Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


     Ο Θεόδωρος Χατζηγώγος υπήρξε ένας πραγματικός σκαπανέας του πατριωτισμού, αφιερώνοντας, από παιδί, τη ζωή του στην εθνικιστική δημοσιογραφία μέσα από τις στήλες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» και των «ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» όταν αυτά τα έντυπα διέθεταν αρκετή σοβαρότητα και πριν περιπέσουν στο σημερινό τους ευτελισμένο κατάντημα!

     Ο Θεόδωρος Χατζηγώγος, αφιερούμενος στην εθνικιστική δημοσιογραφία είχε επίγνωση ότι κατέστρεφε το μέλλον του και ως επαγγελματίας δημοσιογράφος και ως άνθρωπος, κάτι που επαληθεύτηκε όταν για τις αμέτρητες εργατώρες του, όχι μόνον ποτέ δεν ανταμείφθηκε από τον αλήστου μνήμης εκδότη και «εργοδότη» του Γρηγόρη Μιχαλόπουλο αλλά και διότι ο εθνικιστικός γραικύλικος χώρος παραμένει αγνώμων σε όποιον τον υπηρέτησε.

     Όμως, ο Θεόδωρος Χατζηγώγος ποτέ δεν έπαυσε να αγωνιά για τον ελληνικό εθνικισμό στον οποίο παρέμεινε σταθερώς προσηλωμένος και στις 9 Ιουλίου 2007, από των στηλών της εφημερίδος «ΑΛΦΑ ΕΝΑ» (ξέρετε…!) συνέταξε ένα διαφωτιστικότατο κείμενο για τον Ίωνα Δραγούμη τον οποίο, με περισσήν ασχετοσύνη, πολλοί νομίζουν ως … «πατέρα του ελληνικού εθνικισμού»!

     Για τον Ίωνα Δραγούμη και τους πολιτικούς οραματισμούς του θα μπορούσαμε να γράψουμε πάμπολλα των οποίων η αξιολόγηση τεκμαίρει ότι ο Ίων Δραγούμης κάθε άλλο παρά είχε σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό. Σ’ αυτό, όμως, το μικρό αφιέρωμά μας στον Ίωνα Δραγούμη, θα αφήσουμε τη γλαφυρότατη πέννα του Θεοδώρου Χατζηγώγου να σκιαγραφήσει το προφίλ του μεγάλου οραματιστή και να ευχηθούμε στον ίδιο τον Θεόδωρο Χατζηγώγο να είναι καλά όπου κι αν βρίσκεται μιας κι έχουμε χρόνια να τον απολαύσουμε σε κάποιο του κείμενο!

(Κλικάρετε για ευκολότερην ανάγνωση)


Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.