "απαθανατίσει" τα ...δρομολογούμενα.

     Μπορεί, όμως, η "Έμπασσυ" να μόχθησε κατά πως έπρεπε και πάλι, όμως "ο tempora, o mores!" όπως προείπαμε, η ηλιθιότητα φαίνεται να κυριαρχεί και εκεί που το παιγνίδι είναι τόσο "χοντρό" μέχρι ...μη περαιτέρω! Αυτή η ηλιθιότητα κάρφωσε μόλις το "άκρως απόρρητο" διότι, μπορεί η συνυφάδα μου να μου είναι απολύτως πιστή, όμως, άμα δε ...στροφάρει δε θα τη κάνω και ...Liaison officer σε επικίνδυνες αποστολές εκτός κι αν, πράγματι, ανήκω στη Πινακοθήκη των Ηλιθίων! Κι απ΄ ό,τι φάνηκε, αυτός ο χαρακτηρισμός (μαζύ με τα "χράμια τσόκαρα ταγάρια"...) υπήρξε ευστοχότατος ώσπερ βέλη τοξευόμενα εν καλπασμώ!

     Πάντως δε θα μπορούσαμε να μη θαυμάσουμε μία πανέξυπνη "ρελάνς" ...συσκοτίσεως: την ευρύτατη δημοσιότητα στην επίσκεψη του γιου του εφιάλτη στη γη των τοκογλύφων και την κλασική φωτογράφιση του με ...κιπά που έκανε τους βλάκες να αναφωνήσουν "Τον προορίζουν για πρωθυπουργό!" Όχι, πανύβλακες, τον προόριζαν για αντιπερισπασμό μέχρι, πριν λίγο, που το εκκολαπτόμενο εγχείρημα της "'Εμπασσυ" έγινε βούκινο...! Τώρα, μετά την αποκάλυψη, ίσως τον δούμε και στη θέση του ...βεζύρη, εδώ, σ΄ αυτή τη θέση είδαμε και τον πρόεδρο του 15μελούς, στον άλλο και με το τζάκι στη πλάτη θα ...κολλήσουμε;

     Εν ολίγοις το Coup d'état μόλις καρφώθηκε και γράφω "μόλις" εννοώντας το απολύτως (ώρα 02:43 πμ)! Και η ηλίθια προξενήτρα μπορεί να μην έχει καν καταλάβει το τι διέπραξε αλλά η "Έμπασσυ" σίγουρα φόρεσε πλερέζες!

     Περαστικά!...Κι άλλη φορά άσε τη συνυφάδα στη κουζίνα κι άμα χρειαστείς Liaison officer ψάξε για κάποιον πιο ...εύστροφο! Το ξέρω: δύσκολοι καιροί για ποιοτικούς εγκεφάλους και δη στα συγκεκριμένα "ερτζιανά"... Που να δεις πόσο δύσκολοι είναι για ...πραξικοπήματα!

Aριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737


ΥΓ:
    Εκείνο της "Παντάνασσας" το θυμάται κανείς;... 
και ο υποφαινόμενος σε καμία περίπτωση 
δε θ' αφήσει το Σταύλο
να πάει για ...πουρνάρια!



     MHNYMATA ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ:

ν.χ.[παρακακλώ με πεζά] 14/07/2016, 10:21 π.μ.

Κύριε Καλέντζη αν κατάλαβα σωστά αυτό είναι πολύ σοβαρό, αν κατάλαβα καλά. Αλλα΄γιατί δε λέτε ονόματα και τόπο εσείς που είστε πάντα συγκεκριμένος και τεκμηριωμένος;


Aπάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

Αγαπητέ-ή Φίλε-η ν.χ.[παρακακλώ με πεζά], καταλάβατε πάρα πολύ σωστά και εξίσου σωστά θα καταλάβετε και την απάντηση και στο δεύτερο σκέλος της απορίας σας. Είμαι βέβαιος! Με εκτίμηση! Και το "παρακακλώ" το αφήνουμε ως έχει επιμένοντας στη παγία αρχή μας της αντιγραφής/επικολλήσεως. 

_________________________________________________________________________________

Γιάννης Λ. 14/7/2016, 11:05 π.μ.

Αναφέρεστε στο τότε "πραξικόπημα" του μοναστηριού;


Aπάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

Προδίδετε ...ηλικία φίλτατε κ. Γιάννη Λ. ;)

_________________________________________________________________________________

ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ, 14/7/2016, 11:13 π.μ.

Τι ακαταλαβίστικες μαλακίες γράφεις πάλι;


Aπάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

Eικάζω ότι παρεμποδίζω, πάλι, το έργο κάποιας υπηρεσίας, γνωστού όντος ότι η Πινακοθήκη των Ηλιθίων παραμένεις σταθερώς υπό την ..."δικαστική αντίληψη" της ...συνυφάδας! Επί του ψευδωνύμου, τώρα, αν η "Ελλάς" νοείται εμπεριέχουσα κατακάθια (υπηρεσιακά ή κομματικά) όπως υμείς, ΤΕΦΡΑ και πάλι ΤΕΦΡΑ!

_________________________________________________________________________________

EΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ, 14/7/2016, 20:44 μ.μ.

Δηλαδή έγινε πραξικόπημα πραξικόπημα;


Aπάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

Όχι, δεν έγινε γιατί η "συνυφάδα" έκοψε το αυγολέμονο! Όταν είσαι ο Γιάννης και δηλώνεις και μάγειρας.. "σούπα" αποκλείεται να ευχαριστηθείς.

_________________________________________________________________________________

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

16/7/2016

     Δύο εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποίηση της παραπάνω αναρτήσεως, εκ των εξελίξεων στη γειτονική Τουρκία, αποδεικνύεται ότι η "Έμπασσυ" εφαρμόζει παντού το ίδιο πλάνο... Ευτυχώς στην Ελλάδα δόθηκε ...παράταση!

Εκ της Σ.Ο.

_________________________________________________________________________________

Κ. Βραχιολάκης 16/7/2016, 02;13 π.μ.

Κύριε Καλέντζη πως σχολιάζετε τα γεγονότα στη Τουρκία?


Απάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

Αγαπητέ κ. Κ. Βραχιολάκη, όπως ήδη σημειώσαμε ως Σ.Ο. παραπάνω, η "Έμπασσυ" ισχυροποιεί τον άνθρωπό της στην Άγκυρα. Μια ωραία οπερέτα που θα επιτρέψει εκκαθαρίσεις απαρεσκόντων στρατιωτικών σε μία χώρα στην οποία ο Στρατός κυβερνά και ως κυβερνών κατά περιόδους χρειάζεται επανασυντονισμό στη ...δέουσα συχνότητα λειτουργίας.

_________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.