Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ  ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ


     «Άρα για ένα παιδί με έναν πατέρα νεκρό σε περίοδο οριακά πριν από τον πόλεμο το βάρος και η ευθύνη είναι τεράστια. Και όταν λέω ευθύνη, εννοώ το πώς θα διαχειριστώ  εκτός των άλλων όλη αυτή την υπερπροβολή που έχει γίνει και την οποία εκμεταλλεύτηκαν διάφορες ομάδες. Και αναφέρομαι σε πολιτικές ομάδες οι οποίες είτε έλεγαν τρομερά αρνητικά για τον πατέρα μου, αμαυρώνοντας τον άνθρωπο Χριστόδουλο Καραθανάση είτε ισοπεδώνοντας την αξία του ως αξιωματικό. Ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιους γνωστούς μου ακραίων οργανώσεων οι οποίοι μου μίλαγαν απαξιωτικά επειδή δεν τους υποστηρίζω. Μου έλεγαν πως για να διαιωνιστεί η μνήμη του πατέρα μου θα έπρεπε να ανήκω στον χώρο τους και να ακολουθώ την δική τους πολιτική άποψη, με την οποία δεν είμαι σύμφωνος. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι ομάδες πρέπει να ξέρουν πως ούτε ο πατέρας μου ήταν ή θα γινόταν, ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω «φαν» της Χρυσής Αυγής»
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ




     Και τώρα που η ετήσια μικροκομματική φιέστα της  "Χρυσής Αυγής" τελείωσε και για φέτος, δίνοντας ραντεβού του ...χρόνου, είναι ώρα να κάνουμε "σούμα".

     Εδώ και πολλά χρόνια το πατριδοκάπηλο μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής" δε διστάζει να 'ασελγεί' επάνω στα πτώματα τριών νεκρών Αξιωματικών οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους "χρησιμοποιώντας" τους ως "παντιέρες" για την διείσδυση της στο πατριωτικό χώρο με ποταπή ψηφοθηρική πρόθεση.

     Η δημόσια τοποθέτηση και μόνον του Ιωάννη Καραθανάση, γιού του κυβερνήτη του καταρριφθέντος ελικοπτέρου Χριστόδουλου Καραθανάση, για την άσκηση εκβιασμού εκ μέρους της "Χρυσής Αυγής" να στρατολογηθεί στις "γραμμές" της προκειμένου να ...διαιωνιστεί η μνήμη του πατέρα του, απογυμνώνει την πατριδοκάπηλη "Χρυσή Αυγή" από κάθε ειλικρινή πατριωτική πρόθεση. 

     Έτσι, αυτό το αντεθνικό κομματικό μόρφωμα το οποίο ψηφίστηκε από μισό εκατομμύριο αγανακτισμένων ψηφοφόρων και όχι συνειδητών ακολούθων της "πολιτικής" της, ενώ έφθασε στο αποκορύφωμα να οργανώνει τη "φιέστα" των Ιμίων σε κεντρικό δημόσιο χώρο, φέτος συρρικνώθηκε στον προ των κεντρικών γραφείων της χώρο, αφού είναι εμφανής η συρρίκνωση των οπαδών της, με το κομματικό επιτελείο να τρέμει το αριθμητικό "ξεβράκωμα".

     Στη τελευταία, λοιπόν, "σύναξη" με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της κατάρριψης του ελικοπτέρου, ο ακροδεξιός νεκροθάφτης του ελληνικού εθνικισμού "Χρυσή Αυγή" κατάφερε να μαζέψει τον μικρότερο αριθμό οπαδών από όλες τις προηγούμενες, παρόμοιες, διοργανώσεις αλλά και να εξαφανίσει από το βήμα των ομιλητών πρωτοκλασάτα στελέχη της τα οποία, στα προηγούμενα χρόνια έδιναν το ηχηρό "παρόν" τους από μικροφώνων.

      Προσπαθώντας να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για τον "όγκο" της τελευταίας σύναξης της η "Χρυσή Αυγή" επιστράτευσε μια φωτογραφική "άποψη" η οποία μπορεί ταυτόχρονα και να εντυπωσιάσει αλλά και να "ξεβρακώσει" και, δυστυχώς, για τη "Χρυσή Αυγή" στη προκειμένη περίπτωση της ...προέκυψε το τελευταίο αφού, ο φωτογραφικός φακός στημένος πάνω στα κομματικά γραφεία και κάνοντας λήψη προς τα κάτω, επιτρέπει στον προσεκτικό παρατηρητή να ...καταμετρήσει επακριβώς "κεφάλια" και να βγάλει ακριβή συμπεράσματα.


     Αντλώντας, την καλύτερη, την πιο "γεμάτη", από τις φωτογραφίες που η ίδια η "Χρυσή Αυγή" ανάρτησε στο ιστολόγιο της, βλέπουμε ένα γενικό πλάνο με πολύ λιγότερους από χίλιους συγκεντρωμένους  για αυτό το μόρφωμα που υπάρχει από το 1980 και πριν χρόνια ψηφίστηκε από 500.000 ψηφοφόρους.


     Βεβαίως, στη "σύναξη" πρωταγωνίστησαν τα κομματικά πλακάτ τα οποία δεν είχαν καμιά σχέση με τους τρεις νεκρούς Αξιωματικούς και τη, δήθεν, απότιση φόρου τιμής στη μνήμη τους, ακόμα ένα "δείγμα" πατριωτικής υποκρισίας του ακροδεξιού μορφώματος.

     Τέλος, αισθητή ήταν η "εξαφάνιση" του αντι-μιχαλολιακικού, πια, ..."αντάρτη" Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και του μοναδικού "ρήτορα" Μιχάλη Αρβανίτη, από το βήμα των ομιλητών, με την αντικατάσταση τους από τεταρτοκλασάτα πρόσωπα τα οποία προορίζονται να αντικαταστήσουν τους μέχρι τώρα βουλευτές στη λίστα των επόμενων εκλογών, όπου θα επιχειρηθεί ένα ύστατο "λίφτινκ" του κομματικού προσώπου της "Χρυσής Αυγής" που έχει απογοητεύσει τους οπαδούς της.

     Συμπερασματικά, ούτε οι εκβιασμοί συστράτευσης στο γιο του νεκρού Χριστόδουλου Καραθανάση, ούτε τα φωτογραφικά τρικ, ούτε οι αντικαταστάσεις προσώπων στο κεντρικό βήμα κατάφεραν να αποκρύψουν την τραγικά φθίνουσα "πορεία" της "Χρυσής Αυγής" όπως την αποκάλυψε και η φετινή της "φιέστα" των "Ιμίων 2017".

     Δυστυχώς, ένα κόμμα που, ευνοημένο από τη συγκυρία, θα μπορούσε να είναι κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια, αφού έθαψε τον ελληνικό εθνικισμό και τον ταύτισε με το εγκληματικό περιθώριο, οδηγείται σε αυτοκτονία με τον αρχηγό του να αγωνιά μόνον για τα οικογενειακά του συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.