Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ


     ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ η χώρα, με αστέγους, με πεινασμένους, με ανασφάλιστους ετοιμοθάνατους, με απαίδευτες γενιές και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παραγγέλλοντας ..."προικιά" στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο ζητά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για μία δήλωση στο ...Facebook κάποιου χρήστη ο οποίος, εν όψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής, έγραψε:

     «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

     H μαντάμ εισαγγελέας, της ίδιας "δικαιοσύνης" που παραβλέπει τα οικτρά χάλια της, ξάφνου ..."ηρεθίσθη" και εμμέσως πλην σαφώς ...ανεκάλυψε όχι τον τροχό αλλά ..."ποινικό αδίκημα" στην ανάρτηση του χρήστη ο οποίος αυταποδείκτως εικοτολογεί [μπορεί να...] και μελλοντολογεί [θα δείξει].

     Συμπεραίνουμε αισιοδόξως ότι η μαντάμ εισαγγελέας έχει προσπεράσει επιτυχώς το πρώτο έτος της Νομικής και αντιλαμβάνεται ότι ούτε η εικοτολογία, ούτε η μελλοντολογία στοιχειοθετούν ...αδίκημα.

     Εμείς αυτό το ξέρουμε. Η μαντάμ εισαγγελέας το ξέρει ή, μήπως, για το θεαθήναι, ..."εδώ Αθήναι", σπεύδει να δημιουργήσει εντυπώσεις οι οποίες θα πέσουν στο κενό αλλά μαζί τους  μ π ο ρ ε ί  να κάνουν να πέσει και η δεύτερη πρόσοψη του Αρείου Πάγου, μετά τα ηχηρά ...κάλανδα που ακούσαμε όλοι οι περί την Λουκάρεως κατοικούντες τέλη Δεκέμβρη;


     Βεβαίως, διόλου απίθανο οι εκατέρωθεν ανεγκέφαλοι ακροαριστεροί και ακροδεξιοί, να σχεδιάζουν να ξαναδώσουν παράσημο στο κρατικό δυνάστη αλληλοσυμπλεκόμενοι την Κυριακή, αντί να σοδομήσουν άνευ σιέλου και λοιπών λιπαντικών τους "πραιτωριανούς" του υψηλού δυνάστη και να κρεμάσουν τα σκαλπ τους ως παράσημα στο πέτο. Κάτι τέτοιο αποτελεί πάντα ενδεχόμενο μιας κοινωνίας ηλιθίων όπως η ιθαγενής, όμως, εν τοιαύτη περιπτώσει δεν θα φορέσουμε και πλερέζες. Ας πρόσεχαν όσοι τυγχάνουν υπέρ τέτοιων απονομών παρασήμων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.