Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ 
ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ


     Παρά το "ατού" της ως τρίτο κόμμα και την ακροδεξιά, εθνικιστική, τοποθέτησή της, η "Χρυσή Αυγή" περιφρονείται επιδεικτικώς από τους κορυφαίους, ομολόγους της, ευρωπαϊκούς σχηματισμούς οι οποίοι την θεωρούν στιγματισμένο παρία.


     Από την ακροδεξιά Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στο Κόμπλεντς με την συμμετοχή των ηγετών των κορυφαίων ευρωπαϊκών ακροδεξιών κινημάτων, έλαμψε δια της εξαφανίσεώς του ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής» ο οποίος θεωρείται από όλους τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του ως πρόσωπο επικίνδυνο για την ανερχόμενη ευρωπαϊκή εθνικιστική ακροδεξιά.



     Με παρόντες την επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) Φράουκε Πέτρι, τον ηγέτη του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, τον Ολλανδό ακροδεξιό πολιτικό Γκέερτ Βίλντερς και τον Ματέο Σαλβίνι από την ιταλική Λέγκα του Βορρά και με αφορμή μία συνάντηση της ευρω-ομάδας "Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας" (ENF), ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η «Χρυσή Αυγή» κρατήθηκαν επιδεικτικώς «εκτός νυμφώνος» αναλώσιμοι από το σύστημα μόνον για «εσωτερική κατανάλωση» και εξαπάτηση των γραικύλων ακροδεξιών με τα άνευ βαρύτητος ...ξεφωνητά περί «τρίτου κόμματος» και … «διεκδικήσεως εξουσίας».



     Η Σύνοδος του Κόμπλεντς υπήρξε πολύ σημαντική για το μέλλον της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς ως επιδιώκουσα την  σ υ ν ε ρ γ α σ ί α  των εθνικιστικών-λαϊκίστικων και ξενοφοβικών δυνάμεων της Ευρώπης το 2017,  εν’ όψει των κρισίμων εκλογών σε τέσσερις από τις ιδρυτικές χώρες της ΕΕ, δηλαδή στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και πιθανότατα στην Ιταλία. Παρά ταύτα, σε μία τόσο καθοριστική συνάντηση για το μέλλον μιας ολόκληρης ευρωπαϊκής εθνικιστικής παρατάξεως, η «Χρυσή Αυγή» διατηρήθηκε σε  α π ό σ τ α σ η   και αυτή είναι μία σοβαρή ένδειξη πανευρωπαϊκής ακροδεξιάς αποδοκιμασίας των ελλαδιτών ακροδεξιών και του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος εκρίθη ως “persona non grata” από τους ευρωπαίους ομολόγους του.



     Η «Χρυσή Αυγή» και ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατάφεραν να τεθούν εκποδών από τον φυσικό ευρωπαϊκό πολιτικό χώρο που επέλεξαν και απεφάσισαν να ενταχθούν, αποδεικνύοντας ότι οι Eυρωπαίοι (έστω!) ακροδεξιοί εθνικιστές σε καμία περίπτωση δε θα τους αποδεχθούν στους κόλπους τους με όσα καραγκιοζιλίκια και αν επιδείξουν προσπαθώντας να προσεταιρισθούν υποστηρικτές.


     Και, βεβαίως, αυτή η απόρριψη της «Χρυσής Αυγής» από τους Ευρωπαίους εθνικιστές δεν είναι διόλου τυχαία. 


     Η «Χρυσή Αυγή» πριν καν αναλάβει την εξουσία, επέδειξε ένα βαθύτατα διεφθαρμένο μόρφωμα με αναμείξεις σε δολοφονίες (για τις οποίες ήδη ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη!), εμπλοκές σε βαρύτατες υποθέσεις διακινήσεως ηρωίνης, τραμπουκισμού κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση μέχρι σημείου ανηλίκων σε δημόσιους χώρους, απροκάλυπτη προώθηση οικογενειοκρατικών συμφερόντων που θυμίζει ...Τσαουσέσκου και όλα τούτα κάθε άλλο παρά μπορούν να γίνουν «εύπεπτα» από τους πολιτισμένους (έστω!) ακροδεξιούς Ευρωπαίους. Και αυτή η πολιτική "αισθητική" της «Χρυσής Αυγής» μπορεί να είναι αποδεκτή από κάποιους ντόπιους αθιγγανο-Χαλουλάκους αλλά ουδέποτε θα γίνει αποδεκτή από την Ευρώπη.


     Ατυχώς, όμως, η υπερφίαλη διαταραχή του αρχηγού της που διψά για εξουσία, απέκλεισε τελεσιδίκως το δρόμο της «Χρυσής Αυγής» προς την εξουσία αφού, χωρίς το «δαχτυλίδι» των Ευρωπαίων ομολόγων της θα παραμένει εσαεί σε ένα εσωτερικό πολιτικό περιθώριο υπηρετώντας, μόνον, τη μακροημέρευση του ντόπιου διεφθαρμένου συστήματος το οποίο και την χρειάζεται για τον σκοπό αυτό.


     Το δυστύχημα για τη «Χρυσή Αυγή» η οποία λόγω εσωτερικής συγκυρίας θα μπορούσε να αναλάβει την Κυβέρνηση ήδη από το 1985, είναι ότι ούτε ένα από τα «στελέχη» της (αυτοί οι γραφικοί "πεσμεργκά" του ελλαδικού Κοινοβουλίου) δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την καταστρεπτικότητα των αποφάσεων του Νίκου Μιχαλολιάκου και να εγείρει ενστάσεις για τον δρόμο απομονώσεως της «Χρυσής Αυγής» από εκείνους που πρέπει να την στηρίξουν σε ένα δρόμο προς την εξουσία και άνευ των οποίων ούτε σκέψη ανόδου του μορφώματος αυτού δε μπορεί να υπάρξει. Και γι αυτό φρόντισε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος αντί σημαντικών στελεχών επέλεξε Γερμενήδες, Παναγιώταρους και Λαγούς (εχόντων ανάγκη χρήματος) ως μαριονετικούς αχυρανθρώπους χωρίς να αναλογίζεται ότι τον Γερμενή …Υπουργό Εξωτερικών ΔΕΝ τον κάνεις.


     Ο δρόμος της «Χρυσής Αυγής»  δεν οδηγεί στην εξουσία αλλά στη φυλακή όπου το σύστημα που την χρησιμοποιεί σαν μυξομάντηλο θα την πετάξει. Ο μικρόνους, όμως, αρχηγός της και οι περί αυτόν ομοιοπαθείς πόρρω απέχουν από το να μπορούν να το εννοήσουν διότι αν μπορούσαν, ήδη από το 2013 η αρχηγική καρέκλα θα έπρεπε να φιλοξενεί εντελώς διαφορετικά κοινοβουλευτικά "οπίσθια".


     Όμως η μοίρα των ...μοιραίων δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν το τραγικό κομματικό "αζιμούθιο" που επέλεξαν υπό την βάσκανο ηγεσία ενός "ιδιοτύπου" εξουσιομανούς.  


     Και όσο κι αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα προσκυνά το ντόπιο διεφθαρμένο σύστημα θάβοντας οριστικώς τον ελληνικό εθνικισμό με αντάλλαγμα την ανεύρεση "κερκόπορτας" προς την εξουσία, το σύστημα του στρώνει το κελλί μέσα στο οποίο θα τον ανακυκλώσει μαζύ με τους πανύβλακες που τον περιστοιχίζουν. Διότι το σύστημα και τις δικλείδες ασφαλείας για τη μακροημέρευσή του διαθέτει και ο Μιχαλολιάκος με τους ηλιθίους αχυρανθρώπους του απεδείχθησαν ανίκανοι έστω και να πλησιάσουν -επί δεκαετίες, τώρα...-  αυτές τις δικλείδες. 


Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.