Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
  
Ραγδαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις;



Από τον Ηλία  Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο


     Τα φαινόμενα απατούν ,βλέπετε πίσω από την αθέατη πλευρά του λόφου. Διαχρονικά επίκαιρη η φιλοσοφική σκέψη του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Χρήσιμη για να αντιληφθούμε τις αιτίες και τα πραγματικά κίνητρα του  πυρίκαυστου και αιματοβαμμένου, αποτυχημένου προς το παρόν πραξικοπήματος στην Τουρκία.

     Είναι γνωστό, πως στην Τουρκία τον πρώτο λόγο έχουν οι στρατιωτικοί. Ο σκληρός σουλτάνος Ερντογάν που πέρασε δια πυρός και σιδήρου την διαδρομή του προς την εξουσία, γνωρίζει πως οι αντικαθεστωτικοί  στρατιωτικοί θα του δημιουργούν πάντοτε  προσκόμματα, μια διαρκής απειλή στα μεγαλεπήβολα  σχέδιά του . Έτσι υπάρχει και δικαίως η αίσθηση  πως το πραξικόπημα προσχεδιάστηκε για να αποτύχει και μάλιστα με τις ευλογίες του μεγάλου αφεντικού ,των ΗΠΑ .Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται  γιατί εκδηλώνεται πραξικόπημα με αποκλεισμό δρόμων και γεφυρών και δεν συλλαμβάνουν  πρώτα απ΄όλα την κεφαλή, τον Ερντογάν ως και την κυβερνητική   ομήγυρη του -παρ ότι το επιχείρησαν βομβαρδίζοντας ξενοδοχείο, ο Ερντογάν όμως το είχε πληροφορηθεί και είχε γίνει καπνός- , όπως ευφυώς παρατηρεί και ο φίλος συναγωνιστής Hans σε γόνιμη τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί σήμερα το πρωϊ. Η πιο πάνω διαπίστωση δένει μάλιστα  με την στήριξη που παρείχαν ευθύς αμέσως οι ΗΠΑ και  η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϋμπλε.

     Ευκαιρία λοιπόν για τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη να ξεκαθαρίσει  το τοπίο από τους αμφισβητούντες αυτόν, στέλνοντάς τους στον καιάδα του  εκτελεστικού αποσπάσματος ή στα ανήλιαγα κάτεργα των φυλακών της Τουρκίας. Ο Σουλτάνος Ερντογάν απαιτεί  υπακοή στο εσωτερικό για την εφαρμογή του σχεδίου του ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας ,επιδαψιλεύει  όμως γι αυτό άφθονη δουλικότητα στους  Δυτικούς κοσμοεξουσιαστές , ενώ κλείνει το μάτι και στο «ξανθό γένος» των Ρώσων.

     Το αγωνιώδες ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί αφήνοντας την θερινή ραστώνη  είναι ,πώς ο σουλτάνος και οι περί αυτόν θα εξάγουν την «κρίση» σε μας στους ανυπόληπτους Νεοραγιάδες με μια αποχαυνωμένη και διαλυμένη κοινωνία, που δυστυχώς δεν «είναι  έτοιμη για όλα» και που πιστεύει ακόμη πως βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στους μυσαρούς κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης;!

     Το προσχεδιασμένο ανεπιτυχές πραξικόπημα ανοίγει  τον ασκό του Αιόλου  για επώδυνες δυστυχώς ανακατατάξεις σε όλη την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Το τουρκικό πλοίο με τους αυτομολήσαντες, τραγικούς φυγάδες  στρατιωτικούς πραξικοπηματίες που κατευθύνεται προς την Ελλάδα για πολιτικό άσυλο  σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δίνει τον τόνο κρισιμότητας των στιγμών και τον άμεσο κίνδυνο εμπλοκής μας  σε αυτή την περιπέτεια. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο μετά από την πριν από λίγες ώρες  προσγείωση ελικοπτέρου  στην Αλεξανδρούπολη  με οκτώ πραξικοπηματίες  τούρκους ανώτερους στρατιωτικούς, οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι στην διαδικασία  υποβολής αιτήσεως πολιτικού ασύλου στην χώρα μας. Αποτελεί κάλλιστα αυτό  έναν λόγο  δημιουργίας σχέσης έντασης με την γείτονα χώρα, με απρόβλεπτες  εξελίξεις. Γιατί έχω την αίσθηση, πως όλα αυτά είναι σατανικά προσχεδιασμένα

     Τα πολιτικά μας κνώδαλα όμως περί άλλων τυρβάζουν. Τους απασχολεί βλέπετε η ψήφιση του εκλογικού νόμου για να συνεχίσουν τον σφετερισμό της εξουσίας ,η επωφελής οικονομικά πώληση και όχι κάθαρση και εξυγίανση στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών και  επί πλέον η φορομπηχτική πολιτική που  έχει εξουθενώσει την πλειοψηφία των «ιθαγενών».

     Συνειδητοποιείστε λοιπόν Συνέλληνες πως τα πραξικοπήματα στην σημερινή εποχή κατευθύνονται  από τους οθνείους κοσμοεξουσιαστές  και πως ακόμη ο κύριος  εχθρός μας δεν είναι ο Ερντογάν που ονειρεύεται την μεγάλη Τουρκία αλλά οι δορυάλωτοι πολιτικάντηδες μας που κατέστρεψαν την χώρα και  μας άφησαν στο έλεος του Θεού! Με  την ανικανότητά των πολιτικών καθαρμάτων μας εμπλέκουν σε μία σφόδρα ενδεχόμενη ανάφλεξη της περιοχής. Το παιχνίδι είναι αμιγώς γεωπολιτικό αλλά δεν ξέρουν να το παίζουν καλά οι αξιοθρήνητοι  των Συριζανέλ. Σας αρέσει αυτή η Δημοκρατία; Έφτασε η ώρα για αλλαγή της έστω και επώδυνα;               







MHNYMATA ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ:

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης , 16/7/2016, 21;01 μ.μ.

     Πάντοτε εύστοχος ο Ηλίας Ηλιακόπουλος! 

     Απλώς να προσθέσω ότι η εκκρεμούσα εν εξελίξει υπόθεση της παρανόμου εισόδου στη χώρα μας των οκτώ αποτυχημένων Τούρκων πραξικοπηματιών θέτει την κυβέρνηση Τσίπρα προ των ευθυνών της για την αποφυγή του ολεθρίου λάθους πιθανής χορηγήσεως ασύλου στην Ελλάδα, κάτι που θα εξέθετε τη χώρα μας σε βέβαιο κίνδυνο αντιποίνων άνευ ουδενός εθνικού κέρδους και με δεδομένη, μάλιστα, την απαράδεκτη, άρον-άρον, παρέμβαση της εν Ελλάδι γραφικής ...περσόνας της "Embassy" Αλέξανδρου Λυκουρέζου!

     Είναι πασιφανές ότι ο αμερικανικός παράγων ο οποίος επιδιώκει την διάσπαση της ενότητος των βαλκανικών χωρών ώστε να βασιλεύει ο ίδιος δια του ..."διαίρει", παρώθησε τον μητραλοία σύζυγο της ...Ζωής Λάσκαρη να παροτρύνει την ανεγκέφαλη κυβέρνηση των Αθηνών να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στους οκτώ πραξικοπηματίες επικαλούμενος δικαιώματα απορρέοντα από την διεθνή νομοθεσία. Επειδή, όμως, κάθε κυβερνητική πράξη θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι απλώς τα εξατομικευμένα δικαιώματα ιδιωτών βάσει διεθνών νομολογιών, εμείς προτείνουμε τα ακόλουθα:

     A. Εξονυχιστική ανάκριση των οκτώ πραξικοπηματιών ως προς το πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα (μπορεί να απεστάλησαν  κ α ι  επί τούτου από την Μ.Ι.Τ.) και την όλη κατάσταση του τουρκικού στρατού σήμερα (δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση...)  και,

     Β. Άμεσο "αμπαλάρισμα" και των οκτώ στο αμέσως επόμενο αεροσκάφος των "TURKISH AIRLINES" για την πανηγυρική τους παράδοση στους καθ'  ύλην "αρμοδίους" πολιτικούς τους προϊσταμένους και στη Δικαιοσύνη της χώρας τους!

     Οι συμμαχίες και φιλίες μιας χώρας δεν εξαρτώνται από συναισθήματα και φιλίες αλλά από το αυστηρώς κρινόμενο συμφέρον της ίδιας της χώρας. Και η Ελλάδα αρκετά διεσύρθη και επλήρωσε την προδοτική πρωτοβουλία ηλιθίων να εμπλακούν στην υπόθεση του αθλίου Οτσαλάν, όταν πανύβλακες ιδιώτες (με όλη τη σημασία της λέξεως) απεφάσιζαν δίχα του εθνικού συμφέροντος να εφαρμόσουν την υποκειμενική τους πλάνη ως επίσημη εξωτερική πολιτική χωρίς να τους κρεμάσουν ανάποδα εκθέσαντες την Ελλάδα ακόμη και σε κίνδυνο πολέμου με μία πανίσχυρη γείτονα προς χάρη ενός γουρουνόμορφου ριψάσπιδος τον οποίο έφτυσε και η ίδια η αδελφή του!

_________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.